שתף קטע נבחר

אפשר גם אחרת: שמלות כלה - הגרסה השפויה

תתפלאו, שמלת כלה לא חייבת לעלות כמו דירת שני חדרים. אפשר גם לקנות שמלה לבנה מוכנה באחת הרשתות או אפילו אצל מעצבים ולשלם הרבה פחות. כלות וגם מעצבות מספרות

כל מה שבחורה צריכה כדי להתחתן זה חתן ושמלה. לא פרחים, לא תזמורת, ובטח שלא בר קינוחים. אגב, גם אתם שטרחתם ובאתם - אפשר היה להתחתן בלעדיכם. אבל בלי שמלה אי אפשר. כי בשביל מה כל זה, אם לא טרחת לקנות שמלה חדשה. ובטח אם הזמנת אורחים. הם אוהבים אותך כמו שאת, אבל יכולת להתאמץ קצת יותר.

 

גם אם את חוסכת כסף וגם אם את נגד, שמלת כלה ממש לא חייבת לעלות כמו דירת שני חדרים בחולון. שמלת כלה יכולה לעלות פשוט כמו שמלה.

 

פורמט החתונות הקבוע משנה את פניו בשנים האחרונות. גם בגירסה העדכנית יש חתן וכלה, אבל במקום להתחתן באולמי צמרת הם מעדיפים לעשות את זה במדבר, בים או בגינה של ההורים.

 

גם לא מתאים לכלות להסתובב עם שמונה מטרים של בד שיפון לבן או לשלם על שמלה מחיר של כרטיס טיסה לתאילנד (לשם הם יטוסו מיד כשתעזבו והיא תוכל כבר להוריד את השמלה). כך מתחזקת לה המגמה של קניית שמלה לבנה מוכנה. בלי חיפושים בסלוני כלות, בלי מדידות, ואיך לא - בלי מחיר מופרז.

 

היום יכולות הכלות להיכנס לכל חנות של אחת מהרשתות הגדולות ולצאת משם תוך שבע דקות עם שמלה לבנה ב-300 שקל. לחילופין, הן יכולות להשקיע יותר וללכת לחנויות מעצבים ולקנות שמלה לבנה מוכנה במחיר הנע בין 1,000 ל-2,000 שקל. אפשר גם ללכת על יותר גדול ולבחור בשמלת ערב לבנה מחנות הוט קוטור, במחיר הנע בין 2,000 ל-4,000 שקל.

 

דבר המעצבת: פתיחות גדולה בשמלות הכלה

"הבנתי שיש כלות שמחפשות משהו אחר", מסבירה המעצבת נעמה בצלאל, שמציגה לאחרונה גם ליין של שמלות לבנות. "כשהיו לי שמלות בהירות קנו אותן כלות. לקוחות שאלו, הבנתי שיש בזה צורך והתחלתי לייצר שמלות שהן באותן גזרות שאני עובדת איתן רק בבדים ובצבעים שקונות כלות. אלה שמלות יותר נקיות ופשוטות". 

שמלות נקיות ופשוטות. נעמה בצלאל (צילום: איתן טל)

 

"כשפתחתי את החנות החלטתי שאני לא סטודיו לכלות", מבהירה המעצבת לילך אלגרבלי מ'לילהמיסט', "אבל פתאום התחיל ביקוש. בחורות ראו את השמלות וביקשו לקבל אותן בלבן, אז החלטנו לעשות ליין של שמלות לבנות עבור כלות שמחפשות שמלות כלה אלטרנטיביות. גילינו שהמון בחורות מחפשות בעצם שמלת כלה אחרת. שמלת כלה שהיא לא שמלת כלה, אלא פשוט שמלה לבנה, בלי מחוכים ותחרה. לא מסנוור. אצלי הן יכולות למצוא שמלה גם מבד כותנה או לייקרה. אני חושבת על הפרקטיקה של הבחורה - הכל נסגר עם רוכסן, זה בגד שקל לזוז בו. אני חושבת שהן מחפשות שמלה שהן הדומיננטיות בה ולא השמלה".

 

גם מעצבים המתמחים בשמלות כלה הבחינו במגמה החדשה וחלקם משתדלים להשתלב בה. "היום יש פתיחות מאוד גדולה בתחום שמלות הכלה", מסבירה אפרת קליג, מעצבת

שמלות כלה. "אפשר למצוא שמלה גם בגאפ, אני מבינה את הטרנד הזה ומרגישה אותו. יש אצלי כלות שמגיעות אלי ברגע האחרון ולרוב מדובר בכלות מאוד בטוחות בעצמן ודעתניות. אין להן את כל הטרפת הזאת שלפני החתונה. הן לא הולכות עם העדר".

 

"הן אף פעם לא היסטריות", מסכימה איתה ראומה זוהר, בעלת בוטיק וינטאג' לשמלות כלה מוכנות 'רומיה ויואל'. "אנחנו בהחלט מרגישים את הפלח הזה של כלות. זה בדרך כלל נובע מאופי מאוד החלטי של בחורה שלא אוהבת לגרור החלטות".

 

דני מזרחי, מעצב שמלות כלה וערב:"הבנות שהולכות לקנות שמלות כלה מוכנות לא מגיעות לסטודיו שלי, זה בדרך כלל בנות שלא עושות מהחתונה עניין ולא חולמות לעשות ואריציה גרנדיוזית .הן בדרך כלל כאלה שפחות שמות דגש על הלבוש. זה פחות מעניין אותן. אלי מגיעות כאלה שיותר מקפידות וחשובה להן תפירת עילית. הן רוצות שמלה שתסתיר את מה שצריך ותבליט את מה שצריך. זה משהו אחר לגמרי".

 

"יש היום הרבה חתונות אלטרנטיביות וירידה בחתונות הענק, והמצב הביא לשינוי גם בדגמים", מסבירה המעצבת גלית לוי. "נוספה קבוצה גדולה של לקוחות שמחפשות משהו קל בסגנון שמלת ערב. אנחנו תופרים באופן אישי גם שמלות כאלו, אבל יש נשים שמעדיפות להיכנס לחנות שלנו לשמלות ערב לקנות וללכת. זה עולה להן חצי מחיר".

 

איך את רואה את המגמה שמקצרת תהליכים?

"נכון שזה הרבה יותר קל, אבל עדיין לא צריך להתעצל. מתחתנים רק פעם בחיים". בכל מקרה, יש בנות שלא עושות עניין גם מפעם בחיים.

בכל זאת, מתחתנים רק פעם בחיים. שמלות של גלית לוי (צילום: עדי אורני) 

 

דבר הכלה: פשוטה, יפה וזולה

רויטל גדיש, התחתנה באוגוסט 2006 :"זו היתה החתונה השניה שלי. בחתונה הראשונה היו הרבה הוצאות כספיות מיותרות והפעם החלטתי שאנחנו לא צריכים להשקיע בדברים שמסביב. הלכתי לחנות 'פלאורס' וחיפשתי שמלה לבנה. הוספתי לשמלה שבחרתי חצאית וולאן מתחת, כדי להאריך אותה, והתאמתי לה סנדל שטוח. לחתונה איפרתי את עצמי. הדבר הכי מיוחד שהיה זה שבא אלי ספר הביתה. הכל ביחד, כולל הבגדים לחתן, עלה פחות מ-2,000 שקל".

 

קרן לן, התחתנה ב-2002 : "שנינו היינו אז סטודנטים והחלטנו שעדיף לחסוך את הכסף לילדים ולא להוציא

לשימוש לאשה בלבד! שמלת כלה קרן לן

אותו על בגדי חתונה. קניתי ברנואר שמלת כותנה לבנה ב-300 שקל. אין ספק שצריך אומץ בשביל זה, אבל לי זה היה נכון. היתה לי שמלה היתה פשוטה ויפה, והיא גם התאימה כי הגעתי לחופה רכובה על גמל".

 

מורן קמינסקי שהתחתנה לפני חמישה חודשים מספרת: "אנחנו זוג צעיר לכן וחיפשנו משהו זול. בסוף מצאתי בדיוק את השמלה שרציתי בגמ"ח שמשאיל שמלות מוכנות לכלות. היא היתה כל מה שרציתי, והעלות שלה היתה רק העלות של הניקוי יבש. בעיני זו היתה שמלה מדהימה".

  

הקליקו כאן כדי לגלות מה מחכה לכם בגיליון השבוע

 

 

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בדרך כלל בחורות החלטיות. שמלת וינטג' של "רומיה ויואל"
בדרך כלל בחורות החלטיות. שמלת וינטג' של "רומיה ויואל"
צילום: עוזי פורת
מומלצים