שתף קטע נבחר

בעיות חניכיים: איך לזהות ומה הטיפול

השיניים הורגות אתכם? ייתכן שזו בכלל בעיית חניכיים. מה הסימנים, מה הסכנות, ואיך למנוע את הצרה ממנה סובלים רוב הישראלים מבלי לדעת? מדריך

כ-90 אחוז מהאוכלוסייה סובלים מבעיות חניכיים ברמה זו או אחרת, אלא שרובנו אינם מודעים לקיומה של הבעיה ולכן לא מטפלים בה. הסיבה לכך היא שבעיות החניכיים בשלבים הראשונים להתפתחותן, לרוב אינן כואבות, ואף אינן מלוות בתחושת אי נוחות.

 

"בעיות חניכיים הן האוייב השקט", אומר ד"ר קרלוס מנקובסקי, יו"ר האיגוד הישראלי לפריודונטיקה ומומחה לבעיות חניכיים, "המחלות יכולות להתפתח ללא תחושת כאב, עד לשלב מתקדם המצריך ניתוח או עקירת שן. לכן דווקא בשלבים ההתחלתיים כדאי לטפל בחניכיים".

 

מחלות חניכיים הן מחלות זיהומיות, הנובעות מהצטברות חיידקים מתחת לחניכיים. בשל העובדה של היותה של מחלת החניכיים כזו, היא יכולה להתפרץ

בכל זמן. לכן, טיפול פעיל בחניכיים אינו מקנה חיסון כנגד מחלה עתידית, ולא יכול למנוע התפתחותה של מחלה חדשה בעתיד.

 

טיפול טוב ונכון, יכול לעצור את מחלת החניכיים ואף לשחזר חלק מהנזק שגרמה, אך ללא שמירה קפדנית על היגיינת הפה יש סיכוי רב לחזרת המחלה. בדומה לזיהומים בחלקי גוף אחרים, הצטברות מחודשת של חיידקים תגרום להתפרצות הזיהום מחדש.

 

מה הסימנים לבעיית חניכיים?

 

בעיית חניכיים עלולה להתבטא בנפיחות קלה בחניכיים, או בתחושה של ספוגיות ורכות. לעתים בעת צחצוח שיניים או נגיסה במזון נוקשה (כמו תפוח עץ), מופיע דימום. גם בעיית ריח רע מהפה,צבע חניכיים אדמדם או רגישות למגע באיזורים מסויימים בחניכיים הם אות אזהרה לבעיה אפשרית בחניכיים.

 

איך מונעים בעיות בחניכיים?

 

הדרך הטובה ביותר להימנע מבעיות חניכיים היא בדרך הישנה והטובה: שמירה יומיומית על ניקיון השיניים והחניכיים ועל ידי שימוש במברשת שיניים, משחת שיניים, חוט דנטלי ושטיפת פה. קיימות משחות שיניים אחדות שנמצאו יעילות במניעת מחלות חניכיים.

 

בנוסף, יש צורך בטיפול מקצועי שיכלול בדיקה ובקרת חניכיים, הדרכה בניקוי השיניים וסילוק אבנית בתדירות הנקבעת על ידי רופא השיניים המטפל. רופא השיניים יכול להפנות למומחה למחלות חניכיים – פריודנט לבדיקה. ניתן לפנות לרופא מומחה גם לבד.

 

שלבים מתקדמים יותר של מחלות חניכיים מצריכים את התערבותו של המומחה. טיפולים במקרים חריפים יותר כוללים סילוק אבנית, החלקת שטח פני השורש וכן טיפולים תרופתיים ובמקרים קיצוניים גם טיפולים כירורגיים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נחמה אליעזר
חניכיים. האוייב השקט
צילום: נחמה אליעזר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים