שתף קטע נבחר

נפגעי "אסון ורסאי" תובעים 200 מיליון שקלים

פצועי האסון ומשפחות ההרוגים הגישו את תביעת הענק, בסך 200 מיליון שקלים, נגד עיריית ירושלים, מכון התקנים, אולם "האליזה", ממציא שיטת הפל-קל ועוד, והם טוענים: מאז האירוע אנחנו מתקשים לתפקד, להיכנס למבנים ולהתפרנס. אביה של שונית כהן ז"ל, שנהרגה באסון: "התביעה הזו משדרת מסר - אי אפשר להרוויח על חשבון הרס משפחות"

כשנתיים וחצי לאחר האסון בו קרסה רצפת אולם השמחות ורסאי בירושלים, אירוע בו נהרגו 23 בני אדם ונפצעו למעלה מ-300, הוגשה היום (ה') תביעת ענק בסך כ-200 מיליון שקלים נגד המעורבים באירוע. (לפרוייקט מיוחד על "אסון ורסאי" - לחצו כאן)

 

225 מפצועי האסון וכן בני משפחות ההרוגים הגישו את התביעה, בה הם טוענים כי מאז אותו לילה, ב-24 במאי 2001 הם מתקשים לתפקד, מפחדים להיכנס למבנים ובניינים וחלקם אף אינם מסוגלים לעבוד ולהתפרנס.

 

התביעה הוגשה על ידי עו"ד אסף פוזנר נגד רשימה ארוכה של גורמים, גופים ואנשים: עיריית ירושלים, הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ירושלים, מכון התקנים, הטכניון והמכון הלאומי לחקר הבנייה וכן נגד אולם "האליזה" שרצפתו של אולם ורסאי שקרסה היוותה את תקרתו.

 

כמו כן נתבעים אלי רון, ממציא שיטת הפל-קל ומהנדסי אולם ורסאי שמעון קאופמן ודני שפר, הקבלן יעקב אדיב ובעלי אולמי ורסאי, אברהם עדי, דוד עדי, אורי ניסים ואדיב אפרים, שנגדם מתנהל בימים אלה משפט. התובעים טוענים כי עיריית ירושלים התעלמה ממכתבי מנכ"ל משרד הפנים שבהם נכתב כי שיטת הבנייה בפל-קל מסוכנת.

 

עוד נטען כי מכון התקנים בדק את שיטת הפל-קל וקבע שאינה תקינה ואולם לא פרסם הודעה לציבור בעניין. מחלקת הבדיקה בטכניון נתנה אישורים לשיטת הפל-קל וקבעה כי היא בטוחה, לטענת התובעים.

 

אבי כהן אביה של שונית ז"ל, שנהרגה באסון אמר הערב ל-ynet: "אני לא נוקם נקמת דם אלא נקמת דמים. אני רוצה שמי שגרם באיוולת מעשיו למות בתי ישלם כמה שיותר... התביעה כבר לא תעזור לנו, זה לא מה שיחזיר את הבת אבל התביעה הזו משדרת מסר שאי אפשר להרוויח על חשבון הרס משפחות שלמות. אם המדינה לא תשלם גם היא מכספה - שום דבר לא יתוקן פה".

 

בשבוע שעבר קבעה ועדת החקירה הממלכתית לבדיקת לקחי פרשת ההתמוטטות כי תעשיית הבנייה בישראל מסוכנת, בעלת ליקויים ופגמים חמורים. על פי הוועדה, בראשות השופט ורדי זיילר, ענף הבנייה על כל מערכותיו חייב לעבור מהפך ויש צורך להקים משרד בנייה ממשלתי. במצב כיום - יש סיכון יומיומי שיקרוס בניין ועשרות אנשים בתוכו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום גלי תיבון
משפחות נפגעי ורסאי מפגינים
צילום גלי תיבון
צילום ערוץ 2
אסי וקרן דרור. טרגדיה באולם השמחות
צילום ערוץ 2
צילום גלי תיבון
ההרס באתר לאחר הקריסה
צילום גלי תיבון
מומלצים