קבלת פנים בארץ ליום הולדת 3: אם ובתה במעצר
פיליפינית שעבדה בעבר בישראל כחוק הגיעה עם בתה לארץ, והועברה עמה ישירות למעצר בן שלושה ימים. הסיבה: אביה הישראלי של הפעוטה לא הפקיד ערבות כנדרש בחוק, ולמרות הצהרות קודמות - הכחיש בשיחה עם ynet כל קשר לילדה. בית המשפט הקל בתנאי הערבות - ושיחרר אותן
האב הפנה עורף ברגע האחרון - בתו בת ה-3 חגגה יום הולדת במעצר. לאחר שלושה ימים שבהם שהו בתא המעצר בנמל התעופה בן-גוריון, שיחרר בצהריים (יום א') בית המשפט המחוזי בפתח-תקווה ממעצר אם פיליפינית ובתה הפעוטה, בת 3 - בת לאב ישראלי - לאחר שהאחרון לא הפקיד את הערבות הנדרשת לבואן ארצה ובשל כך שלא נערכה בדיקת אבהות לילדה, חרף העובדה כי נולדה בתל-אביב.
בסוף הדיון, נקבע כי ניתן להסתפק בהפקדת ערבות בגובה 300 דולרים והתחייבות של גורם נוסף כי השתיים ישובו לפיליפינים בתום שהותן ולא יישארו כאן.
עוד נקבע, כי למרות היעדר בדיקת האבהות - קיימות די ראיות לכך שאותו ישראלי הוא אכן אביה של הילדה, בין היתר ברישום בתעודת הלידה הפיליפינית שלה - המצביעה על כך שמקום לידה הוא בתל-אביב.
השופט אף אמר כי התרשם כי טענת האם, לפיה הולכה שולל בידי האב שהבטיח לסייע, לתמוך בהן ולהפקיד את כספי הערבות הנדרשים, מצביעה על כנותה. "בנסיבות אלה, כאשר הגעתן לישראל לא היתה כדי 'לעבוד על הרשויות', אני סבור שאין לשלוח אותן חזרה לארץ מוצאן לצורך קיום הליכים, ויש לאפשר להם למצות אותם כאן. לא השתכנעתי כי יש חשש אמיתי להשתקעותן בישראל שלא כדין".

האם ובתה בבית המשפט. נחיתה קשה בישראל (צילום: ירון ברנר)
העובדה שבעבר שיגר אבי הילדה מכתב למשרד הפנים שבו הצהיר על ההכרה בילדה כבתו,
לא הפריעה לו להכחיש היום בשיחה עם ynet את זיקתו לפעוטה. "אני לא יודע כלום, אף אחד לא דיבר איתי, אני בטוח שהיא לא הבת שלי". הוא אף הכחיש כי אנשי המשרד שוחחו עמו ואמר כי הוא אינו יודע דבר וחצי דבר על הדיון שנערך בבית המשפט.
הפעוטה, מצדה, חגגה היום את יום הולדתה השלישי באופן עגום במיוחד. אנשי יחידת "עוז" ניסו לנסות לצמצמם עד כמה שניתן את השפעת ההתרחשויות על הילדה, ואף קנו לה עוגה לרגל יום הולדתה. עורך דינן שלה ושל אמה, אורן יוגב, סיפר כי "כואב הלב שילדה כזאת הייתה נתונה במעצר על לא עוול בכפה. אביה, לאחר שיחה עימו, הודיע כי הוא מתכוון לבצע את כל הבדיקות כדי לבדוק האם אכן מדובר בבתו".
