שתף קטע נבחר

משפט שיתוף הקבצים בישראל: נמחק שם הנתבע האחרון

אבי הירש נותר הנתבע האחרון בתביעה של חברות המוזיקה והקולנוע נגד אתרי השיתוף הגדולים בישראל, לאחר ששאר הנתבעים הגיעו לפשרה ושילמו פיצויים. הירש סרב להתפשר וטען כי רק סיפק שירותי אחסון לחלק מהאתרים שנתבעו. השבוע הסכימו התובעות למחוק את שמו מבלי שישלם להן פיצויים

התביעה נגד אתרי שיתוף הקבצים הגדולים בישראל הסתיימה רשמית השבוע, לאחר שנציגי חברות התקליטים הסכימו למחיקת שמו של הנתבע האחרון, אבי הירש, ימים אחדים לפני תחילת משפטו.

 

הירש היה אחד מארבעה שנתבעו והוסרו מהרשת בספטמבר, 2005, על ידי ארגון א.ל.י.ס. (אגודה להגנת יצירות סינמטוגרפיות), המייצג את אולפני הסרטים הגדולים בארה"ב, ו-26 חברות ישראליות המחזיקות ביוצרים זכויות על יצירות הכוללות מוזיקה וסרטים.

 

הפרשה בקצרה

 

התביעה, נגד מפעילי האתרים lionetwork, lala.co.il ו-shift.co.il, שפירסמו קישורים שהפנו להורדות סרטים ברשתות

 שיתוף קבצים, הוגשה שלושה חודשים לאחר פסיקת בית המשפט העליון בארה"ב נגד תוכנות שיתוף הקבצים מורפיאוס וגרוקסטר.

 

בכתב התביעה נטען כי הירש הוא הבעלים, המנהל והמפעיל של אתר ליונטוורק, אשר "הוזהר מספר פעמים להפסיק מפעילותו, אך הוא בחר לקרוא תגר על המבקשות ולהמשיך בפעילות המפרה, תוך שהוא כמו יתר המשיבים עוטה את דמותו של רובין הוד, נוטל מבעלי הזכויות את יצירותיהם ומחלקם ללא הרשאה וללא תמורה לכל דורש".

 

הירש, באמצעות בא כוחו עו"ד בועז גוטמן, טען כי אינו בעל האתר אלא ספק שירותי האחסון לאתר זה ולאתרים נוספים שנתבעו. בניגוד לספקיות האינטרנט 012 קווי זהב ואינטרנט זהב, שהוזכרו בתביעה כמשיבות פורמליות, על רקע שירותי האחסון שסיפקו לנתבעים, הירש היה אחד הנתבעים הישירים בתיק זה.

 

מאוחר יותר צירפו התובעות לתיק את שמו של שי לב ארי, המפעיל האמיתי של ליונטוורק, וטענו כי הוא מפעיל את האתר במשותף עם הירש. למרות זאת, סגן בית המשפט המחוזי בחיפה, השופט גדעון גינת, לא נעתר לבקשה למחוק את שמו מהתביעה.

 

המשפט לא יתקיים

 

בחודש דצמבר סיכמו התובעות על הסדר עם תמיר פרמינגנר, מפעיל אתר סאבסנטר, שאושר על ידי בית המשפט, ולפיו התחייב פרמינגר לא להקים אתר דומה בעתיד.

 

בחודש ינואר, 2006, סוכם ההסדר העיקרי בתיק, עם מפעילי אתרי השיתוף הגדולים ליונטוורק ו-Lala.

 

על פי הסכם זה, שאושר על ידי בית המשפט, נאסר על האתרים לפרסם קישורים להורדות פיראטיות, וכל אחד מהבעלים הסכים לשלם לחברות המוזיקה

 והקולנוע פיצויים בסך 30 אלף שקלים.

 

מאוחר יותר הושג הסדר גם עם אלי שגב (בעל אתר shift), והירש נותר הנתבע האחרון, לאחר שלא הסכים לשלם פיצויים או להתפשר עם התובעות.

 

שלב קדם המשפט בתיק של תעשיית המוזיקה והקולנוע בישראל נגד הירש עמד להיפתח ביום ב', אך לא יתקיים לאחר שביום ד' הגיעו הצדדים להסכמה כי שמו של הירש יימחק מכתב התביעה, מבלי שייאלץ לשלם פיצויים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
הירש טען כי רק סיפק שירותי אחסון לאתרי שיתוף
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים