שתף קטע נבחר

שביתה בבתי"ס בדואים: "ניהול לא תקין ותנאים קשים"

ל-300 תלמידי תיכון בערערה נמסר כי אינם רשומים בבית הספר, ורק מאוחר יותר הבטיח משרד החינוך להציב ביישוב קרוואנים נוספים לצרכי לימוד. ברהט נותרו בבתיהם 1,000 תלמידים עקב "ניהול לא תקין ותנאים קשים מאוד", לטענת ההורים. ממשרד החינוך נמסר כי מתנהלים מגעים כדי למצוא פתרונות

האם שוב המגזר הבדואי נשאר מאחור? לאחר שכבר נפתחה שנת הלימודים ברוב בתי הספר הארץ, השבית הבוקר (יום ב') ועד ההורים של תלמידי בית הספר היסודי "זהרה" ברהט את הלימודים במוסד, וכ-1,000 תלמידיו נשארו בבתיהם בעיר. גם ל-300 תלמידי תיכון ביישוב ערערה עדיין אין מקום לימודים מסודר.

 

ברהט הושבתו היום הלימודים בבית הספר היסודי. לדברי יו"ר ועד בית הספר "זהרה", עליאן אבו ג'רבועה, בבית הספר נמצאים שלושה גני ילדים, ו"חוץ מארבעה קירות אין שם כלום. הגנים הללו ממוקמים בתוך בית הספר. הניהול לא תקין והתנאים שם קשים מאוד לכן אנחנו משביתים את בית הספר". 

 

עם פתיחת שנת הלימודים כבר היה ידוע על מחסור של 3,000 כיתות לימוד, שמחציתן במגזרי המיעוטים (ערבים, בדואים ודרוזים). סמנכ"ל ומנהל מינהל הפיתוח במשרד החינוך, שמחה שניאור, מסר שהמחסור נובע מגידול טבעי במגזר הבדואי שעומד על 5.8% לשנה ומצד שני גידול במגזר היהודי החרדי. כ-45% מכלל התקציב של בינוי ופיתוח מוסדות חינוך מוקדש למגזרי מיעוטים, לדבריו.

 

ממשרד החינוך נמסר: "ועד ההורים השבית את הלימודים ברהט בניגוד לדעתו של משרד החינוך, ומתקיימים מגעים בין נציגי ועד ההורים לנציגי הרשות האחראית על ציוד לגנים, במטרה להגיע להבנות".

 

בערערה אין מספיק כיתות תיכון שיקלטו את כל תלמידי היישוב, ולכן מאות מהם נותרו ללא מענה. התלמידים קיבלו הודעה מהנהלת בית הספר, כי הם לא רשומים בו בשל מצוקת חדרים במקום. 

 

לדברי יו"ר המועצה של הכפרים הלא מוכרים, חוסיין אלרפרעה, התלמידים הללו אינם לומדים כיוון שבית הספר לא נערך כראוי: "גם ככה התלמידים לומדים בתנאים קשים מאוד, בקרוואנים לא ממוזגים, נוסעים שעות על גבי שעות כדי להגיע לבית הספר. אבל זה עוד מילא. עכשיו מתברר שאין חדרים לקלוט אותם. ראש המועצה אמר שאין תקציבים ואין לו יכולת לקלוט את התלמידים בבית הספר. אנו מנסים כל הבוקר לשוחח עם משרד החינוך ללא הצלחה. הבטיחו שיחזרו אלינו ואנחנו דורשים שיימצא פתרון עוד היום לתלמידים הללו".

 

בהמשך היום הופנו התלמידים ליישוב הסמוך שגב שלום, שם מצאו עבורם פתרונות לימים ספורים. הם איימו כי ישובו לשבות אם לא יימצא עבורם פיתרון קבע. זאת לאחר שמשרד החינוך הבטיח כי יציב קרוואנים נוספים בבית הספר בערערה.

 

ממשרד החינוך נמסר: "בוועדת האכלוס האחרונה שהתקיימה בחודש מארס בערערה, הרשות המקומית לא הציגה נתונים המעידים על ההכרח בסיפוק מבנים, ולכן המשרד לא יכול היה לדעת על הצורך בהם. בימים הקרובים יתקיימו פגישות בין אנשי המשרד לרשות כדי למצוא פיתרון".

 

בהכנת הידיעה השתתפה מורן זליקוביץ'
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בתי הספר מושבתים
צילום: לע"מ
צילום: סי די בנק
אין תנאים (אילוסטרציה)
צילום: סי די בנק
מומלצים