שתף קטע נבחר

נכון לעכשיו, אין בכנסת רוב ל"חוק פרס"

ראש הממשלה יתקשה להעביר בכנסת את החוק, לפיו תתקיים הצבעה גלויה במליאת הכנסת על מינוי נשיא המדינה. רוב סיעות האופוזיציה מתנגדות לחוק, וכך גם חלק מחברי הקואליציה. בקדימה פועלים כדי להשיג רוב

למרות שוועדת השרים לחקיקה אישרה את "חוק פרס", נכון לעכשיו אין רוב בכנסת לחוק. כך עולה מבדיקת ynet שנערכה הערב (יום א'). רוב סיעות האופוזיציה החליטו שלא לתמוך בחוק לקיים הצבעה גלויה במליאת הכנסת על מינוי נשיא המדינה, וכך גם חלק מסיעות הקואליציה.

 

על פי הצעת החוק של ח"כ יואל חסון (קדימה), תשונה שיטת ההצבעה בבחירת לנשיא המדינה בכנסת מחשאית לגלויה. החוק זכה לכינוי "חוק פרס" משום שהוא עשוי לעזור למשנה לראש הממשלה, שמעון פרס, להיות הנשיא התשיעי של מדינת ישראל.

 

בדיקת ynet מגלה שראש הממשלה, אהוד אולמרט, יצטרך לעבוד קשה על מנת להשיג רוב לחוק במליאת הכנסת. סיעות האופוזיציה - האיחוד הלאומי-מפד"ל (9 ח"כים), מרצ (5 ח"כים) והליכוד (12 ח"כים) - מתכוונות להצביע נגד החוק. גם חלק מסיעות הקואליציה מתכוונות להתנגד ל"חוק פרס". סיעת ש"ס (12 ח"כים) מתכוונת להצביע נגד החוק במליאת הכנסת ועל פי ההערכות גם סיעת ישראל ביתנו (11 ח"כים) תתנגד בהצבעה.

 

בסיעת הגימלאים יגיע הנושא מחר לדיון סביב השאלה האם לאפשר חופש הצבעה או לקבוע משמעת סיעתית. גם סיעת העבודה תדון מחר בנושא בישיבתה השבועית. אם ללמוד על פי הצבעת שרי המפלגה, איתן כבל, שלום שמחון ויצחק הרצוג, שהצביעו נגד החוק בוועדת השרים לענייני חקיקה, נראה כי גם מפלגת העבודה תתנגד להצעת החוק. בנוסף לשרי העבודה, חברת הסיעה ח"כ שלי יחימוביץ תקפה בחריפות את הצעת החוק. אם לא די בזאת, אפילו בסיעתו של ראש הממשלה עצמו יש כבר שלושה מתנגדים: השר מאיר שטרית, ח"כ עמירה דותן ויו"ר הסיעה ח"כ אביגדור יצחקי.

 

בנוסף, בבל"ד ובחד"ש (3 ח"כים בכל סיעה) מתכוונים להצביע נגד הצעת החוק. חברי הכנסת של יהדות התורה (6 ח"כים) ושל רע"מ-תע"ל (4 ח"כים) טרם החליטו כיצד להצביע, אך נטייתם היא להתנגד לחוק.

 

בסיעת קדימה בכנסת מבינים שלא יוכלו להשיג, לפחות בשלב הזה, רוב להצעת החוק. גורם בסיעה התייחס להתנגדות הצפויה בכנסת: "החוק לא יעלה ביום רביעי הקרוב להצבעה במליאת הכנסת, גם מכיוון שאנחנו רוצים להיפגש עם ראשי הסיעות על מנת לנסות ולגבש רוב להצעת החוק הזו, וגם מכיוון שהנושא לא דחוף. אנחנו נכין לחוק תשתית ראויה בכנסת כדי להשיג לו רוב, ורק לאחר מכן נביא אותו למליאה".

 

במקביל, מחר יתכנסו חברי ועדת הכנסת כדי לדון בהליכי הנבצרות של הנשיא קצב, לאחר ההחלטה שהתקבלה בשבוע שעבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי אהרון
פרס. הכנסת לא תתמוך בחוק?
צילום: חגי אהרון
ח"כ יואל חסון. יזם את ההצעה
צילום: גבי מנשה
השר כבל. הצביע נגד בוועדת השרים
צילום: גבי מנשה
מומלצים