שתף קטע נבחר

פרצו ב-2005, יכבשו את 2006

השנה החולפת עמדה בסימן ניידות. הנה הגאדג'טים המומלצים שלנו, שבלטו לראשונה השנה וסביר להניח שיעשו לנו את 2006. ועוד: מה עדיין לא ניתן להשיג בישראל, בניגוד לשאר העולם המתוקן?

Data Poz Sony Ericsson 750+800 Mio 136 JASJAR 
IBM X41 PSP מאתר נקודות חמות iRiver H340 
Athlon 64, Pentium M Microsoft Natural Ergonomic 4000 מדפסת לייזר ביתית Xbox 360 
iTunes 

רגע לפני שעוד שנה חולפת על פנינו במהירות המעוררת חשד שבמאי עלום מריץ את כולנו ב-Fast Forward, נעצור לרגע כדי להמליץ על המובחרים שלנו - האתרים, השירותים, המוצרים, התוכנות והגאדג'טים שבלטו לראשונה השנה.

 

ביקשנו לא להתמקד במובן מאליו, ולכן, לא תמצאו כאן שירותים ומוצרים מוכרים וטובים. פורצי הדרך שלנו עשויים לכבוש את מקומם בקדמת הבמה ב-2006. אם לא הם - אזי המגמות שהם מייצגים. האינטרנט גדול מאי פעם, והמקום שהוקצב לנו מוגבל.

לכן, אנחנו לא מתיימרים להציג כאן רשימה מקיפה וממצה. באופן שרירותי למדי, חילקנו את ההמלצות שלנו לחמישה נושאים שונים, בשתי כתבות:

 

  • הכתבה הזו: ניידים, חומרה ונפקדים-נוכחים

 

 


 

2005 הייתה השנה הראשונה בה מכירות המחשבים הניידים בארה"ב עברו את מכירות השולחניים, לא רק בהכנסות וברווחים אלא גם במספר היחידות. זה לא מקרה, אלא חלק ממגמה עקבית שנמשכת שנים, ואת תוצאותיה ראינו גם בארץ - מחשבים ניידים של יצרנים גדולים במחירים שמתחילים באזור ה-4,000 שקלים,  דגמים זעירים במשקל סביב הקילוגרם. ולא פחות חשוב: נקודות חמות אלחוטיות שמופיעות בבתי-קפה כפטריות אחר הגשם.

 

בשנת 2006 תופיע קטגוריה חדשה של אולטרה-ניידים (UMPC) במשקל חצי ק"ג ותשלים סופית את הרצף שמתחיל בסלולרי החכם ומסתיים בנייד האלחוטי.

 

Data Poz

כרטיס מודם סלולרי של פלאפון

 

מה הייתם עושים אם הייתם זוכים בלוטו? במקרה שלי, מעבר למטוס הפרטי, וילת היוקרה בטוסקנה ועוד כמה תחביבים אקזוטיים ועתירי ממון, יהיו גם כמה דברים פשוטים וחיוניים שלמרבה הצער שמורים כיום רק לבעלי חשבון הוצאות. אחד מהם הוא היכולת להישאר נייד ומחובר באמת לאינטרנט.

 

עם כל הכבוד, ויש כבוד לרשתות ה-WiFI האלחוטיות, הן לא באמת משחררות אתכם לחופשי. במקום להיות כלואים בכלוב שגודלו כאורך כבל הרשת, תיכלאו בחצר שגבולה נקבע על ידי עוצמת נקודת הגישה לרשת.

 

מודם סלולרי, כמו ה-Data Poz של פלאפון, משחרר אתכם באמת לחופשי בכל מקום שיש בו כיסוי סלולרי (מומלץ במיוחד ליד בתי אבות).

 

החיבור וההתקנה קלים להדהים, והתוצרת משכנעת. אלא מה – מילא לשלם 1,000 שקלים עבורו (שאותם אפשר לחלק לתשלומים כמו כל פלאפון סלולרי), אלא שגם בחבילות והעסקאות המשתלמות ביותר, תשלמו הרבה יותר מדי לכל ק"ב של מידע שירד אליכם מהרשת. מצד שני, אם אני זוכה בלוטו... (גדי שמשון).

 

חזור למעלה
Sony Ericsson 750+800

סלולרי אלגנטי ומתקדם

 

בשקט בשקט ובהתמדה מגדילה סוני אריקסון את נתח השוק שלה בעולם. בשנת 2005 היא השיקה שני מכשירים זהים בחומרה אך

שונים בעיצובם וביישומים במערכת ההפעלה.

 

ה-W800 הוכתר בעולם כטלפון המוזיקה הטוב ביותר, בישראל זכינו לראות את המכשיר בסלקום, כשבוע לאחר השקתו בעולם. לפני כשבוע הושק גם ברשת אורנג'. המכשיר מצטיין ביכולות מוזיקה איכותיות מאוד, כרטיס הרחבה של 512 מגה לשירים ומצלמה איכותית בעל חיישן 2 מגה פיקסל. אחד החידושים המרעישים שניתן לנגן מוזיקה גם שהסלולרי מכובה ובכך לקבל כ-16 שעות נגינה לפני שהסוללה שובקת חיים.

 

ה-K750 זהה לחלוטין ל-W800 רק שבו אין את תכונת הנגן שפועל ללא תלות בסלולרי, אך גם מכשיר זה מצטיין במצלמה ובגימור איכותי ומיועד לקהל האנשים העסקי בשל צבעו ותכונותיו. (עומרי לוי, y-cell.co.il ).

 

להשוואת מחירים בערוץ הקניות של סוני אריקסון 750 לחצו כאן, ועבור סוני אריקסון 800 לחצו כאן.

 

חזור למעלה
Mio 136

מחשב כף יד לניווט

 

ב-2005 סימנה את פריצת תחום הניווט הדיגיטלי בישראל. לראשונה, יכולנו לרכוש ערכות ניווט שאין צורך לשבור תוכנית חיסכון בגללן. מספר שחקנים חדשים שינו את חוקי המשחק

והביאו לתחרות במחירים של תוכנות הניווט ובהיצע המכשירים הזמין ללקוחות.

 

מכשיר הניווט הנמכר ביותר בשנה החולפת הוא ה-MIO 168RS, אך החלטנו לבחור את היורש, האטרקטיבי הרבה יותר. מרבית האנשים לא מעוניינים להתחיל ללמוד את מערכת ההפעלה "הידידותית" WM כדי לדעת איך לנווט לרמת הגולן. ה-MIO 136 פוטר אתכם מכאב הראש, וייעודו העיקרי הוא ניווט, לצד ניגון קובצי MP3, ומספר משחקים המובנים במכשיר.

 

מדובר באחד המכשירים הפשוטים והיעילים ביותר בשוק, מה גם שמחירו לצרכן, כ-2,600 שקל אינו יקר יחסית. מחיר זה כולל את המכשיר עם GPS מובנה ותוכנה לניווט. (עומרי לוי, y-cell.co.il ).

 

לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות.

 

חזור למעלה
JASJAR

מכשיר נייד חכם

 

מה מעדיפים אנשי עסקים לרכוש היום, מחשב כף יד ? אולי מחשב נייד ואולי בכלל סמארטפון? השנה נולד מכשיר ה-JASJAR של חברת HTC שהביאה אלינו את מוצרי ה-I-MATE בעבר, מכשיר המשלב בתוכו יכולות של מחשב כף יד, סלולר עם כל יכולות הדור השלישי, בהן

שיחות וידאו והעברת נתונים בקצב גבוה (384KB לשנייה).

 

ה-JASJAR בעל מסך מסתובב VGA, ופועל באמצעות מערכת ההפעלה WM5 של מיקרוסופט. הוא תומך ביכולות הניווט המוכרות לנו ממחשבי כף יד וכמו כן גם מיכולות של מחשב נייד, בזכות המקלדת המלאה המובנית (לשם שינוי, המקלדת גם נוחה).

 

המכשיר עדיין לא משווק בארץ אך בסולגוד היבואנית הבטיחו לנו שנראה קיימת הבטחה של סולגד שנראה אותו משווק ברבעון הראשון של 2006 על ידי אחת ממפעילות הסלולר. לפני שאתם מתלהבים נזהיר כי זהו צעצוע יקר ולא זול, ומחירו הצפוי כ-8,000 שקלים. (עומרי לוי, y-cell.co.il ).

 

 

חזור למעלה
IBM X41

נייד נייד

 

המחשבים הניידים של ימינו הם מכונות עתירות פעלולים ומעוצבות למשעי, המבטיחות אושר גדול לבעלי ירכיים עמידות לחום. אבל אם להודות על האמת, רוב המחשבים הללו, המצוידים במסך איכותי רחב, מפרט חומרה מרשים ושלל חיבורים, הולכים ומאבדים את היתרון העיקרי שלהם:

 ניידות. למי יש כוח להסתובב שעות עם שלושה קילוגרם על הכתף?

 

ומי באמת רוצה לנתק את העכבר, מדפסת, אינטרנט, חשמל ועוד מבחר כבלים מהקופסה המעוצבת ולארוז את כל הכבודה הזו בתיק? אז מה עושים אם בכל זאת זקוקים (או סתם נורא רוצים) מחשב שישמש כחבר אמת בכל עת? פשוט מאוד: רוכשים IBM X41.

 

מדובר במחשב נייד קל וקטן (אבל לא מדי), המצויד במקלדת שתענוג להקליד עליה, ביכולות של מחשב גדול ולרוע המזל, גם בתג מחיר שעומד ביחס הפוך למשקלו. הדגם המשלב גם יכולות Tablet לוקח את כל העניין צעד קדימה, וישמש מתנה מושלמת לאנשים שמרבים לנוע בדרכים. (רוני שני).

 

לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות.

 

חזור למעלה
PSP

להיט גם בישראל

 

לפני מספר חודשים השיקה ישפאר את קונסולת ה-PSP של סוני בארצנו, במקביל להשקה האירופית הרשמית. קונסולת המשחקים הניידת אלגנטית למראה, קלה לנשיאה ומעוררת קנאה. אמנם, תגית המחיר גבוהה - בסביבות ה-1,800 שקלים, אך הצרכן מקבל תמורה מלאה לכספו.

 

זו מכונת משחקים ניידת אידאלית, עם מספר גדל והולך של משחקים איכותיים, דוגמת הגירסה הניידת של GTA, שנראית ונשמעת נפלא בזכות מסך גדול וחד להפתיע, שצריך לראות בפעולה

כדי להאמין, ואיכות סאונד מרשימה מאוד.

 

ה-PSP מסוגלת גם להקרין סרטי וידאו, ובארה"ב כבר נמכרים מאות סרטים גם בגירסאות UMD (פורמט הווידאו של ה-PSP), שנחטפות מהמדפים בקצב מרשים. היא משלבת גם נגן MP3, אם כי גדול ומגושם יחסית לנגנים הזעירים הנפוצים, ואפשר אפילו לגלוש איתה באינטרנט. ה-PSP היא פיסת עתידנות שאפשר להחזיק בידיים, שימושית ואלגנטית כאחד - עבור מי שיכול להרשות לעצמו לקנות אותה. (ערן אבירם, vgames).

 

לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות.

 

חזור למעלה
מאתר נקודות חמות

פק"ל דרכים

 

כרטיסי רשת WiFi חיצוניים הם מוצר הולך ונעלם. אחרי הכל, כל מחשב נייד חדש מצויד היום בכרטיס אלחוטי פנימי, ואין צורך להיסחב עם עוד גאדג'ט קטן כשאתם בדרכים. בכרטיס של TrendNet, מצד שני, יש סיכוי שתשתמשו גם כשמסגרת המשקפיים שלכם תדבר חופשי עם לוויינים.

 

הכטיס (כ-500 שקלים ומטה בחנויות רלוונטיות) מאפשר לזהות אם רשת אלחוטית זמינה ומה איכותה – כשהוא מנותק מהמחשב. חסל סדר חיפוש קפה שמציע אינטרנט, ישיבה,

עיון בתפריט, פתיחת המחשב – וגילוי מאוחר שהתיישבת איפה שהקליטה דמיקולו.

 

בחלון קטן אפשר לראות איזה רשתות פעילות, מה עוצמתן והאם הן מוגנות או פתוחות לשימוש. מי שיפעיל אותו בקומת הקרקע של דיזנגוף סנטר, אגב, יגלה שבמקום פועלת רשת בשם "Stupid Fucks". לא ניסינו להתחבר אליה. (גדי שמשון). לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות.

 

חזור למעלה
iRiver H340

נגן מוזיקה שעושה את העבודה

 

ה-H340 של חברת iRiver אולי לא יפה כמו ה-iPod (לא תתפסו את אנג'לינה ג'ולי איתו), ומי שיישא אותו בנרתיק המצורף ייראה כמו אינסטלטור מהמאה הקודמת, אבל...וכאן מגיע אבל גדול, ה-340 מתאפיין בכמות נפח נכבדה ביותר שהגיעה לנפח של 40 גיגהבייט, שהספיקה לחברנו לטיול

של קרוב לחצי שנה.

 

ערכת הנגן כוללת מטען, תיק נשיאה להגנה, מפרץ עגינה לחיבור מחשב, USB-IN להעביר קבצים ללא מחשב גם מסוגים שונים של מצלמות דיגיטליות ומנגן USB אחר. התמיכה ב-USB מאפשרת להעביר תמונות מהמצלמה הדיגיטלית אל הנגן, ולכן מדובר גם בדיסק קשיח נייד לכל דבר. בניגוד לכמה נגנים מעצבנים, נגן זה לא זקוק להתקנה מיוחדת או לתוכנה מסוימת. הוא מתחבר למחשב ב- USB2 ועושה עבודתו נאמנה.

 

הנגן תומך בכל סוגי הקבצים, בהצגת תמונות וגם (לאחר שמורידים עדכון) בהצגת סרטונים. פרט לכך הוא תומך ברדיו ממנו ניתן להקליט וכן אפשר להקליט דרך המיקרופון המובנה שלו ולהפוך אותו לטייפ מנהלים. (ערן טל).

 

לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות.

 


 

 

חזור למעלה
Athlon 64, Pentium M

מעבדי השנה

 

שני מעבדים עשו השנה היסטוריה. Athlon 64, מוצר המיינסטרים המצויין של AMD, הוא הראשון. הוא אפשר לחברה להגדיל את נתח השוק שלה בפלח המחשבים השולחניים אל מעל ל-20 אחוז, לראשונה מאז 2001. הוא גם הפך למעבד מספר אחד של הגיימרים (להוציא אלו שהיה להם כסף

לגירסת FX החזקה).

 

המעבד השני, פנטיום M הנייד של אינטל, הפך השנה למעבד הנמכר ביותר בארה"ב. בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, מכירות הניידים כבר עולות על מכירות השולחניים לא רק בהיקף ההכנסות אלא גם במספר היחידות. פנטיום M, בדרכו להפוך למוצר הדגל של החברה, הוא המוצר הדומיננטי בפלח השוק הזה.

 

ניידות וביצועי משחקים - אלו במידה רבה הגורמים שיעצבו מחדש את שוק המעבדים בשנת 2006. צפו להפתעות גם מאינטל וגם מ-AMD. (שוקי גלילי).

 

חזור למעלה
Microsoft Natural Ergonomic 4000

מקלדת השנה

 

אין שום דבר "טבעי" במקלדת הטבעית של מיקרוסופט. נכון שהחברה הזו עושה מקלדות מוזרות כבר שנים, אבל כאן היא התעלתה על עצמה. מלבד היותה פחות או יותר פריט הציוד

 ההיקפי הכי מוזר שדגמנו באלף הנוכחי, MNE 4000 גם אילצה אותנו להניח את הידיים בתנוחה מגוחכת למדי.

 

לא היינו ממהרים להספיד את ענפי האורתופדיה והפיזיותרפיה. מה שאנחנו כן יכולים לומר הוא שחרף מוזרותה, המקלדת הזו הופכת נוחה כעבור זמן לא ארוך של שימוש.

 

מוסיפים לנוחות גם ארסנל מקשי הקיצור שמעטר אותה, והטקסטורה הנעימה למגע של הכרית לתמיכת פרק כף-היד. עוד תוספת חביבה הוא ה-Zoom Slider, שמשמש להגדלה והקטנה בתוכנות גרפיות שונות. האם כל זה שווה 350 שקלים מכספכם? זו כבר שאלה אחרת. (שוקי גלילי).

 

לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות.

 

חזור למעלה
מדפסת לייזר ביתית

פריט החומרה של 2006

 

לאחר הזרקת הדיו, המדפסת המשולבת והמדפסות לתצלומים, הלהיט התורן בשוק המדפסות הוא הלייזר הביתי. שנתיים של הוזלה מתמדת, וטפטוף איטי אך עקבי של דגמים חדשים לשוק, ביגרו את קטגוריית המוצרים הצעירה הזו והוכיחה שמדובר ביותר מגימיק. בהדפסת טקסט

אין עדיין תחליף ללייזר, ועכשיו כשאפשר לקבל אותו במחירים של החל מ-500 שקלים הרבה אנשים מוכנים לוותר על הדפסות הצבע.

 

אבל המגמה נמשכת, ולאחרונה הצטרפו אליה מדפסות הלייזר הצבעוניות. עכשיו, כשהמחירים שלהן מתחילים באזור 1,300 השקלים, זה נראה רק עניין של זמן עד לכיבוש מוחלט של השוק. ב-2006 נראה אותן חוצות את קו 1,000 השקלים המיתולוגי בדרך למטה.

 

אגב, זה לא רק בגלל איכות ההדפסה והמהירות האופיינית - טכנולוגיית הלייזר היא אמינה יותר, ובעיקר הרבה יותר חסכונית. מחסניות הטונר אמנם עולות יותר ממיכלי דיו, אבל מספיקות למספר גדול פי כמה של הדפסות. ברוב המקרים, המדפסת תחזיר את ההשקעה בה תוך חודשים בודדים של שימוש. (שוקי גלילי).

 

מדריך קנייה נוסף: איזו מדפסת לקנות - דיו, לייזר או משולבת?

  


 

זה לא שאי אפשר למצוא את המומלצים הבאים בארץ, אך היעדר השיווק המסודר, התמיכה המקומית וההפצה גורם לכך שיהיו נחלתם של מעטים, וחבל. 

 

חזור למעלה
Xbox 360

הקונסולה המסורבת עליה

 

קונסולת המשחקים החדשה של מיקרוסופט מתהדרת במעלות טובות רבות: גרפיקה ברמה שעוד לא הכרנו, יכולת עיבוד מדהימה שתאפשר ליצור סביבות דינמיות מאוד, חיבור תמידי לאינטרנט שמהווה בסיס לקהילת גיימרים ענפה, ועצם העובדה שהיא הראשונה מבין קונסולות "הדור הבא" שיצאה

ממש לשוק.

 

יש לה רק חסרון אחד: אף אחד לא מביא אותה לארץ. במיקרוסופט ישראל מכחכחים בגרון אך לא נוקפים באצבע. כנראה בגלל שלא ברור אם יש במדינתנו הקטנה מקום ליותר מקונסולה אחת וכרגע שולטת כאן ביד רמה ה-PS2 של סוני.

 

מיקרוסופט תוכל בוודאי להידחף ולתפוס לעצמה פלח שוק - זאת הרי המומחיות שלה - אבל כנראה שלדעתה המאמץ לא שווה את התוצאה, כי אין מספיק גיימרים בארץ. לדעתנו, המצב הפוך: הסיבה שאין כאן מספיק גיימרים היא שאף אחד לא משקיע בנו מספיק! PS3, מהרי והצילי אותנו. (ערן אבירם, vgames ).

 

חזור למעלה
iTunes

החנות - לא התוכנה

 

iTunes, תוכנה המדיה של אפל, משולבת עם חנות מוזיקה ווידאו המאפשרת לקנות שירים, להוריד פודקסטים ולאחרונה אף סדרות טלוויזיה. על אף שישראלים יכולים להוריד את התוכנה, החנות מיועדת רק למשתמשים בצפון אמריקה. סניף מקומי של

 iTunes בישראל, שהשקתו הייתה צפויה השנה, נדחה למועד לא ידוע.

 

גורמים נוספים בחנו אפשרות להקים שירות מוזיקה חוקי, הכולל את הקטלוג המוזיקה של כל חברות התקליטים בישראל והחברות הגדולות בחו"ל, אך גם היוזמה הזו לא הבשילה השנה.

 

מה נשאר לנו? חילופי האשמות בין חברות התקליטים בישראל שאינם מצליחים לשתף פעולה, איומים ריקים (בינתיים) לתבוע משתפי קבצים, חנויות דיסקים ריקות והרבה הורדות פיראטיות. כשאין אלטרנטיבה, תעשיית המוזיקה יכולה להאשים רק את עצמה. (גל מור).

 

לכתבה הבאה: המובחרים - שירותים מקוונים ותוכנות.

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סוני אריקסון W800. שנת הניידות
מומלצים