שתף קטע נבחר

סודות הבריאות (שעובדים בגדול) של הכושים העיבריים

הם מונים 2,000 איש ומודל החיים שלהם הוכיח עצמו כבריא: בלי ג'אנק פוד או בשר, צום של יום אחד בשבוע, מסג' פעם בחודש וגם ספורט. התוצאה מרשימה: אפס התקפי לב, שבץ מוחי אחד ו-2 מקרי סרטן ב-37 שנה

מהו מודל החיים הבריאים של הכושים העברים בישראל המונים כ־‭2,000‬ איש? חברי הקהילה הם טבעונים ומתנזרים מבשר ומג׳אנק פוד. הם צמים יום בשבוע, וכל חבר בקהילה מקפיד לעשות ספורט לפחות שלוש פעמים בשבוע. בין חברי הקהילה כמה רצי מרתון ורצי ספרינטים. אחד מהם בן ‭.60‬

 

כל חבר קהילה חייב לעבור מסאז׳ רפואי או טיפול רפלקסולוגי לפחות פעם בחודש. הילדים מתנזרים מממתקים. במקום שוקו־ לד אוכלים הילדים גזר או חרובים או לכל היותר גלידה מסויה. לקהילה בית חרושת לעיבוד מוצרי טופו וסויה. הם מקפידים על אכילת פירות וירקות אורגניים, דגנים ושקדים וממעטים להשתמש במלח.

 

הבגדים של חברי הקהילה עשויים אך ורק מבדים טבעיים: כותנה, משי, צמר ופשתן. הם מאמינים כי לבישת בגדים סינתטיים גורמת למחלות.

 

והתוצאות? פשוט מדהימות. ב־37 השנים שהכושים העברים חיים בישראל נרשמו רק שבץ מוחי אחד ושני מקרים של סרטן. נרשמו אפס התקפי לב ואפס הידבקויות באיידס.

 

שגרירי בריאות של משרד החוץ

משרד החוץ הבין מהר שיש כאן מקרה של שגרירי בריאות ייחודיים, ונכנס לפעולה. קהילת הכושים העברים תשגר בשבוע הבא - בשיתוף משרד החוץ - שתי משלחות גדולות לגאנה שבאפריקה. האחת תלמד את המקומיים כיצד לאמץ מודל של חיים בריאים, והאחרת תכשיר בני נוער לגדל פירות וירקות אורגניים.

 

משרד החוץ מתכוון לשלוח בחודשים הקרובים למדינות נוספות באפריקה משלחות של הכושים העברים כדי שילמדו את המקומיים כיצד לנהל אורח חיים בריא.

 

בשנה האחרונה הגיעו לקהילת הכושים הע־ ברים בדימונה משלחות רשמיות מטעם משרדי הבריאות של דרום אפריקה, של גאנה, של הרפובליקה המרכז אפריקאית ושל בנין. כמו כן ביקרו בדימונה כמה משלחות מקהילות אפרו־אמריקאיות. משרד החוץ משתף פעולה עם קהילת הכושים העברים ומסייע לה לשווק בעולם את מודל החיים הבריאים שלה. מומחי המרכז לשיתוף פעולה בינלאומי במשרד החוץ (מש”ב) ייעזרו בנציגי הקהילה בקורסים שהם מקיימים באפריקה בנושאי בריאות.

 

בשבוע הבא תצא לגאנה משלחת של מומחי מש”ב ועוד שלושה מראשי קהילת הכושים העברים. מטרת המשלחת היא להקים בגאנה חווה אורגנית שבה ילמדו בני נוער מקומיים כיצד לגדל ולשווק אוכל אורגני שנחשב בריא יותר. הקמת החווה גם תחזק את האזורים הכפריים בג־ אנה, תספק תעסוקה לצעירים ואולי תמנע מהם להגר למרכזי הערים. במקביל יעבירו מומחי מש”ב הכשרות בתחומי המים וההשקיה.

 

כמו כן תצא משלחת נוספת בת 14 איש, שהוזמנה על ידי משרד הבריאות של גאנה. המשלחת תעביר קורסים בכל רחבי המדינה בתחום הרפואה המונעת. ”הכוונה היא ללמד בקורסים אנשים מבוגרים כיצד לנהל אורח חיים בריא ולהימנע ממחלות כמו סוכרת, סרטן ואיידס‭,”‬ אמר אמש הנסיך עמנואל בן־יהודה, האחראי על קשרי החוץ של קהילת הכושים העברים.

 

חיים דיבון, סמנכ”ל מש”ב במשרד החוץ, אמר אמש: ”יש פה קבוצה של אזרחים ישראלים יפים שעושים עבודה נפלאה באפריקה, ולאחר שבדקנו את הדברים החלטנו לשתף איתם פעולה. שיגור המשלחות עולה בקנה אחד עם יעדי המילניום של האו”ם בתחום המלחמה בעוני וברעב‭.” ‬

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר אזולאי
הכושים העיבריים. אורח החיים מוכיח עצמו
צילום: מאיר אזולאי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים