שתף קטע נבחר

טור אחרון בהחלט

איילת בן-יוסף מעלה זכרונות, נפרדת מגולשי ערוץ האוכל, ומתכוננת ללידה הקרבה. ויש גם שני מתכונים חדשים והמלצות על מתכונים ישנים וטובים

לפני חודש סיכמתי עם העורך שזה יהיה הטור האחרון שלי לפני שאני יוצאת לחופשת לידה. בחודש האחרון כבר אין לי כוח לבשל. אנחנו מתקיימים בעיקר על מאכלים מהירים (תיכף מתכונים, תיכף) שכוללים בעיקר פסטה. נדמה לי שבחודשים הקרובים יהיה לי עוד פחות זמן וכוח לבשל, לצלם ולעמוד במטבח

צילום: איילת בן-יוסף

(לעמוד, באופן כללי). זאת נראת לי כמו הזדמנות טובה להתפנות לעניינים אחרים ולהמשיך הלאה בכיוון קצת שונה.

 

כמה מילות סיכום ופרידה. הטור הזה היה יותר יומן מאשר טור אוכל. נכון, היו בו מתכונים, אבל גם, ובעיקר סיפורים מהחיים הפרטיים שלי. רוב הסיפורים היו אמיתיים ובכל מקרה תמיד התבססו על מקרים אמיתיים. זאת הזדמנות טובה להודות למשפחה שלי ושל מוטי שהסכימו (גם אם מדובר בהסכמה שבשתיקה...) להיות שבוע אחר שבוע קורבנות לניתוח אופי אכזרי. אם לא היה מדובר בקירבת דם הם בטח היו תובעים אותי מזמן.

 

במהלך השנתיים וחצי שאני כותבת את הטורים שלי כאן, היו לנו אינספור פאשלות משפחתיות: מנות שחיכו לצילום במקרר ונשאבו על ידי מוטי הרעב, מנות שבושלו, נטעמו ונזרקו מייד לפח. ימי שישי ומוצאי שבת של עבודה מאומצת, להספיק מהר מהר גם לבשל, גם לצלם וגם לכתוב משהו, לפני הדד-ליין.

 

את רוב הצילומים (המוצלחים שבהם, לפחות) צילם מוטי, שהוא הקורבן העיקרי של הטור הזה. למרות שלעתים בזכותי הוא הצטייר כחזיר עם אי.קיו של נמלה מדובר באיש הכי מתוק והכי חכם שאני מכירה.

 

בשנתיים וחצי האחרונות יצא לי לקרוא המון תגובות על הטורים שפרסמתי, חלקן טובות, מחמיאות ונעימות וחלקן מעליבות, מרושעות ומטופשות. הכי נעים זה לשמוע שמישהו ניסה את המתכון והצליח. אפילו יותר מזה נחמד לשמוע שיש מתכונים שנכנסו לארסנל המשפחתי. אמא שלי ישבה פעם בטיסה לתאילנד ליד זוג שסיפר לה שהוא מבשל באופן קבוע את המתכונים שלי - הנה קצת נחת.

 

הכי מעליבים הם אלא שחושבים שהמדיה האינטרנטית מאפשרת להם להגיד דברים שבחיים האמיתיים לא היו מעיזים להגיד לאף אחד. הכי מצחיקים הם אלה שלוקחים באופן אישי את הסיפורים על החמות, החברים וחיי הנישואין שלי, משיאים עצות ומתווכחים בחרוף נפש.

 

לסיכום, שני מתכונים הכי מהירים שיש, שמרכיבים את התפריט המשפחתי שלנו בזמן האחרון ועוד כמה המלצות למתכונים שכבר פורסמו כאן בעבר, אבל אני חושבת שמגיעה להם תשומת לב חוזרת.

 

 

פסטה ברוטב עגבניות ושמנת

 

החומרים (ל-4 סועדים):

1 חבילת פסטה פוזילי, קרניים או כל צורה שאתם אוהבים (רצוי מהמעוקלות)

1 גביע שמנת מתוקה (אפשר גם 15% שומן)

1 צנצנת (400 גרם) רוטב עגבניות מוכן (רצוי של "ברילה") – או כמות של כוס רוטב עגבניות ביתי – לפי המתכון שאתם אוהבים.

2-3 שיני שום

1 כפית אורגנו יבש

מלח ופלפל

חופן גבינת מוצרלה

 

וכך עושים:

  1. מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את הפסטה.
  2. בזמן שהיא מתבשלת יוצקים לסיר קטן רוטב עגבניות, שמנת, ותבלינים – ומביאים לרתיחה.
  3. מבשלים את הרוטב עד שהפסטה מוכנה (כ-10 דקות).
  4. מסננים את הפסטה, מעבירי לקערה גדולה, יוצקים את הרוטב החם, מוסיפים גבינה ומערבבים היטב.
  • אפשר להוסיף למעלה גבינת פרמז'ן מגוררת או עשבי תיבול טריים (בזיליקום למשל) – וזהו. זוללים מהר ולוקחים עוד.

 

תוספות, החלפות ושאר ירקות:

  • להעשרת הרוטב אפשר להוסיף לו קופסאת טונה קטנה ומסוננת או פטריות שמפניות חתוכות.
  • אם יש עוד גבינות קשות בבית: קשקבל, גבינה צהובה רגילה, או גבינת עזים – אפשר להוסיף גם אותן.

 

 

תבשיל פתיתים ובשר טחון

במקור התבשיל הזה נולד בעקבות כמות גדולה מדי של תערובת בשר לקציצות. מאז הוא שודרג ואומץ בחום ע"י עצלני השכונה כולה.

 

החומרים (ל-4 סועדים):

1 בצל גדול קצוץ

1/2 קילו בשר בקר טחון

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה (יותר אם אוהבים)

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית כמון

1/2 כפית קארי

1 קופסא רסק עגבניות

מלח ופלפל לפי הטעם

2 כוסות פתיתים

2 כוסות מים רותחים

 

וכך עושים:

  1. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל. כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו לחום.
  2. מוסיפים פטרוזיליה, שום ותבלינים. מערבבים. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים ביחד 2 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומים רותחים. מכסים ומבשלים 6 דקות (בהתאם להוראות היצרן על שקית הפתיתים).
  3. סוגרים את האש ונותנים לתבשיל לעמוד עוד 5 דקות.
  4. פותחים, טועמים (מוסיפים תבלינים, אם צריף) ויושבים לאכול.

 

 

המתכונים הנבחרים של איילת 

המתכונים שאני הכי אוהבת, הם גם בדרך כלל המתכונים הכי קלים, מהירים ופשוטים להכנה:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
" אנחנו מתקיימים בעיקר על מאכלים מהירים שכוללים בעיקר פסטה "
מומלצים