צ'לנג'ר רמה"ש: סלע, לוי ו'אנדיוני' ברבע הגמר
שני הישראלים הבכירים ניצחו פעם נוספת ועלו לשלב 8 האחרונים ב-Israel Open. רם וארליך פתחו ברגל ימין את טורניר הזוגות. הפתעה ביחידים: שוטלר ולו הודחו
מעטים, אבל טובים. אמנם רק שני ישראלים נותרו בהגרלת היחידים של צ'לנג'ר רמת השרון - דודי סלע והראל לוי - אבל שניהם העפילו הערב (ד') לרבע גמר הטורניר הביתי, Israel Open.
סלע, המדורג 1 בטורניר, לא שיחק הפעם במגרש הראשי, אותו לא אהב ביום הפתיחה בשל איטיותו, וניצח במגרש מספר 14 את האוסטרלי ניק לינדהאל 5:7, 3:6.
גם הפעם פערי הדירוג לטובת הישראלי - 58 בעולם מול 190 - לא באו יותר מדי לידי ביטוי, בשל הקושי של סלע להתרגל למשטח האיטי ברמת השרון. ביום חמישי יצפה לסלע יריב קשה בהרבה, הטורקי מרסל אילהן, המדורג 7, שגבר 5:7, 4:6 על הבלגי רובן במלמאנס.

אחרי סלע, גם המחבט מספר 2 של ישראל, הראל לוי, רשם ניצחון שני והעפיל לשלב 8 האחרונים בטורניר הביתי. לוי איבד מערכה ראשונה בטורניר בניצחון 4:6, 6:3, 4:6 על אלכס בוגומולוב ג'וניור ויפגוש בשלב הבא את האירי קונור נילאנד.
מדיחו של נועם אוקון בסיבוב הפתיחה רשם את ההפתעה הגדולה הראשונה בטורניר, כאשר הדיח 5:7, 6:4, 4:6 את הגרמני ריינר שוטלר, המדורג 3, שציפה לשחזר כאן בשבת את גמר רודוס מול סלע. מאוחר יותר סיים את דרכו גם אלוף השנה שעברה, הטייוואני ין סון לו (2), שהפסיד 7:5, 4:6, 6:1 לגרמני דניס גרמלמאייר.
מי שכן הצליחו לשרוד את יום המשחקים בשלום הם המדורגים 4 ו-5, טיאגו אלבס וסטפאן קובק. הברזילאי גבר 4:6, 5:7 על הרוסי קראבצ'וק ואילו האוסטרי הוותיק ניצח 3:6, 4:6 את הניו-זילנדי קינג-טרנר. גם הלטבי בראנקיס ברבע לאחר 4:6, 7:5, 2:6 על האוסטרי פייה.

'אנדיוני' בקושי הזיעו במשחק הפתיחה
היום הישראלי המוצלח במגרש מספר 14 נפתח עם הפתיחה ברגל ימין של אנדי רם ויוני ארליך. 'אנדיוני', שזכו בטורניר ב-2008 והפסידו בגמר אשתקד, פתחו את הטורניר הביתי עם 3:6, 2:6 בדרבי ישראלי על גלעד ברמן וטל ארוס.
"כיף לחזור ולשחק מול הקהל הביתי. זה מרגש כל פעם מחדש והרגשה נהדרת לשחק מול האוהדים והמשפחות שלנו", אמרו המדורגים 1, שביום חמישי יפגשו ברבע הגמר את גרות' (אוסטרליה) וקינג-טרנר (ניו זילנד).