שתף קטע נבחר

כל הדרכים להלבין שיניים שהצהיבו

עד לא מזמן נחשבה הלבנת שיניים למותרות לעשירים בלבד. עם התקדמות הטכנולוגיה והוזלת עלויות הייצור הפך התהליך לפשוט, בטוח, מהיר וזול יחסית. אלו האפשרויות העומדות בפניכם

שיניים עלולות להצהיב בגלל ניקוטין, קפאין, גנטיקה, גיל, חבלות, טיפולי שורש, סתימות לקויות, תרופות ועוד. ד"ר גיא וולפין, העורך המדעי של פורטל 'אי-דנט', רשת קהילת רפואת השיניים בארץ, מזהיר מפני שיטות סבתא כמו שפשוף השיניים במלח גס או בסודה לשתייה לצורך הלבנת השיניים. אלה, הוא אומר, עלולות לפגוע בציפוי השן ולגרום לנזק בלתי הפיך.

 

לדבריו, השיטות המקצועיות הנפוצות להלבנה הן על ידי סד, לייזר, פסי הדבקה ו'לק'. בכולן משתמשים באותו חומר – ג'ל מלבין – אך בריכוזים שונים. בכל מקרה, אומר ד"ר וולפין, הצבע הצהבהב יחזור במשך הזמן, אך אפשר לחזור על ההלבנה. זאת ועוד: כתרים, גשרים, ציפויי חרסינה וסתימות לבנות לא יולבנו באף אחת מהשיטות, ובכל מקרה הכרחי לבצע ניקוי אבנית והברקה לפני כל תהליך הלבנה ולוודא שאין חורים בשיניים או מחלות חניכיים. הוא ממליץ להיוועץ מראש ברופא שיניים לפני קבלת החלטה על הלבנת השיניים ובחירת הטיפול המתאים.

 

אלה השיטות שקיימות היום בשוק:

 

  • לייזר: ההלבנה בלייזר מהירה (בדרך כלל טיפול או שניים) ונעשית בפיקוח רפואי צמוד. הלייזר גורם לחימומו של הג'ל המלבין, ולכן הטיפול מהיר ואגרסיבי יותר מאשר בסד. חסרונותיו: הוא יקר מאוד, במקרים רבים ישנה רגישות לקור אחריו, והוא עלול לפגוע בעצבי השיניים ובכלי הדם הפנימיים.

 

  • הלבנת אקספרס במרפאה: השיניים נמרחות בג'ל ומחוממות באור מיוחד. הטיפול מהיר, מבוצע במרפאה על ידי הרופא, זול מהטיפול בלייזר, אך גם אחריו תיתכן רגישות לקור.

 

  • מכחול: בקבוק קטנטן שדומה לבקבוק לק. זמין בבתי המרקחת וזול יחסית, אך השימוש בו לא מלווה בפיקוח רפואי, הוא מתאים לטיפול חד פעמי, לא מדויק, וריכוז החומר בו נמוך יחסית.

 

  • פסי הדבקה: חומר ההלבנה נמצא בצידם הפנימי, והם זולים יחסית. אלא שגם השימוש בהם לא מלווה בפיקוח רפואי, הם מתאימים לטיפול חד פעמי, לא מדויקים, וריכוז החומר בהם נמוך יחסית.

 

  • סד: מעין כפפה לשיניים עשויה סיליקון רך ועדין ומותאמת אישית למטופל. השימוש בסד מלווה בפיקוח רפואי ואפשר להשתמש בו שנית אחרי הצהבת השיניים. הסד נחשב לבטוח ולקל לשימוש, אלא שהטיפול איטי יחסית ונמשך לרוב כשבועיים לפחות. ההלבנה נעשית באמצעות הג'ל שמבהיר את החומר הבסיסי של השן (הדנטין), ושאותו מניחים בכל שימוש בתוך הסד ומצמידים הרמטית לשיניים. הבעייתיות היחידה בטיפולים מהסוג הזה היא אפשרות לרגישות קלה שחולפת בתוך יומיים-שלושה. אפשר לחזור על הטיפול פעם בשנה בעלות נמוכה יחסית (250-300 שקל) של חידוש החומר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
לבן בשיניים. זול, פשוט ובטוח
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים