שתף קטע נבחר

הטור הסתיים: גריינט תומאס חגג בשאנז אליזה

הוולשי הוכתר רשמית לאלוף הטור דה פראנס במהדורת 2018 ושתה שמפניה עוד לפני סיום המרוץ בפריז, טום דומולין וכריס פרום משלימים את הפודיום. אלכסנדר קריסטוף הנורבגי ניצח בקטע האחרון

עכשיו זה רשמי. הוולשי גריינט תומאס זכה היום (ראשון) בטור דה פראנס שהגיע לסיומו ברחובות השאנז אליזה בפריז. עם הניצחון במרוץ האופניים היוקרתי ביותר השלים תומאס זכייה ראשונה בקריירה בגראנד טור.

 

תומאס בן ה-32, מקבוצת סקיי, זינק לקטע ה-21 והאחרון מהוייה כשהוא לובש את החולצה הצהובה. הוא הבטיח את מקומו בפסגה כבר אתמול, בקטע נגד השעון שבו סיים שלישי, מה שהספיק לו לניצחון. ביום האחרון הקטע הוא יותר סמלי מאשר תחרותי, והחגיגות מתחילות כבר מהדיווש הראשון. השמפניות נפתחו באמצע הקטע והמנצח הוולשי לא ויתר על ההזדמנות להניף את הדגל לאורך הדרך, שבו נתנו לו גם להוביל ולהיות ראשון מול הצלמים.

 

צילום: MCT
פרום, תומאס ודומולין על הפודיום (צילום: MCT)

 

צילום: EPA
כריס פרום וגריינט תומאס. חברים מקבוצת סקיי (צילום: EPA)

 

רק לפני שבועיים רחובות השאנז אליזה היו מלאות מפה לפה בעקבות חגיגות הזכייה של צרפת במונדיאל. אומנם כמות הקהל שהגיעה אז לא הגיעה הפעם, אבל עדיין רבים הציפו את הרחובות כשהם מצוידים בדגלים של הקבוצה המועדפת עליהם.

 

שאלה אחת עדיין נותרה פתוחה: מי יהיה המנצח של הקטע האחרון. מי שעשה זאת הוא אלכסנדר קריסטוף הנורבגי בן ה-31 מקבוצת איחוד האמירויות, שעבר את 116 הקילומטרים בזמן של 2:46.36 שעות עם ספרינט נהדר בסיום.

 

צילום: EPA
תומאס בחולצה הצהובה שותה שמפניה עם פרום (צילום: EPA)

 

ומה קורה עם הדירוג הכללי? תומאס כאמור ראשון, עם 83:17.13 שעות בסך הכל בסיכומם של שלושת השבועות המפרכים. מי שעלה לפודיום שני הוא טום דומולין, 1:51 דקות מאחוריו. הכי מאוכזב הוא כנראה כריס פרום, אלוף השנה שעברה ואלוף הג'ירו השנה, שסיים רק שלישי - 2:34 דקות מאחורי המנצח.

 

ז'וליאן אלאפיליפ הצרפתי זכה בחולצה המנוקדת של מטפס ההרים המצטיין, ופטר סאגאן הסלובקי לבש בסיום את החולצה הירוקה המוענקת לספרינטר הטוב ביותר. פייר רוז'ה לאטור הצרפתי הוכתר לרוכב הצעיר הטוב ביותר בטור וזכה בחולצה הלבנה.

 

צילום: AFP
סאגאן, אלאפיליפ, תומאס ופייר רוז'ה לאטור (צילום: AFP)

 

צילום: EPA
גריינט תומאס חוגג בשאנז אליזה (צילום: EPA)

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גריינט תומאס
גריינט תומאס
צילום: AFP
מומלצים