אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

פריימריז בעבודה

פרס. מבוכה במטה צילום: איי פי
פרס. מבוכה במטה צילום: איי פי
 
פרץ. "ניצחון האנדר-דוג" צילום: צפריר אביוב
פרץ. "ניצחון האנדר-דוג" צילום: צפריר אביוב
 
בטוחים בנצחונו? בן אליעזר צילום: ירון ברנר
בטוחים בנצחונו? בן אליעזר צילום: ירון ברנר
 
 


  צילום: ישראל יוסף

 

תוצאות סותרות בסקרים: אין מנצח בטוח

הסקרים בפריימריז של מפלגת העבודה אינם חד משמעיים. על פי סקר מכון "מאגר מוחות" של קול ישראל, עמיר פרץ קיבל 5% יותר משמעון פרס. לפי סקר רפי סמית בגל"צ, דווקא פרס מוביל ב-14% על יריבו העיקרי. מבוכה במטה פרס, ואילו במטה פרץ פרצו בצהלות שמחה: "האנדר-דוג ניצח". תוצאות האמת ייוודעו לאחר חצות. במטה פרס מעריכים על סמך התוצאות הראשוניות: ננצח

אטילה שומפלבי ומורן זליקוביץ'
פורסם: 09.11.05, 20:33

מהפך בעבודה? תוצאות הסקרים לא מראים תמונה חד משמעית. על פי הסקר של קול ישראל: עמיר פרץ קיבל 46%, פרס קיבל 41% ובן אליעזר 13%. על פי הסקר של גל"צ, פרס קיבל 52%, פרץ 38% ובן אליעזר 10%.

 

הסקר ששודר בקול ישראל הוא של מכון "מאגר מוחות", שערך פרופ' כץ, והשתתפו בו 667 נשאלים. טעות הדגימה: 5%. את הסקר ששודר בגל"צ ערך רפי סמית ממכון סמית.

 

תוצאות האמת צפויות להתברר אחר חצות, או לכל המאוחר לפנות בוקר. שיעור ההצבעה נע בין 60% ל-65%. ואולם, ראש המטה האישי של שמעון פרס, יורם מרציאנו, העריך על סמך תוצאות אמת ראשוניות, כי פרס ינצח בבחירות.

 

 

במטהו של פרס לא יודעים כיצד לעכל את הסתירה בין תוצאות הסקרים השונים. הדאגה המרכזית במטה היא, לוודא שהנציגים בקלפיות לא יעזבו את המקום עד תום ספירת הקולות. קולות שמחה לא היו, והטון השולט הוא של חשש מפני התגשמות התסריט הגרוע - ניצחונו של עמיר פרץ.

 

ואולם, לאחר הגעת תוצאות אמת ראשוניות אמרו תומכי פרס כי הם מעודדים. לדבריהם, חלק מהתוצאות במקומות שבהם ציפו להפסיד הפתיעו אותם לטובה. ראש מטה פרס אמר כי עד כה הגיעו אליהם תוצאות של כעשרה אחוזים מהקלפיות ו"המצב טוב". 

 


סקר "מאגר מוחות" לקול ישראל

 

במטה הקטן הממוקם במרתף בית אמות משפט בתל אביב נתקבצו בשעות אחר הצהריים ראשי המטה ובחדרים הסמוכים המשיכו טלפנים ומתנדבים לעקוב אחר אחוזי ההצבעה באזורים השונים ברחבי הארץ. בנו של שמעון פרס, חמי, שהתגייס לסייע לאביו לפני כמה שבועות, נכח גם הוא במקום.

 

ההוראה שיצאה מכאן היא לנציגים בקלפיות ברחבי הארץ לא לזוז ממקומם עד שתסתיים הספירה. החשש כעת הוא מזיופים ותקלות בספירת הקולות, והאנשים הוותיקים המלווים את שמעון פרס, שכבר ראו ניצחון שהפך להפסד בן לילה, מבקשים לדאוג לכך שכל קול ייספר וייבדק. שמעון פרס שוהה בלשכתו, נמצאת כמה קומות מעל למטה וממתין להתפתחויות.

 

"ניצחון האנדר-דוג"

 

הערב במטרה הבחירות של פרץ בראשון לציון ישבו עשרות טלפנים וטלפניות ושלטים של "חבר מביא חבר מביא חבר". פרץ עצמו לא היה במקום, והח"כית היחידה בשטח ממפלגת העבודה היא חברת הכנסת, פרופ' יולי תמיר שתמכה בו. בסביבות השעה 20:20 עם כשהודלפו המדגם של אחד הערוצים, לפיהם פרץ מוביל על פרס, פרצו צהלות שמחה במטה. "מהפך" ו"ניצחון האנדר דוג" הן שתי המילים שמרבים להשתמש בהן כאן, אולם מנסים לשמור על קור רוח. "לילה של בחירות הוא תמיד מרגש", אמרה ל-ynet חברת הכנסת יולי תמיר, "התוצאות כרגע הן לטובתנו, אולם יש לזכור שמדובר במדגם בלבד ולא בתוצאות האמת, ואין לשמוח בטרם עת".

 


סקר מכון סמית לגלי צה"ל

 

עד השעה 20:00 מימשו את זכותם להצביע כ-55% מכ-100 אלף בעלי זכות בחירה. אנשי מטה פרס ביקשו להאריך את פעילות הקלפיות מעבר לשעה 20:00,

וועדת הבחירות של העבודה החליטה להאריך את ההצבעה רק עד 20:30. התוצאות צפויות להתברר אחר חצות, לכל המאוחר לפנות בוקר.

 

פרץ הקדיש את רוב יממת הפריימריז לסיורים בדרום הארץ. הוא השתדל לשדר אופטימיות, למרות הסקרים הלא מחמיאים. "אני מקווה שפרס יוביל בסקרים ואני אוביל בתוצאות", אמר לכתבת ynet. תומכי שמעון פרס מנגד הביעו דאגה משיעורי ההצבעה הנמוכים, שמשחקים לרעתו. גורם בכיר במטה פרס אמר ל-ynet בצהריים כי "המצב מפחיד".

 

גם במטהו של המועמד בנימין בן אליעזר אמרו כי אחוזי ההצבעה פועלים לטובתו: "בכל רחבי הארץ ניתן לראות שאנשי השטח מתחזקים ובטוחים בנצחונו של בן אליעזר", אמרו גורמים במטהו.

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as24-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©