אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

סוף העמימות

הקץ לעמימות? אולמרט צילום: צפריר אביוב
הקץ לעמימות? אולמרט צילום: צפריר אביוב
 
האם מרקל תנתק קשר עם איראן? צילום: רויטרס
האם מרקל תנתק קשר עם איראן? צילום: רויטרס
 
הכור הגרעיני בדימונה צילום: איי אף פי
הכור הגרעיני בדימונה צילום: איי אף פי
 
התחיל את גילגול הכדור. גייטס צילום: רויטרס
התחיל את גילגול הכדור. גייטס צילום: רויטרס
 
 


 

אולמרט: איראן רוצה נשק גרעיני כמו לישראל

פליטת פה מביכה פתחה את מסעו של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, באירופה. בראיון לרשת SAT1 הגרמנית, הודה שלישראל נשק גרעיני: "מעולם לא איימנו על אף מדינה בהשמדה. האם אתה יכול להשוות את זה כשהם שואפים להשיג נשק גרעיני כמו אמריקה, צרפת, ישראל ורוסיה?" הוא גם קרא לגרמניה לנתק את קשריה הכלכליים עם איראן

רוני סופר ואיי.פי
עדכון אחרון: 12.12.06, 00:20

אחרי שר ההגנה האמריקני, הגיע תורו של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לשבור את העמימות הגרעינית של ישראל. בראיון לרשת הטלוויזיה SAT1 ששודר אמש (יום ב'), ערב בואו של אולמרט לברלין, אמר: "מעולם לא איימנו על אף מדינה בהשמדה, איראן באופן גלוי, מאיימת למחוק את ישראל מהמפה. האם אתה יכול להשוות את זה כשהם שואפים להשיג נשק גרעיני כמו אמריקה, צרפת, ישראל ורוסיה?" 

 

 

אחר כך ניסו בלשכת ראש הממשלה למזער נזקים ודחו את הטענה שהוא הפר את מדיניות העמימות ושהודה שלישראל נשק גרעיני. הם הבהירו שאולמרט דיבר רק על הנושא העקרוני ולא התכוון בשום פנים לדבר על עניין הימצאות או אי-הימצאות של נשק גרעיני. 


אולמרט נוחת בגרמניה (צילום: עמוס בן-גרשום, לע"מ)

 

נקיטת עמדה
אולמרט: לא שולל פעולה צבאית נגד איראן / סוכנויות הידיעות
בתשובה לשאלת כתב השבועון הגרמני "דר שפיגל" על פעולה צבאית נגד טהרן, אמר ראש הממשלה כי הוא "אינו שולל דבר". בהמשך הראיון מתח ביקורת על הקהילה הבינלאומית ואמר כי הוא מצפה שיינקטו נגד איראן "צעדים משמעותיים הרבה יותר". במקביל הודיע נשיא איראן כי הרחיב את פרוייקט העשרת האורניום
לכתבה המלאה

בשבוע שעבר היה זה שר ההגנה גייטס, שבשימוע לפני אישור מינויו בסנאט התייחס לשאיפותיה של איראן להשיג נשק גרעיני, ואמר כי יש במדינה "כוחות גדולים מאחמדי-נג'אד המעוניינים ביכולת גרעינית ככוח הרתעה מפני מדינות גרעיניות המקיפות אותם - פקיסטן ממזרח, רוסיה מצפון, ישראל ממערב ואנחנו במפרץ הפרסי".

 

בהמשך הראיון, ובאותו נושא של משבר הגרעין האיראני, קרא אולמרט לגרמניה לנתק את קשריה הכלכליים עם איראן. "ייתכן שיש לכם אינטרסים כלכליים, ייתכן שיש לכם אינטרסים עסקיים. אך יש לכם מחויבות מוסרית עמוקה יותר לעצמכם, להיסטוריה שלכם ולעתיד שלכם", אמר אולמרט. הדברים קיבלו משנה חשיבות בשעה שבטהרן נערך כנס של מכחישי שואה.

 

את ההערה על הגרעין הישראלי אמר אולמרט כשנשאל על ידי המראיין על דבריו של גייטס בשבוע שעבר. אולמרט קטע את השאלה: "אני בטוח שאתה יכול ללכת לשר ההגנה של אמריקה ולשוחח איתו על כך".

 

אולמרט זעם כאשר נשאל האם העובדה שלישראל יש יכולת גרעינית מחלישה את העמדה המערבית נגד איראן. "ישראל היא דמוקרטיה, ואינה מאיימת על אף אחד. מעולם לא איימה. הדבר היחיד הוא שניסינו לחיות בלי טרור, אך מעולם לא איימנו על אומה אחרת בהשמדתה. איראן מאיימת באופן מפורש ופומבי למחוק את ישראל מהמפה".

 

אולמרט ציין שגם לארה"ב, לרוסיה, צרפת ובריטניה יש נשק גרעיני, אך הן אינן מאיימות בו על אף אחד. "אתה מדבר על מדינות מתורבתות שאינן מאיימות על יסודות העולם, שלא מאיימות על מדינות אחרות בהשמדתן בנשק גרעיני. יש כאן הבדל גדול". ראש הממשלה נשאל גם האם הוא מוכן שחיילים גרמנים יוצבו בעזה, והשיב: "האם אתם רוצים שחיילים גרמנים ייהרגו בעזה כתוצאה מטרור? האם האיטלקים רוצים שחייליהם ייהרגו בפעולות טרור?".

 

אולמרט עשה את דרכו לסבב פגישות עם מנהיגים בבירות אירופה. שיאו של המסע צפוי בפגישה שיערוך ראש הממשלה עם האפיפיור, בנדיקטוס ה-16, בוותיקן. ביומן המסע של אולמרט באירופה רשומות מספר פגישות חשובות - ביניהן פגישתו עם קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, ועם ראש ממשלת איטליה רומנו פרודי. 

 


פרסום ראשון: 11.12.06, 19:40

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as25-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©