yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: דניאל לילה
    זמנים מודרנים  • 19.04.2022
    קולולולולולו!
    המימונה היא חג המתוקים, שמזכירים לנו כמה נפלא לפתוח את הדלת והלב, ולעשות לקרובים ולחברים טוב על הנשמה. עוגיות פלורנטין בציפוי שוקולד מריר, שומשומיות פיסטוק פריכות עם טעם עדין של תפוז וגם גרסה משודרגת לחטיפי הבוטנים של פעם. אל תגלו שהעוגיות האלה נפלאות גם בחול המועד, וכמובן בכל ימות השנה
    רחלי קרוט

    לצד הקפה או התה, בצאת החג, במימונה או בחול המועד - עוגיות נפלאות להמתיק את היום שיהפכו להתמכרות של ממש. שלושה מתכונים לעוגיות פריכות, זהובות, קלות להכנה וטעימות בצורה בלתי רגילה וכולן בלי טיפת קמח.

     

    והנה עוד רעיון – אתם יכולים לעטוף את העוגיות בצלופן או להכניס לקופסה יפה ולהגיש כמתנה לאורחים.

     

    עוגיות פלורנטין בציפוי שוקולד

     

    מה צריך:

     

    עוגיות פלורנטין בציפוי שוקולד | צילום: דניאל לילה
    עוגיות פלורנטין בציפוי שוקולד | צילום: דניאל לילה

     

    • 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%

     

    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן

     

    • 1/3 כוס דבש

     

    • 200 גרם שקדים פרוסים

     

    • 200 גרם שוקולד מריר

     

    • 2 כפות שמן

     

    כך עושים:

     

    1. מחממים תנור ל־175 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור.

     

    2. בסיר בינוני מבשלים יחד שמנת, סוכר ודבש עד שמתקבל מעין קרמל בצבע זהוב עדין. חשוב לוודא שכל הסוכר נמס.

     

    3. מוסיפים לסיר את השקדים ומערבבים היטב כך שכולם יצופו בקרמל.

     

    4. מורידים מהאש ומיד מעבירים לנייר אפייה, על תבנית תנור, ומשטחים לשכבה דקה כמה שיותר. חשוב לעבוד מהר כדי שהשקדים לא יתקשו.

     

    5. מכניסים לתנור ואופים 10־15 דקות או עד שהשקדים מקבלים צבע שחום (אבל לא שרוף). מוציאים ומצננים היטב לפני שממשיכים.

     

    6. בינתיים ממיסים במיקרו את השוקולד עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.

     

    7. הופכים את דסקית השקדים הגדולה כך שהצד החלק יהיה כלפי מעלה ומורחים מעליו את השוקולד בשכבה דקה יחסית.

     

    זה בסדר אם הוא לא לגמרי חלק זה חלק מהיופי.

     

    8. מעבירים למקרר ל־15 דקות עד שהשוקולד מתקשה ואז שוברים לעוגיות בכל גודל שאוהבים. בחורף שומרים בצנצנת סגורה על השיש.

     

     

    דקיקיות שומשום ופיסטוק עם קליפת תפוזים

     

    מה צריך:

     

    • 1 כוס שומשום לבן

     

    • 1/2 כוס פיסטוקים טבעיים

     

    • 4 כפות סוכר חום דמררה או סוכר לבן

     

    • קליפה מגורדת דק מתפוז אחד

     

    • 2 חלבונים

     

    כך עושים:

     

    1. קוצצים את הפיסטוקים דק יחסית אבל שיישאר להם

     

    מרקם. בערך בגודל של בורגול עבה.

     

    2. בקערה בינונית מערבבים את כל המצרכים ומקפידים שהחלבונים יצפו

     

    היטב את הכל.

     

    3. מחממים תנור ל־170 מעלות ומניחים נייר אפייה על התבנית.

     

    4. מניחים כף מהתערובת במרחק של אחת מהשנייה ומשטחים לעיגול כמה שיותר דק. משטחים בגב סכין או גב כפית.

     

    5. אופים במשך 15 דקות או עד שהעוגיות זהובות אבל לא מאוד. מצננים ורק אז מעבירים לצנצנת. חשוב: אם העוגיות

     

    לא ממש בעובי אחיד, חלק תהיינה מוכנות יותר מהר. אז תסתכלו מדי פעם בתנור.

     

     

    בוטנים וקשיו מסוכרים

     

    מה צריך:

     

    • 100 גרם בוטנים טבעיים או מומלחים – ללא הקליפה

     

    • 100 גרם קשיו או חצאי שקדים או פקאנים

     

    • 1 ו־1/4 כוסות סוכר לבן

     

    כך עושים:

     

    1. אם השתמשתם באגוז לא קלוי, קולים אותו על מחבת חמה, ללא שמן, עד שיש ריח טוב בבית. מצננים מעט.

     

    2. בסיר רחב שמים את הסוכר ומחממים על אש נמוכה עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע ענברי. מומלץ להזיז את המחבת מדי פעם, כדי שהנוזל החם ימיס את שאר הסוכר.

     

    3. מכניסים לסיר את הבוטנים והקשיו ומערבבים במהירות.

     

    4. מעבירים כפיות מהאגוזים המצופים לתבנית עם נייר אפייה ומשטחים מעט כדי שלא תהיינה תלוליות גבוהות מדי. מצננים היטב בטמפרטורת החדר ורק אז מעבירים לצנצנת.

     

     


    פרסום ראשון: 19.04.22 , 18:46
    yed660100