שתף קטע נבחר

שירותים מקוונים ותוכנות

השירותים המקוונים והתוכנות שבלטו לראשונה השנה וסביר להניח שיעשו לנו את 2006. שמרו אותם במועדפים, שתפו עם חברים, קמצ'צ'ו, תייגו ותהנו

Writely Pandora.com Digg.com מקמצ'צ'ים הכל 
מתייגים הכל Netvibes Openomy Pro Evolution Soccer 5 
Mailinfo King Kong ProccessGuard 3 Google Earth 
iTunes NOD32 

לכתבה הקודמת: הניידים, הגאדג'טים ומוצרי החומרה המומלצים.

 


 

2005 הייתה שנת הפריצה של השירותים המקוונים - אתרי אינטרנט מורכבים המבצעים עבורנו משימות שבעבר היו נחלתן הבלעדית של תוכנות המותקנות על שרת מקומי או מחשב אישי. שירותים אלה עדיין לא יכולים להחליף את מערכת ההפעלה שלנו, אך היום הזה אינו רחוק. בינתיים, אפשר להיעזר בהם לביצוע פעולות כמו עיבוד תמלילים, תזכורות, יומן מקוון, אחסון קבצים ועוד.

 

Writely

Writely ואכתוב לך: מעבד תמלילים מקוון

 

כמישהי המשתמשת בשלושה מחשבים שונים על בסיס קבוע, אחד מהם אף שוכן בפרבר שינה יוקרתי, והשניים האחרים ממוקמים בשני צידיה של העיר הגדולה, אני מוצאת עצמי לא פעם בחרדות קיומיות: "זכרתי להעביר את המסמך ההוא ל-Disk On Key שלי?" או האם "שלחתי את הדואר

מהעבודה לתיבה ב-Gmail?".

 

שניה לפני שחשבתי שהדרך היחידה לשימור השפיות שלי היא לשכפל את כונן C ולשאתו עימי בכל אשר אלך, גיליתי את הפתרון האולטימטיבי: מעבד תמלילים מקוון. מי האידיוט שלא חשב על זה לפני חמש שנים? תהיתי והתמכרתי.

 

Writely, אחד האתרים היעילים ביותר ברשת, מציע ממשק עשיר ומתוחכם, דמוי Word של מיקרוסופט, שמאפשר לערוך, להדפיס, לשתף ובעצם לעשות הכל בלי להזדקק לחסדיה של ענקית התוכנה מחד או למחשב הביתי מאידך. מי צריך יותר? (רוני שני).

 

עוד על מעבדי תמלילים מקוונים - בכתבה הבאה

 

חזור למעלה
Pandora.com
אתר שלומד את הטעם המוזיקלי שלכם 

 

לא eMule, לא SoulSeek, לא iTunes ולא iPod - דווקא פרוייקט "פנדורה" הוא הדבר הכי משמעותי שקרה למוזיקה המקוונת בשנת 2005.

 

הרעיון פשוט: לשאול אתכם איזה מוזיקה אתם אוהבים, ולעזור לכם למצוא עוד ממנה. כל מה שצריך לעשות הוא להזין שם של אמן או של שיר, והמערכת תתפור לכם תחנת רדיו וירטואלית

כלבבכם. זהו לא הניסיון הראשון, אך הראשון שבאמת הוכיח את עצמו.

 

פנדורה מבוססת על מסד הנתונים של Music Genome Project, שממפה את המוזיקה הפופולרית מזה חמש שנים. יוצריו, תריסר מקצועני טכנולוגיה שהם גם חובבי מוזיקה, האזינו במשך השנים לכעשרת-אלפים יוצרים ומאות אלפי יצירות מוזיקליות, אחרי שפיצחו את "הקוד הגנטי" שלהן - שמורכב מהרמוניות, מלודיות, כלים, מילים ועוד.

 

התוצאה: שירות שעל בסיס תעריף קבוע, או תמורת צפייה בפרסומות, יעשה לכם נעים באוזן. לא פחות חשוב: זהו שירות ראשון שמאפשר לכם להאזין בחינם לרפרטואר גדול של מוזיקה מסחרית באופן חוקי. כן ירבו. (שוקי גלילי).

 

חזור למעלה
Digg.com

אתר חדשות קהילתי

 

במבט ראשון נראה Digg.com כחלק מהטרנד המעייף של שיתופיות בכל דבר: סימניות משותפות, תמונות משותפות וכן הלאה. אבל לאחר שמבינים את הקונספט קשה שלא לאהוב ולהעריך אותו.

 

Digg מאפשר לגולשים להמליץ על אתרי אינטרנט, מאמרים וכתבות בתחום הטכנולוגיה. אם אהבתם את ההמלצה, אתם יכולים להצביע עבורה. הנקודות של כל המלצות מצטברות והמאמץ המשותף מציף לעמוד הראשי את האתרים והקישורים שזכו להכי הרבה קולות. מכיוון שכל אחד יכול להמליץ על כל תוכן (כל עוד הוא קשור איכשהו בטכנולוגיה), מוצגים לעתים באתר תכנים מעולים שחלקם לא נחשפים גם בטובים שבאתרי החדשות ברשת.

 

לא פלא ש-Digg.com מאיים על סלאשדוט כאתר הגיקים האולטימטיבי ואפקט סלאשדוט במסגרתו אתר קורס לאחר שזכה לקישור מסאלשדוט, הפך למוכר גם מקישורי Digg. ואם בזה לא די, הרי שיש כבר מי שטוען שהוא הדור הבא של Digg - אתר Shoutwire. המלחמה כבר בדרך. (יובל דרור). 

 

חזור למעלה
מקמצ'צ'ים הכל

שירותים מזדווגים

 

הרבה מוצרים ושירותים חדשים יצאו בשנה האחרונה. רבים מהם מצליחים, רק בגלל שהקרביים שלהם, ה-API (קיצור של application program interface) בלשון נקייה, נפתחו לשימוש הציבור.

 

למעשה, מדובר ברעיון הישן והטוב של הקוד הפתוח, שהחל סוף סוף לתפוס סוג של תאוצה. שירותים כמו Del.icio.us לתיוג דפי אינטרנט, GoogleMaps ליצירת מפות ו-Flickr לשיתוף

תמונות, יצאו בקריאה למפתחים אחרים ולמשתמשים – קחו את מאגרי המידע שלנו! לימדו איך המערכת שלנו פועלת! עשו בה כבשלכם! יזמים זריזים הובילה ללידתו של ז'אנר שירות חדש, ה-MashUp, שזכה לכינוי החביב בעברית "קימצ'וץ".

 

קמצצ'ו מפה של ארה"ב מגוגל ואת המודעות מ-Craigslist, וקיבלתם את housingmaps.com, מפות עם ספק-נעצים ספק-נקודות ציון המסמנים את מיקומן של דירות להשכרה ולמכירה. באותו אופן, אפשר לשלב עוד ישומים אלה באלה – סימניות בתוך בלוגים, תמונות מפליקר מקומצצ'ות בפורטלי-רשת אישיים או אתרי חדשות מקומצצ'ים אלה באלה (Diggdot.us).

 

הערך המוסף למשתמש שקץ בשימוש בעשרות שירותים שונים יקר מפז - הוא מקבל מידע מסודר, ממוין ומאורגן, שאף שירות בודד לא יכול היה לספק לו. (קובי אופק, thebetatech.com ).

 

חזור למעלה
מתייגים הכל

השנה של התגית

 

כבר די הרבה שנים שאנשים נותנים כותרות קטנות לכל מיני דברים, אבל רק לפני שנה התחלנו באמת לשים לב לתגיות. הן צצו בעננים, ברשימות, באתרים של סימניות, של תמונות, של סרטים ואיפה לא.

 

תיוג הוא צורה לא מתוחכמת אך יעילה ליצירת קטגוריות ולארגון של חומר באינטרנט, וזו אלטרנטיבה לארגון ההיררכי הנפוץ של חומרים, שמבנה התיקיות ב-windows הרגיל אותנו אליו.

כל מיני יישומים ושירותי רשת ביקשו השנה מהמשתמשים לתייג, ובעצם לציין כמה מילות מפתח לכל חומר שברשותם: אתרים, תמונות, מקומות בעולם, מפות ועוד.

 

הרשת הסמנטית ששנים מדברים עליה החלה קורמת קורים. הרבה מאד חומרים שפעם ניתן היה לאתר רק לפי שמם, מתוארים עכשיו בצורה טובה יותר. מנועי חיפוש כמו Wink ו-Gada.be (שיעשה הרבה רעש ב-2006) מסתייעים בתגיות לאיתור מידע והופכים את האינטרנט למקום נגיש יותר.

 

התגיות הרימו את ראשה החפוי של המטא-אינטרנט, הרשת שמאחורי הרשת: להרבה דפים, תמונות ואתרים יש לא רק תוכן אלא גם צל, מילות מפתח שמתארות אותן, והופכות אותם לנגישים יותר וקלים יותר להערכה. עוד על תגיות בכתבה הבאה. (קובי אופק, thebetatech.com ).

 

חזור למעלה
Netvibes

המגמה הנוכחית באינטרנט מתמקדת בהעברת השליטה אל הגולשים - שבאה לידי ביטוי לא רק בהתאמה אישית של אתרי אינטרנט עבורם אלא גם ביכולת להקים אתר אינטרנט המבוסס על תכנים מכל האתרים והשירותים המעניינים אותנו, בלבד שהם תומכים ב-RSS.

 

אחד המצטיינים בתחום שירותי הפורטל האישי הוא Netvibes, שמאפשר לכם לבנות דף אישי ולשלב בו הודעות מחשבון הדוא"ל שלכם (יש תמיכה מובנית ב-Gmail), נתוני מזג אוויר,

עדכוני חדשות, ציטוטי מניות ועוד. רכיב חביב הוא הפתקית של To-Do, המאפשרת למשתמש להוסיף תזכורות חשובות.

  

חסרה תמיכה במסרים מידיים, ובלשוניות (שיאפשרו ליצור יותר מדף אישי אחד - למשל, דף אחד לצרכים אישיים, שני לצרכי עבודה וכו', ולעבור בין הדפים בקלות). אין גם תמיכה באחסון מועדפים ובקבצים אישיים. תכונה מועילה במיוחד מאפשרת לגולשים לגשת בקליק אחד למסמכים שיצרו באמצעות מעבד התמלילים המקוון Writely (ראו המלצה למעלה). ספק אם הוא ישרוד במגרש של הגדולים, ברגע שגוגל, יאהו! ומיקרוסופט, ישכללו את הפורטלים האישיים שלהם, אך רגע לפני שזה קורה, Netvibes עושה בית ספר לכל מתחריו. (גל מור).

 

 

חזור למעלה
Openomy

אחסון קבצים חכם

 

תגיות אינן רק לגיקים ששורצים בסלאשדוט או Digg. לראיה, Flickr, שהצליח לא מעט בזכות היישום המוצלח שלהן. אך לא נתייחס כאן ל-Flickr (אתר שכיכב כבר במוספים שבועיים בארץ לא זקוק עוד להמלצות שלנו) אלא ל-Openomy, שירות יעיל לאחסון קבצים. היו כאלה שניסו לקמבן

את Gmail ולהופכו לשירות לאחסון קבצים.

 

אבל למה ללכת עקום? Openomy מציע את השירות הזה חינם, ומספק חשבון בנפח 1 גיגה בייט לכל משתמש. השירות מאפשר להעלות קבצים מכל סוג במהירות שיא, ולהקצות לכל קובץ תג מאפיין (למשל, Personal, videos, links - על השמות להיות באנגלית כי העברית מוצגת באופן משובש).

 

אפשר לעיין בכל התגים ואף לשתף בהם חברים או בני משפחה, שיוכלו לגשת לקבצים באישורכם. API's פתוחים מאפשרים לכל מתכנת לפתח יישומים עבור השירות - למשל, היישום הזה, שהופך את התגים לעדכוני RSS, כך שמי שמעוניין בכך יכול להתעדכן ב-RSS בכל פעם שיתווסף קובץ לשירות. (גל מור).

 


 

גם תחום התוכנה למחשב האישי לא קפאו במקום. בעזרת השיפור הנמשך בכוח העיבוד של המחשבים האישיים, התוכנות, המשחקים והעזרים השתכללו והפכו מורכבות יותר ויעילות יותר. 

 

חזור למעלה
Pro Evolution Soccer 5

כדורגל ריאליסטי

 

חמש דקות לסיום, הכדור מוקשת לרחבה מזווית בלתי אפשרית. רוד ואן ניסטלרוי, החלוץ המתבגר והולך של מנצ'סטר יונייטד, מנתר ובועט חצי מספרת לאחור, בלי להסתכל איפה

השער ממוקם. במציאות – הכדור שרק כמה סנטימטרים מעל הקורה, וזכה למחיאות כפיים. בפיפ"א 2005 הכדור עשה צוקאהרה לאחור, ליטף שני מגינים, עבר מול עיני הפוליגון המדויקות להדהים של ואן ניסטלרוי ונכנס לרשת.

 

ב-Pro Evolution Soccer 5, העיצוב של ואן ניסטלרוי מזכיר קצת יותר מדי את זה של היינצה, אבל כמו בחיים, כדור מרהיב שלא נכנס – נשאר מרהיב אבל לא נכנס.

 

גם בפלייסטיישן יש דרך להפריד בין הנערים לגברים: אלה מתלהבים מהגרסאות החדשות של פיפ"א, ואלה שרוצים לשחק כדורגל. מאז GTA San Andreas לא היה דיסק שנשאר כל כך הרבה זמן בתוך הקונסולה, ובצדק. משחק חובה. (גדי שמשון).

 

חזור למעלה
Mailinfo

המרגל האישי שלך

 

דואר אלקטרוני הוא אמצעי אמין אבל לא ב-100%. "מה, לא קיבלת? אבל שלחתי!". ההצהרה הזו מוכרת כמעט לכל גולש. מסתבר שהרשת היא לא רק יקום מקביל למה שמתרחש

ב"עולם האמיתי" היא גם יקום מקביל ליקום בכלל – גם בה יש חורים שחורים.

 

בתוכנת אאוטלוק יש לכך פתרון. ניתן לבקש מהנמען לאשר שקיבל את ההודעה. אותי זה מעצבן. זה מחייב אותי לשלוח הודעה חוזרת שמעמיסה על האאוטלוק שלי. מצד שני, אני מאוד אוהב לדעת שההודעות שלי לא רק שהתקבלו אלא גם נקראו. לשם כך הומצאה תוכנת Mailinfo, תוכנה חופשית שמשתלבת בתוך אאוטלוק.

 

מהרגע שמפעילים אותה היא מצמידה רכיב גרפי לכל הודעה יוצאת וזה מדווח לשרת מרכזי (וממנו חזרה אליי) מתי פתחו את ההודעה, כמה פעמים קראו אותה ואפילו היכן קראו אותה. כדי שזה יעבוד, הנמען לא צריך לעשות שום דבר. רק לקבל את ההודעה. במידה ולא קיבל אותה, אני מקבל על כך התראה. קלאסי למכורים לשליטה. (יובל דרור).

 

 

חזור למעלה
King Kong

הקוף ששיחק אותה מלך

 

כל גיימר ממוצע מכיר את הסינדרום: משחק המבוסס על סרט פופולרי יהיה,

בהכרח, גרוע מאוד. הסיבה היא שזה לא באמת משחק, זו פיסת מרצ'נדייזינג אלקטרונית שאף אחד לא השקיע בה יותר מהמינימום הנדרש.

 

אך כגודל הגורילה כך גודל ההפתעה: משחק המחשב המבוסס על קינג קונג התגלה כחוויה מענגת להפליא. לא רק הגרפיקה המהממת שלו שבתה אותנו, הסתבר שגם ממש כיף לשחק בו.

 

הסיבה היא שמאחורי המשחק הקינג הזה עומדת חברה שיודעת להשקיע - Ubisoft, שהביאה לנו להיטים מעולים כדוגמת סדרת הנסיך הפרסי החדשה. המשחק אומנם מעט קצר, אבל בהחלט מספק. (ערן אבירם, vgames ).

 

חזור למעלה
ProccessGuard 3

אבטחה מהדור החדש

 

DiamondCS נודעה בעבר כמפתחת TDS-3, התוכנה האנטי-טרויאנית הכי רצינית בשטח. אינפלציית מוצרי האנטי-Spyware, והרחבת הכיסוי של תוכנות האנטי-וירוס, גרמו לחברה לגנוז

את התוכנה ההיא. במקומה, היא מציעה את PG3, תוכנת האבטחה הכי מעניינת שמסתובבת עכשיו בשטח.

 

מה שהתוכנה הזו עושה הוא להעתיק את עקרונות הפעולה של ה-Firewall לרמת התהליכים (Processes) של מערכת ההפעלה. שום דבר לא רץ במחשב בלי שהיא שואלת שאלות - יהיה זה Rootkit זדוני או Keyloggers מנוול, וירוס חדש שאף תוכנה אחרת לא מכירה או קובץ ריצה לגיטימי. הגירסה השלישית של המוצר עושה את העבודה בצורה שקטה ואלגנטית, ידידותית, וזמינה בגירסה חינמית.

 

למרות שהמוצר המקורי כבר לא חדש, PG3 ראוי לדעתנו לתואר תוכנת האבטחה של השנה - היא היחידה שהצליחה להתמודד בכבוד עם האיומים שהפכו אקטואליים השנה, שלא באמצעות עדכון שמגיע לאחר מעשה. (שוקי גלילי).

 

 

חזור למעלה
Google Earth

העולם בכפות ידיך

 

אין הרבה ישומים ברשת שהניבו כה הרבה שעות איכות לי ולילדי כפי שעשתה תוכנת Google Earth. נוסף על האפשרות שיש לכל אחד מאיתנו לראות בעזרתה בבירור את המקומות בהם חי וטייל בחו"ל (התרגשתי להראות לילדי את הבית שגרתי בו בארצות הברית, את המעונות של בית

הספר לטיסה בפלורידה ואת המקומות בהם טיילתי בעולם), אנו מוצאים עצמנו מדי ערב "עפים" מעל כדור הארץ ומכירים אתרים חדשים ומעניינים בעולם.

 

התוכנה הופכת את המשתמש לנץ הטס במהירויות אדירות ונותנת לו אפשרות לראות כל נקודה ונקודה על פני כדור הארץ. התוכנה מאפשרת לבצע תקריבים עד ליכולת זיהוי דגמי מכוניות ואנשים הפוסעים ברחוב, בחלק מהאיזורים.

 

מומלצת במיוחד תכונת ה-Buildings אשר מבצעת "הלבשת" המבנים בתלת מימד, כך שמול עינינו קמה עיר בתלת מימד. ברחבי הרשת פועלים אתרים של "צופי Google Earth" - אנשים שמאתרים תמונות מעניינות באמצעות התוכנה. למשל, מבנים מפורסמים, מיקומי ספינות טבועות ממלחמת העולם השנייה, מטוסים ש"נתפסו" באוויר, פארקי שעשועיםכורים גרעיניים, מוזיאונים ועוד. (מישל דורושינסקי).

 

חזור למעלה
iTunes

iTunes (גירסאות 4.9 ומעלה)

 

ביוני האחרון נפל דבר בעולם התוכן והמדיה באינטרנט, כאשר אפל השיקה את גירסה 4.9 של iTunes. הפודקאסטים, משדרי הרדיו המקוונים, הפכו זמינים להמונים. פתאום תסכיתי הרדיו

עושים קאמבק, ובגדול.

 

הציבור מוצא ערך מחודש במילה הנאמרת ולא רק בשירים של בריטני שהוא מוריד ב-0.99 דולר, במקרה הטוב והחוקי, מהחנות של אפל.

 

בעזרת התוכנה ניתן להוריד באופן ישיר פודקאסטים למחשב, לאתר אותם, לקבל המלצות ולהתרשם מטבלת התוכניות הפופולריות ביותר. פודקאסטים היו גם לפני Itunes 4.9, אבל רק עם השקת התוכנה, הם הפכו למדיה פופולרית.

 

ההמשך היה צפוי – עשרות אלפי תוכניות נוצרות בכל העולם ועל כל נושא – בריאות, משפחה, אוכל, טכנולוגיה וסקס, כשאפל מספקים את האכסניה

 ואת שלט הפרסום לכל אחד מהם.

 

אחר כך הגיעה גם התמיכה בווידקאסטים - פודקאסטים בווידאו, שהחלו לצוץ כפטריות אחרי גשם התסכיתים. הם כנראה יהיו הסיפור הגדול של השנה הבאה, במיוחד עם השקת האייפוד וידיאו, שיאפשר גם לצפות בהם בכל מקום. (קובי אופק, thebetatech.com).  

 

חזור למעלה
NOD32

האנטי-וירוס המצטיין עם השם הבעייתי

 

לאחר שהתפשטה לכ-80 מדינות ברחבי העולם, נחתה סופסוף השנה גם במקומותינו תוכנת האנטי-וירוס המצויינת NOD32.

 

למרות תריסר השנים בהן NOD32 נפוצה בעולם, אצלנו מדובר במוצר כמעט אנונימי.

לכן חשוב להוסיף: לא היה כמעט מבחן השוואתי של מוצרי אנטי-וירוס בשנים האחרונות ש-NOD32 לא זכתה בו במקום הראשון ברוב הפרמטרים. לרבות יכולת הזיהוי וההסרה, מהירות הפעולה, תדירות העדכונים ועוד.

 

בניגוד לרוב מוצרי האנטי-וירוס הנפוצים, מדובר בתוכנה קלילה ואלגנטית, שלא מכבידה על המחשב. למרות זאת, ההצלחה שלה בחסימת וירוסים חדשים באמצעות זיהוי היוריסטי, מרשימה במיוחד. לחצו כאן להורדת גירסת התנסות. (שוקי גלילי).

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים