שתף קטע נבחר

זברב הדהים את ג'וקוביץ' וזכה באליפות סוף השנה

הגרמני הצעיר סיפק הצהרת כוונות עם זכייה ראשונה בטורניר היוקרתי, אחרי 4:6, 3:6 על הסרבי שלא הפסיד מערכה עד הגמר. זברב ניצח תוך יומיים את שני המדורגים הראשונים בעולם לאחר הניצחון על פדרר בחצי הגמר

אלכסנדר זברב (21) הגרמני זכה היום בפעם הראשונה באליפות סוף השנה, אחרי ניצחון אדיר על המדורג ראשון בעולם, נובאק ג'וקוביץ', 4:6, 3:6. בכך הפך זברב לזוכה הצעיר ביותר מאז ג'וקוביץ' עצמו ב-2008. הוא הבטיח לעצמו פרס של 1.28 מיליון דולר ויעלה למקום הרביעי בעולם.

 

 

זברב לג'וקוביץ': "תודה שהפסדת לי היום"

 

זברב שיחק טניס אדיר מהרגע הראשון, לקח את המשחקון התשיעי במערכה הראשונה על ההגשות של הסרבי ובסך הכל ארבע שבירות מול מי שלא נשבר עד הגמר אפילו פעם אחת, ולא הפסיד מערכה.

 

צילום: Getty Images
זכייה ראשונה בטורניר. זברב (צילום: Getty Images)
צילום: Getty Images
לא האמין שזה קורה לו (צילום: Getty Images)

ג'וקוביץ' הגיע לגמר לאחר ניצחון קליל על קווין אנדרסון, כשהוא יודע שניצחון נוסף יעניק לו את התואר בפעם השישית מתוך שבעה גמרים. זברב בן ה-21 העפיל לראשונה בקריירה לגמר הטורניר היוקרתי ועשה זאת בסטייל, אחרי ניצחון בחצי הגמר בשתי מערכות על רוג'ר פדרר. זה התואר הרביעי שלו העונה והעשירי בקריירה בסך הכל.

 

הוא גם השווה את המאזן מול הסרבי ל-2:2. המפגש האחרון היה ממש לא מזמן - בשלב הבתים של הטורניר, אז ניצח נולה. הניצחון היחידי של הגרמני הגיע בגמר ברומא שנה שעברה.

 

צילום: Getty Images
זברב מניף את הגביע (צילום: Getty Images)
צילום: Getty Images
ג'וקוביץ' מאוכזב. נתן טורניר גדול (צילום: Getty Images)

 

מהלך המשחק 

ג'וקוביץ' הפסיד את הנקודה הראשונה במשחק, אבל משם רץ לניצחון במשחקון, עם אחוזים גבוהים בהגשות השניות. זברב וג'וקוביץ' שמרו על ההגשות גם בששת המשחקונים הבאים, כשג'וקוביץ' לוקח את השלישי על האפס, כולל ווינר אדיר בפורהנד. זברב העלה הילוך, שיפר את ההגשות ועלה לרשת כדי לקחת את המשחקון הרביעי. הוא המשיך את התנופה במשחקון הבא ועלה לראשונה ל-15:30, אבל ג'וקוביץ' לקח שלוש נקודות רצופות ואת המשחקון.

במשחקון השמיני הגיעה הנקודה של המשחק עד שלב זה, עם דרופ שוט נפלא של הגרמני הצעיר שעשה 4:4. במשחקון הבא הוא כבר השיג את השבירה עם הגנה מעולה ועלה להגיש למערכה. הוא פתח אותו עם הצהרת כוונות של שלושה אייסים, שנתנו לו 0:7 בהגשות פתיחה ללא מענה, ולקח את המערכה עם טניס מושלם - 4:6.

 

צילום: Getty Images
זברב בפעולה (צילום: Getty Images)
צילום: Getty Images
העתיד ניצח את ההווה. ג'וקוביץ' (צילום: Getty Images)

 

המערכה השנייה נפתחה בדיוק כמו שהסתיימה הראשונה: זברב השיג נקודת שבירה, ג'וקוביץ' שרד אותה, אבל השנייה כבר הייתה יותר מדי בשבילו, וזה 0:1 מדהים לגרמני. אבל נולה הוא נולה, והוא שבר מיד חזרה ל-1:1. זברב הראה אופי והשיג שתי אפשרויות שבירה, לקח את הראשונה שבהן וסגר שלוש שבירות רצופות שלו, מול מי שלא נשבר אפילו פעם אחת עד שלב זה בטורניר.

 

הוא שמר על המשחקון הבא ועלה ל-1:3 מרשים, וג'וקוביץ' הגיב עם משחקון על האפס - 3:2 לזברב. השניים שמרו על ההגשות בשלושת המשחקונים הבאים בדרך ל-3:5 לגרמני. זברב שוב השיג שתי אפשרויות שבירה, איבד את הראשונה אבל לקח את הטורניר עם ווינר בקהנד נפלא, ו-4:6, 3:6 ענק בסיום.

פורסם לראשונה 18.11.18, 20:10

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלכסנדר זברב
אלכסנדר זברב
צילום: Getty Images
מומלצים