שתף קטע נבחר

חדש בצה"ל: הטנק-בולנס

בין הטנקים שפועלים בצפון רצועת עזה ניתן לזהות גם כאלה שהוסבו לאמבולנסים - עם ציוד רפואי וצוות חובשים. מדובר בפיתוח חדש של חילות הרפואה, החימוש והשיריון, שנוצר כמענה לאירועי הדמים בעזה. קצין הרפואה באוגדה: "זה עשוי לחסוך דקות יקרות בטיפול"

הפעילות המבצעית ברצועת עזה בחודשים האחרונים מצריכה יצירתיות כדי לשפר לא רק את המערך המבצעי, אלא גם את המערך הרפואי. אחד הפיתוחים האחרונים של צה"ל בתחום הוא ה"טנק-בולנס".

 

במאי השנה נהרגו שני לוחמים מגדוד צבר של חטיבת גבעתי במהלך משימת אבטחת הכוחות שעסקו בחיפוש אחר שרידי הגופות של הלוחמים שנהרגו בפיצוץ הנגמ"ש בציר פילדלפי. חילוץ החיילים באירוע היה בעייתי משום שלנגמ"חון של צה"ל שהתקרב לבית בו שהו, אין פתח כניסה צדדי וצריך לטפס עליו כדי להיכנס אליו או לצאת ממנו. בעקבות זאת הלוחמים חשופים לאש אויב ומשימת החילוץ קשה וארוכה יותר.

 

בעקבות הפגיעה הקשה בנגמ"שים של צה"ל בציר פילדלפי ובשכונת זייתון בעזה, גם כלי רק"מ, בו שהה הצוות הרפואי עד כה, הפך למסוכן. בעקבות זאת חיל הרפואה בפיקוד הדרום, יחד עם הרשות לפיתוח טנקים של חיל החימוש ואנשי חיל השיריון, המציאו את ה"טנק-בולנס", שכלפי חוץ נראה כטנק רגיל לחלוטין, ללא סירנה או נורות מהבהבות, אך מדובר בשינו משמעותי וחשוב.

 

"רצינו לתת מענה טוב יותר לפצועים ולאבטח את שלומו של הצוות הרפואי", אמר ל-ynet סגן אלוף ד"ר הווארד עמיטל, קצין הרפואה של אוגדת עזה, "מדובר בטנק שהוסב לכלי שיוכל להוביל פצועים. רוקנו את הטנק מהתכולה המקורית שלו, והעמיסו עליו מתקנים שיוכלו להחזיק מוניטורים, מכשירי הנשמה, ציוד החייאה והוכן מקום לשתי אלונקות כדי שניתן יהיה לטפל בפצועים".

 

ד"ר עמיטל מסביר כי לטנק-בולנס עדיין נותרה יכולת הגנה. "משימתו העיקרית היא רפואית אך יש לו מקלעים", אמר עמיטל, "היתרון הגדול שלו הוא היכולת להכניס פרמדיק או רופא לאזור החם של האירוע, למקום המאוים ביותר". לטנק פתח צדדי וניתן להעמיס עליו נפגעים מבלי לחשוף אותם לאש. כמו כן נותרים על הטנק אנשי הצוות המקוריים מהשריון, כמו מפקד הטנק, נהג וטען, יחד עם אנשי הרפואה".

 

במבצע "מגן קדמי" שמתקיים בימים אלה בפאתי בית חנון, פועלים גם הטנק-בולנסים, "ברפואת הטראומה יש מושג שנקרא 'שעת הזהב', זה הזמן החשוב ביותר שבו יש להעניק את הטיפול הרפואי לפצוע. מוקדם לקבוע כמה זמן חוסך הטנק-בולנס, אך אין ספק שזה חוסך דקות יקרות ויציל חיי אדם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מפנים פצועים ללא סיכון. טנק בעזה
צילום: איי פי
צילום: איי פי
חוסך דקות יקרות. ירי ברפיח
צילום: איי פי
מומלצים