שתף קטע נבחר

אבטחה הדוקה ודריכות ביטחונית בפתח שבוע האירוויזיון

המשטרה בהיערכות מיוחדת לקראת משדרי ואירועי האירוויזיון בתל אביב. כפר האירוויזיון - הגדול מעולם - ייפתח היום עם מופעים ופסטיבל אוכל. במקביל, צה"ל נערך ליום הנכבה בגבול עזה וסוללות כיפת ברזל בשטח. הפעילויות, השידורים וכל מה שצריך לדעת

 

אירוויזיון 2019 בתל אביב: ההכנות (צילום: שמוליק דודפור)

 

דריכות בפתחו של שבוע האירוויזיון: אירועי האירוויזיון יחלו היום (א') לקראת שידור שני חצאי הגמר ביום שלישי וביום חמישי, ויגיעו לשיאם במוצאי שבת הקרובה - בשידור אירוע המוזיקה הגדול בעולם מתל אביב.

 

האירועים יתמקדו היום בשלושה מתחמים עיקריים בתל אביב: במתחם אקספו תל אביב (לשעבר גני התערוכה), בכפר האירוויזיון בגן צ'ארלס קלור ובהיכל התרבות. את הפעילויות במתחמים ומחוצה להם יאבטחו יותר מ-20 אלף שוטרים, לוחמי מג"ב ומתנדבים - שלא יאפשרו הכנסת נשקים, רחפנים ואופניים חשמליים.

 

צילום: EPA
הכנות אחרונות לשבוע המוזיקלי (צילום: EPA)

 

 

קובי מרימי (צילומים: סיון יאנג, קובי מרימי)
צילום: EPA
במת האירוויזיון במתחם אקספו בגני התערוכה (צילום: EPA)
צילום: EPA
הקמת הבמה במתחם אקספו (צילום: EPA)

 

בצה"ל שומרים על דריכות גבוהה מחשש לעימותים ביום הנכבה השבוע והשאירו את מערכות כיפת ברזל בפריסה בשטח. מהומות יום הנכבה צפויות להתקיים ביום רביעי, יממה בלבד לפני חצי גמר האירוויזיון שייערך בתל אביב, ושלושה ימים לפני הגמר עצמו שיתקיים במוצאי שבת.

 

כחלק מההיערכות הביטחונית המוגברת, צה"ל צפוי לשלוח כוחות תגבור לגדר הגבול עם רצועת עזה. החלטה סופית על היקף הגדודים שיישלחו לאיזור הגבול בדרום תתקבל מחר, בהתאם להערכת מצב שתתקיים בפיקוד הדרום.

 

עם זאת, הצפי הוא למאות לוחמים וצלפים שייפרסו בקרבת גדר המערכת, בדומה ליום האדמה שצויין לפני כחודש. פריסתן הנרחבת והמבצעית של סוללות כיפת ברזל בדרום ובמרכז, שהובילה ל-240 יירוטים בסבב הלחימה בתחילת השבוע, צפוייה להישמר לכל הפחות אל תוך סוף השבוע של האירוויזיון, מחשש שאחד מארגוני הטרור, ובהם הג'יהאד האיסלמי הפלסטיני, יירה רקטות לעבר גוש דן כדי לפגוע בתחרות ובתדמית הישראלית, אם כי נכון ללפני שלושה ימים - ההערכה המודיעינית לירי מעין זה היא נמוכה. בתוך כך, צה"ל הודיע כי המעברים ארז וכרם שלום יפתחו היום.

 

ברשות הפלסטינית התייחסו לאירועי התחרות וקראו להוצאת אזכורים ותמונות של ירושלים מקטעי וידאו וסרטונים המקדמים את האירוויזיון - ושאותם כינו "חומר תעמולה ישראלי". ברשות נטען כי ישראל משתמשת בתחרות השירים כדי "לבסס את הכיבוש על ידי נורמליזציה של התנהגות בלתי חוקית".

 

20 אלף שוטרים ברחבי תל אביב

המשטרה השלימה את היערכותה לאירועים ולאלפי האנשים שצפויים להשתתף בהם, ותציב כאמור יותר מ-20 אלף אנשי ביטחון בכל רחבי העיר. המאבטחים השונים יפעלו לטובת הסדר הציבורי וכן להכוונת התנועה. בנוסף, עמדות מידע לתיירים ולציבור יפעלו בשעות 22:00-10:00 בנקודות ציון שונות.

 

מהמשטרה נמסר כי לא תאושר הכנסת כלי נשק וכל כלי אחר אשר עלול לפגוע באחרים לאירועים השונים, לא תאושר הכנסת קורקינטים ואופניים חשמליים, כולל סוללות לאופניים חשמליים, ולא יאושר שימוש ברחפנים.

צילום: EPA
מצטלמים ביפו על רקע קו החוף של תל אביב (צילום: EPA)

הפתיחה הרשמית: טקס "השטיח הכתום"

הטקס שישיק רשמית את אירוע האירוויזיון יחל ב-19:00 ברחבת כיכר הבימה בתל אביב, ויהיה פתוח לקהל הרחב באופן מוגבל: עד אלף איש יורשו להיכנס למתחם צפייה ייעודי לקהל. הכניסה למתחם הקהל היא בשיטת "כל הקודם זוכה", על בסיס מקום פנוי. בתום סגירת מתחם הקהל לא תתאפשר כניסה לאירוע.

 

על "השטיח הכתום" יצעדו חברי המשלחות, ואת הטקס תנחה נועה תשבי בהשתתפות ארבעת מנחי התחרות בישראל: ארז טל, בר רפאלי, אסי עזר ולוסי איוב.

 

לאחר האירוע יגיעו משתתפי התחרות ורוכשי כרטיסים למסיבת ענק בהאנגר 11 בנמל תל אביב. החל מהשעה 15:00 ייחסמו רחובות לתנועת כלי רכב, בהם: שדרות רוטשילד מרחוב חשמונאים לכיכר הבימה, רחוב מרמורק מרחוב אבן גבירול עד שדרות רוטשילד, שדרות בן ציון מרחוב המלך ג'ורג' ועד שדרות רוטשילד, רחוב דיזנגוף בין הרחובות המלך ג'ורג' לאבן גבירול בשתי הכיוונים, שדרות חן מרחוב הנביאים עד רחוב דיזנגוף, רחוב הוברמן בין רחוב מרמורק לדיזנגוף. חניון הבימה והיכל התרבות (החניון התת קרקעי) ייסגר מהשעה 12:00, וכניסה או יציאה של רכבים לא תתאפשר עד לסיום האירוע.

  

מחר תתקיים אחר הצהריים חזרת תלבושות ראשונה, ובלילה תתקיים חזרה נוספת לחצי הגמר הראשון עם קהל שרכש כרטיסים. ביום שלישי אחר הצהריים תתקיים חזרה נוספת עם משפחות המועמדים ובהשתתפות קהל שרכש כרטיסים לחצי הגמר הראשון.

 

ביום שלישי בערב, בין השעות 22:00 ל- 00:10, יתקיים חצי הגמר הראשון. ביום רביעי תתקיים אחר הצהריים חזרת תלבושות ראשונה ובלילה תתקיים חזרה נוספת לחצי הגמר השני עם קהל שרכש כרטיסים. ביום חמישי תתקיים אחר הצהריים חזרה עם משפחות המועמדים וקהל שרכש כרטיסים לחצי הגמר השני.
 
ביום חמישי בערב, בין השעות 22:00 ל- 00:10 יתקיים חצי הגמר השני. ביום שישי יקיימו המועמדים בצהריים חזרות לגמר במתחם האקספו. בין השעות 22:00 ל-01:30 תתקיים חזרה שנייה עם שופטים וקהל שקנה כרטיסים. ביום שבת תיערך בצהריים חזרה שלישית לגמר עם משפחות המועמדים וקהל שרכש כרטיסים. אירוע הגמר יתחיל בשעה 22:00 וצפוי להסתיים בשעה 01:30.
  

כפר האירוויזיון הגדול בעולם ופסטיבל האוכל תל אביב EAT

במקביל למופעים במתחם האקספו, יתקיימו בפארק צ'ארלס קלור בתל אביב אירועי "כפר האירוויזיון". הכניסה לקהל הרחב תיפתח מ-17:00 אחר הצהריים מדי יום. זה הכפר הבינלאומי הגדול ביותר שהוקם אי פעם במסגרת חגיגות האירוויזיון. הכפר ייארח מופעים לצד פסטיבל אוכל. 

צילום: EPA
דאנקן לורנס, המתמודד ההולנדי באירוויזיון (צילום: EPA)

החגיגות בכפר האירוויזיון יימשכו שבוע, החל מהשעה 17:00 ועד לשעות הלילה. ביום שישי ייפתח הכפר בשעה 12:00 וייסגר עם כניסת השבת. הכפר יושק בערב חגיגי עם להקת מיומנה, סטפן וסטטיק ובן אל, ימשיך בערב גאווה עם הופעות של מאיה בוסקילה ועברי לידר יחד עם דיג'יי תומר מייזנר. בערב הקרנת חצי הגמר הראשון יחגגו עם להקת הקאברים דוז פואה והופעה של מוש בן ארי ובאמצע השבוע תתקיים חגיגה של האיחוד האירופי.

 

הסופ"ש ייפתח באירוע "לילה לבן" המסורתי ובהקרנה של חצי הגמר השני. בשישי ירקדו בשעת השקיעה לצלילי מוקי ודיג'יי גאלו. בשבת, ערב הנעילה, יחגגו במופע משותף של אתניקס ושפיטה ובהקרנה המונית של גמר האירוויזיון.

 

לצידו, ייפתח פסטיבל האוכל תל-אביב EAT בהשתתפות חיים כהן, שף מסעדות דיקסי ויפו תל אביב, שאול בן אדרת מהתרנגול הכחול, אביב משה מ"שגב", ושפים של מסעדות רבות נוספות בהן מסה, קוואטרו, בנדיקט, וונג ועוד.

 

הפסטיבל יימשך לאורך כל ימי הפעילות ויציע יותר מ-500 מנות, 80 דוכני אוכל, 20 מסעדות השף השוות בעיר, אוכל רחוב חדשני, שדרת שוק חגיגית, משאיות אוכל, בירות ויינות בהתאמה לכל סוגי האוכל, פינות ישיבה, בתי קפה וברים שייפרשו על קו החוף.

 

תיירי האירוויזיון זכו לקבלת פנים חמה גם בגזרת מזג האוויר. עלייה ניכרת צפויה במידות החום בימים הבאים וייעשה חם מהרגיל ושרבי בהמשך השבוע. ביום רביעי תורגש ירידה קלה במידות החום, אך עדיין יהיה חם מהרגיל לעונה ויבש.

פורסם לראשונה 11.05.19, 23:19

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אירוויזיון 2019
אירוויזיון 2019
צילום: EPA
מומלצים