שתף קטע נבחר

ישראל: הממשלה הפלסטינית צריכה להכיר בנו

גורמים מדיניים בירושלים אמרו ל-ynet שממשלת ישראל מצפה מהממשלה הפלסטינית החדשה להכיר בישראל, להתנער מאלימות ולקבל את ההסכמים שנחתמו עד כה. השר לעניינים אסטרטגיים, אביגדור ליברמן, קרא לכונן ממשלת אחדות גם בישראל

ממשלת ישראל מצפה מהממשלה הפלסטינית החדשה, שתוקם בעקבות ההסכם שנחתם במכה, לקבל את תנאי הרביעיה הבינלאומית - להכיר בישראל, להתנער מאלימות ולקבל את ההסכמים שנחתמו עד כה. 

 

גורמים מדיניים אמרו אמש (ה') ל-ynet: "אנחנו לומדים את ההסכם שהושג. כל ממשלה פלסטינית צריכה לעמוד בתנאי הקוורטט, הכוללים הכרה בישראל, הכרה בהסכמים שנחתמו עם ישראל והפסקת האלימות. צריך ללמוד את זה מאוד בזהירות, לראות איך זה מתקבל בקהילה הבינלאומית. הכל מאוד רגיש כרגע בנושא הזה. לא צריך להגיב מן הבטן, עד שלא נקבל תמונה מלאה".

 

  

ההסכם שהושג כולל:

  • איסור מוחלט של שפיכות דמים פלסטינים והשתתת היחסים הפלסטינים כולל המחלוקות על עיקרון הדיאלוג.
  • הסכמה על הקמת ממשלת אחדות לאומית שבראשה יעמוד איסמעיל הנייה, ושתכבד על-פי כתב המינוי של אבו מאזן את ההסכמים החתומים על-ידי אש"ף.
  • המשך המאמצים לרפורמה מקיפה במוסדות אש"ף כדי להרחיב את שותפות הפלגים במוסדות השונים של הארגון.
  • הדגשת עיקרון השותפות הפוליטית תוך לקיחה בחשבון של הפלורליזם הפוליטי וזכותם של כל הארגונים להיות מיוצגים.

 

השר לעניינים אסטרטגיים, אביגדור ליברמן, קרא בעקבות הסכם האחדות הפלסטיני להקים ממשלת אחדות לאומית גם בישראל שבה ישתתפו הליכוד, האיחוד הלאומי ויהדות התורה לצד מפלגות הקואליציה. לדברי ליברמן ישראל צריכה להיערך לכל התפתחות בתחום המדיני והצבאי. 

 

"אנחנו חוששים שהקהילה הבינלאומית תכיר בממשלה בראשות איש חמאס, והיא יכולה גם לוותר להם על התנאים, כמו הכרה בישראל ומאבק בחמושים. מהצד השני, פתח וחמאס יכולים לקחת את הנשק שיש להם נגד ישראל, ולהגביר את הפעילות הצבאית נגד ישראל, כולל ירי טילים על שדרות ואשקלון. לכן צריכה להיות ממשלה רחבה", אמר ליברמן. בשבוע הבא ייפגש עם השר לעניינים אסטרטגיים עם ראשי הליכוד, האיחוד הלאומי ויהדות התורה, על מנת לשכנע אותם להצטרף לממשלה.  

 

יריות שמחה ואיפוק בשטחים

בשטחים התקבל ההסכם באווירה מאופקת, למעט יריות שמחה שירו כמה עשרות חמושים, בעיקר מהחמאס, בעזה. פעיל פתח בג'נין סיפר ל-ynet כי בג'נין לא היו שום ביטויי שמחה, "אנחנו רוצים להאמין שהדבר אמיתי ושההסכם הזה לא הושג כדי לקבל את מיליארד הדולר שהסעודים הבטיחו".

 

בעזה, זירת הקרבות העיקרית, היו מעט יותר מעודדים. יחיא איברהים, תושב בית להיא, שם התמקדו הקרבות הקשים ביותר, סיפר כי עזב לראשונה את צפון הרצועה וביקר בעיר עזה. "ראיתי הרבה אנשים ששמחו על ההזדמנות לנשום קצת אויר, כמעט חודש שלא עזבתי את בית להיא ולא הלכתי לעזה, שם אני לומד למרות שמדובר במרחק של דקות ספורות".

 

איברהים הוסיף וסיפר כי קיימת עוינות רבה בין הצדדים, "אני מקווה שהפעם זה אמיתי, ההסכם הזה חייב לחלחל לשטח ואם זה לא יקרה, אז שום הסכם חגיגי לא יוכל למנוע את ההתלקחות. שני הצדדים חייבים להבטיח שהפעילים שלהם יתנו לאנשים לחיות את חייהם בשקט". במהלך השיחה נשמעו יריות השמחה ואיברהים אמר "אני מקווה שזה המשך יריות שמחה ושלא חזרו להילחם אחד בשני. אני חושש עכשיו שאחרי ההסכם הזה הישראלים יחזרו להתעסק איתנו, אבל בחודשים האחרונים התברר שזה היה יותר פשוט מהמלחמות הפנימיות".


פורסם לראשונה 08/02/2007 22:49

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תגובת ישראל. אולמרט
צילום: ניב קלדרון
יש הסכם. אבו מאזן והמלך הסעודי
צילום: רויטרס
מומלצים