שתף קטע נבחר

5 במסע 30 למקסיקו, פרק אחרון

כמה עולה פיצה טובה? איך קוראים לסלסה בר הכי חם? למה כדאי להגיע למרידה ולא רק כדי לקנות ערסל? ומה עושים עם סופת הוריקן מאיימת להרוס לכם את מתנת גיל 30? המסע של לימור זריהן חלף כרוח הסערה וזה הזמן ליהנות מהרגעים האחרונים במקסיקו ולחלק טיפים למטיילים הבאים

קצת לפני החלפת הקידומת, רגע לפני משבר גיל 30, לימור זריהן משכנעת חברים להצטרף אליה ל"סולו מקסיקו" - בעקבות השילוש הקדוש: תרבות עתיקה, נופים שובים, וים של ים ומסיבות. לפניכם תקציר האירועים הצפויים והצפויים פחות שהתרגשו עליהם במחיקנוֹס. הפרקים הקודמים: מקסיקו סיטי , סן קריסטובל , טולום

__________________________________________________

 

מרידה (Merida), בירת מחוז יוקטאן, שוכנת 5 שעות נסיעה מפלייה דה כרמן. זוהי עיר רגילה, אך יש בה משהו שמזכיר את הקסם של סן קריסטובל וקתדראלה במרכז העיר סביבה מתהוות החוויות במעגלים. בדרך כלל מרידה מהווה מעין עיר מעבר לחופים, למי שמעוניין לעצור בדרך מפלנקה לקנות ערסלים ולראות עוד עיר. בשבוע ההוריקן, היא הפכה לעיר מקלט ולנחמה של מטיילים מכל העולם שהחליפו את קנקון בה וגרמו לה להיות חיה ותוססת יותר במזמנים רגילים.

 

יום 17-22: מרידה

 

למרידה הגענו בשעות הערב המאוחרות. "החורפן" נשלח להביא מגשי פיצה חמים (שימו לב: 57 פינת 62, הפיצה הטובה ביותר במרידה, 100 פזוס למגש ענק) והתמקמנו במלון מקסים בשם "סן חואן" שנמצא ליד הכיכר (300 פזוס לזוג ללילה לחדר נקי, עם טלוויזיה וטלפון).

 

תפסתי (לרגע) את תפקידו של ה"כיבושניק" ואמרתי: "רבע שעה התארגנות

 ומוצאים, גם אם מתחת לאבנים, סלסה בר לבלות בו". כך, הגענו ל"אזול" (תשאלו, יש רק אחד), מועדון נחמד שבו מתקיימות הופעות בכניסה חופשית. למחרת גילינו מול המלון בית קפה קטן ומקסים- Cafe Club (ברח': Calle 55 no. 496 X 58 y 60 centro) - ששייך לבחור איראני חביב שהיגר מקנדה ומספק ארוחות בוקר נפלאות ושירות מצוין. מקומות בילוי נוספים שגילינו הם בערב מועדון XY60 הסמוך ל"אזול", ומשלב גם הוא הופעות סלסה ומוסיקה מערבית, וסניף של רשת המועדונים "ממבו קפה" שמשלב בין כל סגנונות המוסיקה (ימי ד' - כניסה חופשית, ה' - 160 פזוס כולל שתייה חופשית. נשים משלמות מחצית הסכום).

 

יום של טיולים בשמש בשווקי העיר ובמרכז מרידה. הספיק לנו ולמחרת הגענו לחוף עליו שמענו שמועות. החוף, 30 דקות ממרידה,  היה החוף המכוער ביותר שראיתי מימי חיי. הדרך אל החוף רצופה בדוכני אמנות לתיירים ובשוק קטן שלא מצליח לחפות על מימיו העכורים של הים הנמצא בקרבת תעשיית נמלים.

  

בעקבות שמועות על הוריקן נוסף המרנו את כרטיסי הטיסה המקוריים שלנו ועשינו דרכנו חזרה ממרידה למקסיקו סיטי. ה"כיבושניק" ו"איש העקרונות" הרגישו שהימים במרידה היו פספוס נוראי, חמישה ימים ב"סתם" עיר, אבל ה"חורפן", ה"משקיפה" ואנוכי סיכמנו שמרידה הפתיעה לטובה ועודדה את רוחנו בחיי הלילה שלה.

 

יום 23-24: מקסיקו סיטי

 

מונית משדה התעופה הובילה אותנו (250 פזוס) למלון Habana המומלץ ביותר. 100 פזוס ללילה למיטות גדולות וטלפון, במלון מאוד נקי וקרוב למרכז העיר ההיסטורית ולתחנת הרכבת ( Republica de Cuba 77, טל': 518-15-89/95). 

המקסיקנים, מסתבר, לוקחים מאוד ברצינות את סטטיסטיקת הפשע בסיטי

 ופקיד הקבלה של המלון קיבל אותנו מאחורי סורג ובריח כאילו היה פקיד בנק כלוא. 

 

את היומיים האחרונים שלנו במקסיקו העברנו בטיולים בלב העיר. ב"סוקולו" - הככר המרכזית - המון אמני רחוב וטקסי טיהור, וסביבה שווקים רבים במגוון רמות איכות. בצמוד לה, שוכנים הארמון הלאומי ובו ציורי קיר מרשימים של דייגו ריברה ("כאב הלב" של פרידה קאלו), חורשת צ'אפולטק והמוזיאון האנתרופולוגי. התלבטנו איפה לבקר, אבל לאף אחד מאיתנו, רגע לפני הבית, לא התחשק לספוג תרבות אז החלטנו להטביע עצמנו שוב בשטחיות הבריאה של השופינג. עלינו לרכבת (תענוג אמיתי וזול, 2 פזוס לנסיעה) כדי להגיע לשוק האמנים ולקנח בבילוי לילי טוב.

 

ה"זונה רוזה" הוא אזור חיי הלילה של מקסיקו סיטי. סקר קצר בין עוברים ושבים העלה את השמות הגדולים: מועדון "אפריקה", "ממבו קפה", ומגוון מועדוני גייז. החלטנו ללכת על המנצח במשאל הרחוב - Meneo. המועדון מרוחק מהאזור ושוכן ממש מול מלון "אל גרקו" (בו, למרבה הצחוק, לנו את הלילה הראשון שלנו במקסיקו).

 

100 פזוס כניסה, 200 פזוס מינימום הזמנה לשולחן, ונפלנו על ליל "Hollowing" עמוס בלהקות צעקניות מדי, אבל עדיין המלצתי בעינה עומדת – למועדון יש סטייל! 

 

למחר, בתחושה כבדה של חופשה שלא הספיקה לנו, אבל עם סיפוק והנאה ממה שכן ראינו, ארזנו את הדברים ונסענו לשדה התעופה. נהג המונית נשא באמתחתו (כנראה דרך קבע) "זרזי מצב רוח"  וכדי לעודד את רוחנו לקראת 16 שעות הטיסה הצפויות העלה את המונית בעשן, צחוק מתגלגל ועיניים אדומות. את הדרך חזרה בילינו בשינה מתוקה. 

 

סוף דבר וגם הפיספוסים הגדולים

  

אם במקרה גם לכם תתממש חופשה בדיוק כשהוריקן מחליט לבקר בקריביים, הכינו תכנית מגרה וסעו לאקפולקו ולפוארטו אסקונדיטו, עיירות ששוכנות לחוף האוקיינוס השקט. 

 

בגלל "וילמה" פספסנו את איסלה מוחרס, אי הנשים, את האי קוסומל, גם את וואחקה סיטי רצינו ולא הספקנו לראות. 

 

לפני סיום, אינני יכולה שלא להביא את דברי הסיכום של חבריי היקרים למסע ולחיים בשם אומרם:

 

אוהד פרץ, "הכיבושניק": "מקסיקו מאוד תוססת, מגוונת, יפה ומיוחדת. ציפיתי, רציתי וקוויתי לטייל יותר. הטיולים שעשינו לא היו טיוליים מספיק - רציתי ללכת יותר ברגל וליותר מקומות".

 

 

דרור נחמיאס, "החורפן": "אם אתה מרגיש כמו בן 21 כשבעצם אתה נושק ל-30, אין דרך טובה יותר או סיבה טובה יותר מלבלות את התקופה הזו מעבר לים. מקסיקו זה מקום מצוין לעצור הכול ולנוח".

 

מאיר שטרית, "איש העקרונות והזעם": "בגלל ההוריקן יצאתי ממקסיקו עם תחושה שהיא 'לא בעליונים ולא בתחתונים', אבל בטיימינג אחר היא יכולה להיות נפלאה, שטופת שמש ומרגיעה".

 

תמר שמואלי, "המשקיפה": "אין ספק שמקסיקו הייתה חוויה אחת גדולה. המרחבים, האנשים, העתיקות והחופים, החופש להחליט כל יום מחדש על כל דבר וכמובן ההרכב המנצח של 'לכל מצב מישהו כבר ימצא פתרון', ללא כל ספק – סיבה טובה לשוב בשנית".

 

ואנוכי, לימור זריהן, "הכל קורה לי", מתגעגעת למקום שחרף ההוריקן נתן לי את החופש לחשוב בלי לחשוב, למעוד, לקום, לגמוע מרחבים, לקבל לוורידים מוסיקה שאין כמותה, להתפרק, לראות אנשים יפים, ללמוד, לצחוק, ובעיקר לקבל זמן איכות עם חבריי היקרים. בסופו של דבר, הכל, ממש הכל, קשור ב"את מי אתה לוקח איתך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טורטיות מקומיות. עד נתגעגע
צילום: לימור זריהן
מטהרים אנרגיות. בסוקולו המרכזית
צילום: לימור זריהן
מומלצים