10 מזונות שיכולים להיות בריאים ולא – תלוי איך מכינים
ירקות זה בריא? זהו, שלא תמיד. ומה עם ספגטי בדיאטה? יש דווקא מצב. ולחם שיפון, תמיד מומלץ? לא. ומלח, מה עם מלח? תלוי באיזה סוג תבחרו. עשרה סוגי מזון שמידת בריאותם תלויה בדרך בה הכנתם או בחרתם אותם
אנחנו נוטים לחלק את קבוצות המזון בקטגוריות של בריא ולא בריא, חיוני לגוף ולא חיוני, אבל לעיתים אנחנו שוכחים שאופן העיבוד של פריט מזון זה או אחר משנה את איכותו מקצה אל קצה. וכך, גם מזון שהיינו בטוחים תמיד שהוא בריא, בגלל צורת הבישול או ההכנה שלו, יכול להיות לגמרי לא חיוני, ואף מזיק לגופנו. ומזון אחר, שלא זוכה להיכלל בקטגוריית ה"בריאים", בעיבוד או צורת הכנה מסוימת, יכול למעשה להיות טוב עבורכם.
הנה עשרה סוגי מזון שנמצאים בכל מטבח כמעט. הם יכולים להיות בריאים, בעלי מקור אנרגיה מעולה לגוף, אך גם מזיקים. הכל תלוי באופן ההכנה או הבחירה שלהם.
תפוח אדמה משמין? לא תמיד
מומלצים