שתף קטע נבחר

משחק רשת: מה סוד הקסם של "מפקד צבאות"

משחק אסטרטגיה-מלחמה פשוט למדי שיזם ישראלי הצליח לסחוף אחריו עשרות אלפים שמקימים לעצמם מדינות וירטואליות ותוקפים מדינות אחרות. במקרים מסוימים האו"ם מתערב

"בכל בוקר אני פותח את המשחק כדי לראות מה מצבי ומה התחדש במהלך הלילה", אומר עמית וינטר, 27, ממעלה אדומים. "התמכרתי עד כדי כך שביום בו אני מנהל מלחמה מוצלחת אני מרוצה מאד".

 

עמית, עובד במשרד ממשלתי ומכר אחר שלו, אורי דאובר, 27, שלומד לתואר ראשון באוניברסיטת בן גוריון שבנגב הם רק שניים מהמכורים למשחק המקוון הישראלי "מפקד צבאות" שהולך וצובר תאוצה בימים אלה. החוט המקשר בין השניים היה רופף ביותר עד לא קיים עד שפיתיתי אותם (ואני לוקח אחריות), להתחבר למשחק המקוון. בכך גרמתי להם לדאוג או לשמוח, לעיתים בשעות לא סבירות, לנוכח ההתרחשויות מולם על צג המחשב.

 

המשחק, "מפקד צבאות" שמו (מוכר יותר כ"גינדיס") פשוט להפליא בעקרונותיו ולא דורש משאבי מחשב או תוכנה להורדה. הוא מתנהל באינטרנט חינם, עקרונותיו בסיסים וכל שדרוש הוא להירשם, להבין את החוקים ולצלול לתוכו.

 

משחק פשוט יחסית

 

"רציתי ליצור משחק פשוט יחסית, חינם ונגיש לכל, שיאפשר לשחקנים להשתתף מכל מקום, אפילו מהעבודה, מבלי שהם יידרשו להשקיע בכך יותר מכמה דקות ביום", אמר ל-ynet ממציא המשחק, ערן גינדי.

 

גינדי, 29, איש רשתות מחשבים, הגה את הרעיון למשחק לפני כמה חודשים ופיתח אותו במשך חודש. עד היום, "מפקד צבאות" סחף אחריו כ-56 אלף שחקנים פעילים ברחבי העולם. "הגיתי את המשחק לבד ועשיתי הכל בעצמי", אומר גינדי", "נעזרתי רק באשתי, שהיא מעצבת גרפית. מאז אני מעדכן את המשחק אחת לשבוע".

 

הקסם שב"גינדיס"

 

עקרונות המשחק פשוטים יחסית: כאשר שחקן חדש מצטרף, נרשמת על שמו מדינה וירטואלית עם סכום כסף ראשוני, שטח אדמה קטן, צבא מצומצם ומפעל צנוע.

 

מטרת השחקן, כראש המדינה, היא לבנות מדינה חזקה ככל שניתן – עם כלכלה משגשגת בזכות מפעלים אזרחיים, צבא חזק בזכות נשק ומפעלים צבאיים ועוד. כדי לפתח את המדינה, דרוש לשחקן שטח רב ככל שניתן, וזאת ניתן להשיג רק באמצעות תקיפת מדינת אחרות שכוחן דומה. 

 

עקרון זה מבטיח עימותים בלתי פוסקים בין השחקנים השונים שברשת. רוצים לתקוף? עליכם לדעת כי כל פעולה דורשת מספר מסוים של תורים וכל 20 דקות תקבלו תור אחד בלבד. לכן, המכורים למשחק מתכננים את השבוע שלהם כך שייאר מספיק זמן פנוי לתורים עבור תקיפות, בניית מפעלים, כיבושים ומגננות.

 

גינדי לא הסתפק בכך והוסיף גורמים למשחק כמו האו"ם -כל מדינה יכולה להעלות הצעות שונות נגד האחרות, לשחד את שאר המדינות ועוד.

 

"יש לא מעט דיפלומטיה ופוליטיקה 'כלל עולמית' במשחק וזאת היתה אחת המטרות", מסביר גינדי, במקור מאילת וכיום שוהה בפריז.

 

סוד נוסף לקסמו של המשחק הוא הבינלאומיות שלו. גינדי תירגם את המשחק לחמש שפות (עברית, אנגלית, ערבית, הולנדית ורוסית) כאשר גינדי מבטיח כי בקרוב יתווספו גם סינית, גרמנית, ספרדית, פורטוגזית, איטלקית וצרפתית. נוסף על כך, ניתן לשלוח הוראות בסיסיות לכל השחקנים על ידי בחירה באפשרויות קבועות במשחק, מבלי שצריך לתרגמן לשפות אחרות בהן של השחקנים האחרים.

 

חבר מביא חבר

 

"המשחק תפס קודם כל בישראל, בה יש כ-35 אלף שחקנים פעילים. עם הרחבתו לשפות נוספות, התווספו שחקנים מכל רחבי העולם וכעת מספרם נאמד בכ-21 אלף.

 

השחקנים הם בני כל הגילאים ממגוון מדינות – מצרים, מרוקו, ארה"ב, הולנד ואחרות.

 

"הנשים מתלוננות על הבעלים המכורים"

 

"הדבר היפה במשחק הוא הפשטות שבו אך גם ה'ריאליטי'. אתה משחק מול בני אדם אחרים ולא מול מחשבים, ובני אדם עושים לפעמים טעויות או פעולות חכמות לא צפויות דבר שמגביר את ההנאה ממנו", מסביר אורי דאובר מבאר שבע.

 

היפה בהתרחבות של המשחק הוא שזה נעשה בשיטה של חבר מביא חבר. המשחק גם יוצר חברויות", מספר גינדי, "קראתי בפורומים על נשים שמתלוננות שהבעלים שלהם מכורים למשחק".

 

אגב, ברחבי הרשת ניתן למצוא פורום וצ'ט המוקדשים למשחק, כמו גם אתרים של שחקנים המוקדשים לבריתות שכרתו כמה מדינות, שפועלות יחד נגד בריתות של מדינות אחרות.

 

בעקבות ההצלחה, גינדי הקים חברה בע"מ הרשומה באילת ובה עובדים חמישה אנשים המופקדים על גירסאות המשחק בשפות השונות. לדבריו, גירסה חדשה של "מפקד צבאות" צפויה לצאת בעוד כמה חודשים, ותכלול כלי נשק ואפשרויות חדשות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים