שתף קטע נבחר

הגימלאים: "יש הצדקה להעלאת גיל הפרישה"

יו"ר הסתדרות הגימלאים: חבל שהמטרה הושגה בכיפוף ידיים ובחיפזון. נעמ"ת מברכת גם היא על הצעד אך טוענת: לא נמצא פיתרון להעסקת נשים מבוגרות ולתחומים שוחקים במיוחד כמו סיעוד

אישורה בוועדת הכספים הלילה (ו') של ההצעה להעלאת גיל הפרישה של גברים ל-67 ושל נשים ל-62, גרר ביקורת מצד הסתדרות הגימלאים וארגון נעמ"ת.

 

"עקרונית יש הצדקה להעלאת גיל הפרישה בגלל הגידול המשמעותי בתוחלת החיים", אמר יו"ר הסתדרות הגימלאים, גדעון בן ישראל, "אבל כל זה צריך להגיע בסיכומים ולא בתרגילים, כיפופי ידיים ומשחקי יוקרה. אני לא מבין למה נחפזים להחליט. לקרנות הפנסיה לא צפויות בעיות ב-30 השנים הקרובות וניתן היה לשבת ולמצוא פתרונות יסודיים ולא לפעול בבהילות".

 

עוד אומר בן ישראל: "במצב האבטלה הקשה והפיטורים במשק, ברור שיצטרכו למצוא פיתרון לאנשים שמפסיקים לעבוד עוד לפני גיל הפרישה. ועדת הכספים, לפי מה שהבנתי, קיבלה החלטה שהאוצר יקים קרן, אבל אני פוחד שזו תהיה 'קרן הצבי'. לא ברור כמה אמצעים יהיו לה והאם היא תהיה קרן צדקה שתפגע בכבודם של אנשים שעבדו כל חייהם. אולי צריך לחייב מעסיקים להעסיק עד גיל הפרישה...".

 

בנעמ"ת, לצד שבחים על ההחלטה להעלות את גיל הפרישה בשנתיים באופן שיוויוני לנשים וגברים, מתחו ביקורת על העובדה שהתוכנית אינה פותרת את בעייתן התעסוקה של נשים מבוגרות.

 

יושבת ראש נעמ"ת, עו"ד טלי ליבני אמרה: "ההחלטה לא פוטרת את הממשלה מלפעול לעידוד העסקת נשים בגילאים מבוגרים, בעיקר בגילאי 55-62. על הממשלה לפעול ברוח החלטות ועדת השופטת נתניהו, שתבעה שהממשלה תקים מנגנונים להבטחת שוויון נשים בשוק העבודה כתנאי להעלאת גיל הפרישה".

 

עוד ציינה ליבני את בעייתם של העוסקים בתחומים בהם ישנה שחיקה גדולה מאוד, כמו מטפלים ומטפלות במעונות יום, עובדי ועובדות סיעוד ופועלי ופועלות ייצור, "שקשה להם להישאר בתחום העיסוק עד גיל כה מבוגר". לדבריה, עם השינוי בחוק יש לתת את הדעת לאותם תחומים שוחקים, להגדיר אותם כחריגים בהם יחולו הקלות על גיל הפרישה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי דלויה
הפגנת גימלאים (ארכיון)
צילום: רפי דלויה
מומלצים