שתף קטע נבחר

איגוד האינטרנט יזם 'חוזה גלישה' בין הורים לילדים

במסגרת מסע הסברה חדש, שנערך בשיתוף עם עמותת אשנ"ב, תופץ ברחבי הארץ ערכה לשימוש נבון ברשת, במטרה להגביר את המודעות לנושא

איגוד האינטרנט הישראלי יוצא במסע הסברה ארצי חדש למען שימוש נבון באינטרנט בקרב הורים ותלמידים. במסגרת הקמפיין, שנערך בשיתוף עם עמותת אשנ"ב, תופץ ברחבי הארץ ערכה לשימוש נבון ברשת, שתכלול גם טיוטה ל"חוזה גלישה" בין הילדים הגולשים לבין הוריהם.

 

החוזה (מסמך PDF) כולל מספר כללי זהירות ובטיחות בגלישה, ובמסגרתו מתחייבים ההורים להרחיב את השכלתם בנושא הרשת, הפורומים והצ'טים וגם "לקיים דיאלוג עם הילדים בנוגע להצבת גבולות האחריות והשיטות ברשת, מתוך אמון וללא חרדה מיותרת".

  

התחייבות הילדים

 

הילדים, מצידם, מתחייבים לנקוט במשנה זהירות בגלישתם ברשת, לא למסור פרטים מזהים כמו שם, כתובת, מספר טלפון, שם בית הספר, מקום מגורים או כל מידע אישי אחר ללא אישור ההורים. הם מתחייבים להודיע להורים על כל פנייה שגרמה להם לחוש נפגעים, מאוימים או שלא בנוח. הם מתחייבים שלא לקבוע פגישה עם אדם זר שהכירו ברשת מבלי להתייעץ עם ההורים, לקבל את אישורם, ולהסכים לנוכחות אחד מהם בפגישה, שתערך במקום ציבורי. כמו כן, הם מתחייבים לעולם לא לשלוח את תמונתם לאדם זר שפגשו ברשת מבלי לקבל את אישור ההורים לכך.

 

הילדים מתחייבים לקבוע יחד עם ההורים את כללי ההתנהגות המקובלים עליהם ברשת, לסכם כמה זמן הם יהיו מחוברים ובאילו נושאים יעסקו ברשת. על פי הסיכום, הם לא יגלשו לאתרים מהם התחייבו להימנע.

 

נוסף על חוזה הגלישה, איגוד האינטרנט מתכוון להפיץ בכל המתנסי"ם ומרכזי הפיס הקהילתיים ברחבי הארץ פוסטרים ובהם הנחיות ברורות לשימוש נבון באינטרנט. העלון כולל הסברים על מהות הסכנות שברשת, תשובות לשאלות נפוצות והנחיות להורים, כיצד לקיים דיאלוג עם ילדים בנושא גלישה אחראית.

 

לא רק לילדים

 

"האינטרנט הוא מכלי העבודה והלימוד הטובים ביותר, שעומדים כיום לרשות ילדינו. אולם,ככל שנחשפים ליתרונות, מתקיימת חשיפה גם לחסרונות: הגולשים - בעיקר הצעירים והפחות מנוסים שבהם - נתקלים גם באלימות, הסתה, מסרים מפתים באשר לסמים ועוד", אומרת צביה אלגלי, מנהלת קבוצת המשימה "שימוש נבון ברשת" באיגוד האינטרנט הישראלי.

 

אך כאמור, המדריך אינו מיועד רק לילדים. באיגוד אומרים כי ערכת "מדריך להורים לשימוש נבון ברשת" פותחה גם בשל הצורך לתת מענה לאוכלוסייה שעד כה לא נחשפה בצורה מסודרת לנושא. "הניסיון שלנו מראה שהסברה נכונה ומודעות של הורים ומחנכים מסייעים לתת לילדים ולנוער, הגולשים ברשת, כלים להתמודד עם תופעות אלו", מציינת אלגלי.

 

הורים, ומחנכים המעוניינים להתעמק בנושא יכולים אף להיעזר באתר המיוחד שהקים האיגוד בכתובת: http://www.isoc.org.il/safe. באתר ניתן למצוא מידע נוסף כמו מצגות עדכניות, קישורים למאמרים ומחקרים ועוד. 

 

יום האינטרנט הבטוח

 

בשבוע הבא ייערך "היום הלאומי לאינטרנט בטוח", ביוזמת מיקרוסופט ישראל, המשתפת פעולה בין מספר ארגונים, עמותות וחברות מסחריות, בהם משטרת ישראל, עמותת אשנ"ב, איגוד האינטרנט הישראלי, משרד החינוך, אגף התיקשוב בצה"ל, החברה למתנסים, בזק, אינטרנט זהב וצ'קפוינט.

 

מטרת היום המיוחד היא להעלות את המודעות לסכנות השונות שמציב האינטרנט בפני גולשים בני כל הגילאים. במהלך היום תערכנה פעילויות שונות, ביניהן הקניית מיומנויות לגלישה בטוחה, ואבטחת המחשב, המיועדות לבני נוער והורים. נושא השימוש הבטוח ברשת יידון גם בכנס ה-20 של האיגוד הישראלי למחשבים וחינוך (מו"ח), שייפתח מחר בתל אביב.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
המטרה: שימוש נבון יותר של ילדים וגם הורים
צילום: צביקה טישלר
מומלצים