שתף קטע נבחר

שרון: לא נקבל מצב שאיראן תהיה בעלת נשק גרעיני

בכינוס ועדת העורכים השנתי בתל-אביב אמר ראש הממשלה כי "ישראל עושה את כל ההכנות הדרושות על מנת להיות מוכנה למצב בו איראן תהיה בעלת נשק גרעיני". בנוסף, הדגיש כי אין מגעים עם הסורים - "לא צריך להוריד את הלחץ מהם". הוא העריך כי "בתוך זמן קצר יהיו פתרונות למפוני גוש קטיף", ועל שחקן החיזוק פרס אמר: "כל מפלגה היתה שמחה שהוא יכהן בשורותיה"

אזהרה לאיראן? ראש הממשלה, אריאל שרון, אמר היום (ה') כי "ישראל, ולא רק ישראל, אינה יכולה לקבל מצב שבו איראן תהיה בעלת נשק גרעיני. הדבר הזה ברור לנו, ידוע לנו, ואנחנו עושים כל ההכנות הדרושות כדי להיות מוכנים גם למצבים מסוג זה". שרון אמר את הדברים במהלך הפגישה המסורתית עם ועדת העורכים לציון כ"ט בנובמבר בבית העיתונאים בתל אביב.

 

שרון אמר לעיתונאים: "לא יצאתי במחולות כשקראתם לי 'אתרוג' ולא בכיתי כשתקפתם אותי", וביחס לעתיד, הוסיף (לקול צחוקם של הנוכחים): "בעוד ארבעה חודשים אני בן 78 - זה הגיל המתאים להתחיל לרוץ קדימה".

 

 

שרון בוועדת העורכים. צילום: ירון ברנר

 

שרון הוסיף ואמר: "אני אמרתי בעבר שישראל איננה חוד החנית של המאבק בגרעין האיראני. הסכנה שקיימת איננה רק סכנה לישראל, זאת סכנה לישראל, לארצות המזרח התיכון ולמדינות רבות בעולם. לכן המאמץ שנעשה היום בהנהגה של ארה"ב הוא מאמץ שבו צריכות להיות שותפות מדינות חופשיות שמבינות את הסכנה הנוראה. אמרתי שישראל לא צריכה להוביל, אך היא עומדת בקשר הדוק מאוד עם מדינות הנמצאות במערכה זו.

 

"אני גם מקבל את מה שאמר נשיא ארה"ב, שהנושא של איראן גרעינית אינו יכול להיות מוסר מסדר היום. הוא נמצא על השולחן. ואני מקווה שהפעילות הזאת תביא גם להבאתה של איראן למועצת הביטחון ותגרום לכך שיהיה טיפול בסכנה הגדולה הזאת. ישראל איננה חסרת אונים והיא נוקטת בכל הצעדים הדרושים".

 

שרון נשאל על היעדר הפתרונות למפונים וכן: "האם המפה החדשה שלך כוללת את בקעת הירדן"? הוא השיב כי "בקעת הירדן היא בתחום אזורי הביטחון של ישראל, ועמדתי בעניין זה לא השתנתה". לדבריו, "לא תהיה התנתקות נוספת".

 

בתשובה לשאלת כתב ynet אמר: "אינני מתכוון לעודד אנשים לעזוב את יישוביהם שמעבר לגדר ההפרדה המזרחית. התשובה שלי היא לא לעזוב, זה לא נכון מדינית, זו טעות מדינית וטעות ביטחונית".

 

בהתייחסו למפונים, אמר כי "גם היום, אחת בשבוע אני יושב בראש דיון העוסק ביישובם מחדש של המפונים כשהמגמה והיעד הם לשמור על הקהילתיות של המפונים. זו היתה פעולה קשה. עשינו מאמצים ככל שניתן, שעם כל הכאב, ההתנגדות וההסתה מבחוץ, הפעולה תעשה בצורה שקטה ככל שניתן, ואכן כך זה גם קרה".

 

לדבריו, "יש הרבה דברים שכבר נפתרו, יש כמה גושי התיישבות היום. אני רוצה לומר שגם לאנשים עצמם היה קשה לקבל את ההחלטות וההסכמה לאן הם רוצים ללכת, אבל חלק גדול מאוד מאלה שיושבים בבתי המלון כבר עברו, ואני מעריך שבתוך זמן קצר גם השאר יעברו. המגמה שלי היתה באמת לעשות כל דבר. זה עלה הרבה כסף דרך אגב, אבל המגמה היתה לשמור על הקהילתיות. אני מעריך שבתוך זמן קצר יהיו פתרונות למפונים".

 

באשר לאפשרות של שינוי שיטת הממשל בישראל לשיטה נשיאותית אמר ראש הממשלה שהנושא הזה מחייב בדיקה יסודית: "צריכים לעשות שינויים בשיטה אך אני לא בטוח אם צריך להעתיק את שיטת הממשל בישראל ממדינות זרות בשלמותה. צריך להגיע לשיטה שתתאים לנו ותיתן לנו לנהל חיים פוליטיים במדינת ישראל כבמדינה נורמלית".

 

"לא צריך להוריד את הלחץ מהסורים"

 

על החזית הצפונית אמר שרון: "אין מגעים עם הסורים. אני גם לא חושב שהיום, כשהסורים נמצאים תחת לחצים אמריקנים וצרפתיים, צריך לעשות משהו שמקל על הלחץ שקיים עליהם. לכן, אסור בשום פנים ואופן לעשות איזשהו צעד שיכול להקל על הסורים את הלחצים שקיימים היום ובתחום הזה צריך שהלחצים יימשכו".

 


שרון  בוועדה. צילום: ירון ברנר

 

לדבריו, "בעקבות הפעילות האחרונה שהיתה בצפון שלחתי אגרות לכל ראשי מדינות מרכזיות באירופה וגם בארה"ב, ותבעתי לעשות את שורת הפעולות: להמשיך את ביצוע החלטה 1559. צריך לזכור שכוחות משמרות המהפכה האיראנים עדיין נמצאים בלבנון ועדיין לא הוציאו אותם משם. אין ספק שהאמביציה הסורית לגבי השפעה בלבנון לא ירדה.

 

"צריך שחיזבאללה לא יהיה פרוס לאורך הגבול , אלא הצבא הלבנוני, וכצעד ראשון תבעתי שצבא לבנוני יכנס לרג'ר, הוא יהיה נוכח שם במקום, כדי למנוע את המצב המורכב שישנו ברג'ר היום. כמובן, תבעתי להביא ללחוץ לפירוק החיזבאללה מנשקו, ולגרום לכך שהסיוע שהחיזבאללה מקבל היום הן מאיראן והן מסוריה, ייפסק".

 

"כל מפלגה היתה שמחה שפרס יכהן בשורותיה"

 

"אני מכיר את שמעון פרס שנים רבות, הכרתי אותו, הוצגתי בפניו על ידי בן גוריון ז"ל, כשהייתי עוד מפקד. אני חושב שמדובר באדם מוכשר מאוד, בעל חזון, ואני מעריך שכל מפלגה, הייתי אומר גם שכל מדינה היתה שמחה שהוא יכהן בשורותיה. עבדתי איתו לא אחת, העבודה היתה בצורה שוטפת, ביחסים הדוקים, ואני מניח כי גם בעתיד כך יהיו הדברים", כך אמר שרון בהתייחסו לפרישת פרס ממפלגת העבודה. 

 

על כך שהמלך הסעודי תומך דווקא בעמיר פרץ אמר שרון: "יכול להיות שהמלך הסעודי לא מכיר מספיק את מה שקורה בארץ...".



 

ראש הממשלה נשאל מה מבדיל בין "קדימה" לליכוד בכל הנוגע לתהליך השלום, והשיב: "היתה לי הזכות להקים את הליכוד לפני שנים רבות כבר. עשיתי זאת אחרי שסיימתי את שירותי הצבאי כאלוף ועשיתי זאת ע"י חיבור של 5 מפלגות. אני חושב שהיא היתה תנועה מאוד גדולה והנהיגה את המדינה במשך שנים רבות. הסיבה שהחלטתי לעזוב היתה העובדה שאני מסתכל קדימה עכשיו, ואני רוצה להגיע להסדר מדיני, ובהמשך לשלום. 

 

"לא ראיתי את זה בגוף שעמדתי בראשו במשך שנים רבות. וזה נראה לי דבר בלתי מתאים לבטל את זמני וגם לעשות מאמצים כל כך גדולים, כדי לטפל בכל מיני בעיות אישיות וחילוקי דעות של מורד כזה או מורד אחר, ולכן הגעתי למסקנה שצריך ללכת בדרך אחרת כדי באמת להגיע לאפשרות של מתן פתרון מדיני".

 

שרון אמר כי "אנו עומדים בקשר יום יומי עם לשכת אבו מאזן". לדבריו, "השאלה היא האם הפלסטינים יקבלו את מה שאנחנו חושבים שאנחנו יכולים לתת, אני מקווה שהפלסטינים גם כן למדו והם מבינים שצריכים להפסיק את אותה מדיניות שהם ניהלו שנים רבות, שכתוצאה ממנה גם לא הגענו אף פעם להסדר. אני מציע גם לפלסטינים להבין שצריכים לעשות מאמץ וללכת קדימה". 

 

אנשי פרץ: שרון ניצל את רשות השידור

 

בסביבתו של עמיר פרץ אומרים בעקבות דבריו של ראש הממשלה כי "שרון ניצל היום את רשות השידור כדי לקבל תשדיר בחירות באורך שעה וחצי בשידור חי, בו דיבר הרבה ולא אמר דבר. זאת בושה וחרפה שלאחר דבריו לא ניתנה זכות תגובה לצד השני; נדרוש מרשות השידור לאפשר גם למפלגת העבודה זמן שידור זהה".

 

שר הביטחון, שאול מופז, אומר בתגובה לדברי ראש הממשלה לפיהם ישראל לא תוותר על הבקעה ורמת הגולן, כי שמירת עקרונות אלו אינה עולה בקנה אחד עם ישיבה במפלגה עם שמעון פרס, חיים רמון ודליה איציק. לדבריו, "קדימה בחרה בדרך משותפת עם אנשי שמאל מובהקים, הליכוד הוא מפלגה לאומית המחויבת לשמירה על יהודה ושומרון, הבקעה, רמת הגולן וירושלים המאוחדת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
שרון בוועדת העורכים. הגיל המתאים להתחיל לרוץ
צילום: ירון ברנר
צילום: רויטרס
מתקני הגרעין באיראן
צילום: רויטרס
צילום: אלי אלגרט
פרס. "אדם בעל חזון"
צילום: אלי אלגרט
צילום: אבי כהן
המפונים. בקרוב יהיו פתרונות
צילום: אבי כהן
צילום: ירון ברנר
מופז. איך שרון ישמור על הבקעה עם פרס?
צילום: ירון ברנר
מומלצים