שתף קטע נבחר

מהצונאמי עד דאעש: כך נראה העשור מהלוויין

את הסיפורים הגדולים של העשור בכדור הארץ אפשר היה לראות גם מהחלל: האביב הערבי, האסון הגרעיני, הטרור הרצחני. סוכנות הידיעות AP וחברת Maxar Technologies מציגות: כך זה נראה מלמעלה

צילום: EPA
דליפת הנפט של BP, שהחלה ב-20 באפריל 2010, הייתה דליפת הנפט הגדולה ביותר מול חופי אמריקה אי פעם. היא החלה בפיצוץ באסדת הקידוח "Deepwater Horizon" שבו נהרגו 11 בני אדם. האסדה טבעה יומיים אחר כך, ובמשך 87 ימים איומים זרם נפט למפרץ מקסיקו, בעוד מהנדסים ומדענים מנסים למצוא דרך לעצור את האסון, שפגע קשות בבעלי החיים באזור (צילום: AP) (צילום: EPA)
צילום: EPA
רעידת אדמה אדירה בדרגה 9 וצונאמי איום שפקדו את יפן פגעו ב-11 במרץ 2011 בתחנת הכוח הגרעינית פוקושימה דאיצ'י. מערכת קירור קריטית במתקן נפגעה, ושלושה כורים ניתכו. קרינה התפשטה ביישובים סמוכים ובים. 160 אלף בני אדם פונו, וליותר מ-40 אלף איש טרם הותר לשוב. בתמונה: המתקן הגרעיני לפני פיצוץ שאירע בו ב-14 במרץ (צילום: AP) (צילום: EPA)
צילום: EPA
כך נראתה ב-2010 העיר סנדאיי ביפן, שנפגעה קשות בצונאמי בשנה שלאחר מכן (צילום: AP) (צילום: EPA)

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדליפה של BP ב-2010
הדליפה של BP ב-2010
צילום: EPA
מומלצים