מומה: אהבת איתמר
מומה היא מסעדה חדשה בקרית ענבים שמתהדרת בשם החיבה של לאה אבושדיד, סבתו של בעלי המקום איתמר חובב, שמתכוניה המשובחים מלווים אותו עד היום
מומה, המסעדה החדשה שנפתחה בבניין ההיסטורי בכניסה לקיבוץ קרית ענבים נושאת על גבה חתיכת היסטוריה ירושלמית. מומה, שעל שמה נקרא המקום, היא לאה אבושדיד, אותה יפיפיה ירושלמית עליה נכתב השיר "אהבת איתמר", המספר את סיפור האהבה בין איתמר בן אב"י, בנו של אליעזר בן יהודה לבין הצעירה הספרדיה שמשפחתה המיוחסת לא רצתה בו כחתן לבתם.
למתכונים והמלצות אוכל נוספות היכנסו לעמוד האוכלים של mynet
הצטרפו לעמוד האוכלים שלנו בפייסבוק
כל הסיפורים גם בסלולרי: הורידו את האפליקציה החדשה של mynet
אבושדיד התפרסמה כאמה של אשת הרדיו דרורה בן אב"י וכסבתם של הסופר, איש התקשורת והאוכל גיל חובב ואחיו, איתמר חובב, בעל חברת התקליטים IMP Records שפתח עכשיו עם אשתו טלי, את המסעדה הנושאת את הכינוי של סבתו האהובה.
כדי להגשים את החזון המשפחתי הם גייסו גם בתם, דנה, שאחראית על ניהול הפלור של המסעדה החדשה, ואת בנם תום, עורך דין, מוזיקאי, מעצב ואיש שיווק ומה לא, שמתפקד כמנהלה האמנותי והעסקי של המסעדה. על החלק הקולינרי אחראי השף דניאל בן-שעיה, שברקורד שלו פרימוורה, סקאלה, ומונא.
המסעדה החדשה התמקמה במבנה ישן מתחילת שנות ה-20 של המאה הקודמת בקרית ענבים, שם שכנה הרפת ההיסטורית של הקיבוץ. במשך שנתיים הם עסקו במחקר שכלל מפגשים עם יועצים קולינריים, בהם האח והדוד גיל חובב, עד שנולדה המסעדה הנוכחית.
על הרפת ההיסטורית נבנו מיטב המיתוסים במהלך השנים. אחד מהם הוא שחלוצי הקיבוץ ישנו באוהלים בזמן שהפרות ישנו ברפת. כעת, לאחר שעברה שימור, תום חובב לקח על עצמו את עיצוב הפנים, והצליח ליצור חוויה מודרנית, אינטימית, קלאסית ונוסטלגית בו בזמן, כולל חצר קדמית גדולה המשקיפה אל סביבתה. כשנכנסים למסעדה, קשה להתעלם מהפורטרט של מומה המשקיפה מהקיר על המקום הכולל בר גדול, סלון אירוח עם פינות ישיבה נמוכות, בר קטן של ישיבה אינטימית ופסנתר. החצר האחורית מקורה ותתפקד כאזור עישון. גם הפלייליסט המוזיקלי מגוון ונע מבלוז, ג'אז ורוקנרול ישן, ממוזיקת עולם ועד אלקטרונית.
התפריט, שעדיין בהרצה, מציע מנות משתנות, נוסף לתפריט המיוחדים. בראשונות ניתן ליהנות משרימפס מעושנים (54 שקל), הקובנה של מומה (38 שקל) וקרפצ'יו חציל מעושן (34 שקל), ובעיקריות, בין השאר, פילה סלמון (78 שקל), נתח אנטריקוט מיושן בגריל (118 שקל), ריזוטו קרם דלעת בשקדים קלויים (72 שקל), לצד מרקים מתחלפים מדי יום (36 שקל).
עד השעה 17:00 מדי יום יושבי המקום יוכלו ליהנות מארוחה עסקית, שמנותיה זהות לתפריט הערב (50-100 שקל). מחלקת הקינוחים מציעה בין השאר טארט לימון ברוטב פירות יער ונשיקות מרנג (39 שקל), מאפה שוקולד חם על רוטב שוקולד לבן וברנדי עם טוויל קקאו צרפתי (39 שקל) ועוד הפתעות מתוקות.
החל מהשעה 23:30 המקום משנה פנים לכיוון בר, ויגיש מגוון טאפאסים ומנות קטנות לצד תפריט יינות עם דגש על יינות מיקבים מאזור הרי יהודה (35-46 לכוס, 110-350 לבקבוק), וגם תפריט קוקטיילים מקורי של המקום (38-48 שקל).
בסופי שבוע יציעו במקום ארוחות בוקר מיוחדות, ובימי חול עד 17:00 יציעו אורחות עסקיות. בשכנות למקום פועל כבר מזה שנה בית הקפה־קונדיטוריה החלבית הכשרה אפרת בייקרי של אפרת שרף, וחנויות נוספות כך שלאט לאט נבנה בכניסה לקיבוץ הוותיק מרכז קולינרי חדש ומעניין.
מומה, הכניסה לקיבוץ קרית ענבים, טל' 6459727, לא כשר.
שעות פתיחה: ב'-ד': 12:00-01:00; ה': 12:00 עד אחרון הלקוחות, שישי־שבת: 09:00 עד אחרון הלקוחות

