מונו ועדות השקעה חדשות בקרנות הפנסיה
בחודש יולי האחרון הדיח האוצר את מנהלי הקרנות הוותיקות ומינה תחתם מנהלים חדשים. גם ועדות ההשקעה פוזרו
המנהלים המיוחדים בקרנות הפנסיה מינו ועדות השקעה חדשות בקרנות הפנסיה הותיקות.
לפני כחודש וחצי הדיח האוצר את המנהלים הקודמים של קרנות הפנסיה ומינה מנהלים חדשים. בעקבות כך פוזרו גם ועדות ההשקעה.
ועדות ההשקעה שמונו לכל אחת מהקרנות יקבעו את מדיניות השקעת כספי העמיתים בהתאם לכללי ההשקעה הקיימים בקרנות הפנסיה הוותיקות. בהודעת האוצר נאמר כי "הוועדות יפעלו תוך ניהול מקצועי לטובת יציבות הקרנות והגנה על כספי העמיתים ולשם השגת תשואה גבוהה שתשפר את הפנסיה של העמיתים".
במקביל למינוי נעשה תיקון תקנות מס הכנסה בעניין ועדות השקעה. התיקון נועד להתאים את האמור בחוק למצב המשפטי בו נמצאות קרנות הפנסיה בניהול מיוחד כך שהמנהל המיוחד יוכל למנות את ועדת ההשקעות.
ליו"ר ועדת ההשקעה בקרן מקפת התמנה דוד ברודט, מנכ"ל האוצר לשעבר. כמו כן חברים בוועדה ד"ר שלומית זוטא, יונתן דולברג, יואב קירש ואהוד נחתומי.
לוועדת ההשקעה במבטחים עדיין לא מונה יו"ר, אולם חבריה הם אהרון קצרג'ינסקי, ד"ר שולה פסח, גיל בארי ועו"ד ירון ארבל.
יו"ר הוועדה בקרן גמלאות מרכזית הוא פרופ' אלעזר ברקוביץ וחברים בה פרופ' עודד שריג, מודי פלד, חגית איז'ק ושלום זינגר.
יו"ר הוועדה בקרן חקלאים הוא ד"ר דורון גרינברג וחברים בה ניר אלפר ומשה שגיא. יו"ר הוועדה בקרן הדסה הוא פרופ' יוג'ין קנדל וחברים בה ד"ר אורלי שדה ומשה שגיא.
יו"ר הוועדה בקרן אגד הוא בנימין זינגר וחברים בה ראובן שילה ומשה שגיא. בקרנות הפנסיה נתיב וקרן פועלי בניין מונו כבר ועדות השקעה בעבר.
ברודט. בראש הוועדה במקפת
צילום: מאיר פרטוש
מומלצים