שתף קטע נבחר

שולחן הימורים

"מיס סאנשיין" או "בבל"? אוטול או וויטאקר? ומה עם "בוראט"? צוות "חיים בסרט" מארח את שמוליק דובדבני וארז דבורה ומהמר מי יקח את האוסקר השנה. לא נרשם קונצנזוס. וגם: מי לא היו מעולם מועמדים לאוסקר, מי המתלבשים הגרועים בכל הזמנים ואיך נראתה אנג'לינה ג'ולי בטקס של 1986?

 

האיש הזהוב - לו יכול היה לדבר - ודאי היה פורץ בזעקות שבר כאשר היה נודע לו בידיהם של מי הוא עשוי לסיים את ערב ה-25 בפברואר. קודמו בתפקיד אמנם לא ניצב בפני גורל טוב בהרבה, אך נראה שאוסקר 2006 היה מעדיף להיות מותך למדליוני חי מאשר לעמוד במרכזה של חגיגת בינוניות כמו זו שהתקינה עבורו האקדמיה. ולראייה, לא זאת בלבד שהיצירות המועמדות לפרס הסרט הזר הטוב ביותר עולות עשרות מונים על אלו המתחרות בקטגוריית הסרט הטוב ביותר - כאן יש לציין את "חיים של אחרים" ו"המבוך של פאן" - אלא שגם בין אלה האחרונות תתקשו למצוא זוכה שראוי לעידוד קולני במיוחד.

 

"המבוך של פאן". הטוב מכולם

 

יוצא מן הכלל הוא האפוס המופלא של קלינט איסטווד, "מכתבים מאיוו ג'ימה",שגם הוא, אם נסתכל על אירועי גלובוס הזהב, יכול היה להסתנן בנקל לקטגוריית הסרט הזר.

 

בסופו של יום, כדי להיחרט בזיכרון הקולקטיבי, טקס האוסקר ה-79 צריך לעשות אך דבר אחד: להעניק פסלון לאיש, הגבה והאגדה, מרטין סקורסזה. זאת למרות שבחוגים מסוימים נפוץ התחביב של התענגות על מראה פניו המתכרכמים בהילוך איטי כל אימת שבמאי אחר נקרא לבמה.

 

ומה מצפה לנו מלבד הגעתו של סקורסזה לארץ המובטחת? כדי להשיב על התהייה, ה"חיים בסרט" מארחים שני שחקני חיזוק מכובדים, המבקר שמוליק דובדבני וארז דבורה מהחוג ל'קולנוע באוניברסיטת תל אביב. יחד, נעבור את האוסקר בשלום.

 

שחקן משנה

רובנו האמנו שאדי מרפי יחבוק את הפסלון על משחקו ב"נערות החלומות" אבל אז ראינו את "נערות החלומות". גם אדי מרפי האמין שיזכה בפרס הנחשק אבל אז הגיע "נורביט". לעומת זאת, יש בינינו המאמינים כי מארק וולברג ("השתולים") יוכתר כשחקן המשנה המצטיין, אך גם אפשרות זו נפסלה כשגילינו שקליפ של הופעתו מהסרט יחייב צפצוף צנזורה ארוך במיוחד.

 

אז מי ייקח? נקודת האור האמיתית של "מיס סאנשיין הקטנה", השחקן הוותיק, אלן ארקין.

 

שחקנית משנה

בקטגוריה זו כמעט ולא התעוררה מחלוקת. זהבית פסי, סליחה, ג'ניפר הדסון ("נערות החלומות") תגבור על לילך גליקסמן, סליחה, אביגייל ברסלין ("מיס סאנשיין הקטנה"), בתחרות "כוכב נולד".

 

המומחים מוסיפים כי סיפורה של המתחרה האפרו-אמריקנית עבת הבשר שהודחה מ"אמריקן איידול" וזוכה בפרס בתפקיד הבכורה הקולנועי שלה הוא סיפור סינדרלה גדול מדי מכדי שהוליווד תוותר עליו.

 

 

"נערות החלומות". סיפור סינדרלה

 

שחקן

כאן התלקח ויכוח לוהט. שמוליק דובדבני העניק את הפרס לפיטר אוטול באמתלה הבאה: "חברי האקדמיה יתחברו יותר לשחקן עבר קשיש שמגלם שחקן עבר קשיש שמנבל את הפה מאשר לדיקטטור אפריקאי שמגולם כאילו היה גורילה". האחרים הולכים על הגורילה, פורסט וויטאקר ("המלך האחרון של סקוטלנד").

 

שחקנית

קייט ווינסלט, ג'ודי דנץ', פנלופה קרוז ומריל סטריפ רשאיות לבטל את התור לספר, למעצב האופנה ולמאפר - הלן מירן שולתתתתתת!!!!!1111 ולראייה, כתר כבר יש לה.

 

 

"המלכה". שולתתת

 

תסריט מקורי

בפרס הזה יתכבד, על כך אין עוררין, מייקל ארנדט, העומד מאחורי "מיס סאנשיין הקטנה". יש בינינו שיאמרו שהתסריט "המושלם" הנ''ל הוא לא יותר מהלחמה לא מעודנת במיוחד של עשרות סרטים מהנוף האמריקני העצמאי, ולפיכך הוא דווקא ראוי להתמודד בקטגוריית התסריט המעובד עד מוות.

 

 

"מיס סאנשיין הקטנה". מעובד עד מוות

 

תסריט מעובד

די במבט זריז ברשימת המועמדים כדי להבין מדוע לא ניתן להגיע להסכמה באשר לזהות הזוכה. "רמז לסקנדל" לצד "ילדים קטנים", "הילדים של מחר" לצד "השתולים" ובל נשכח את "בוראט". "בוראט"? כן, לרשימה נכנס גם סרט שתסריטו (המעובד?!) נראה בערך כך:

 

פנים. חדר מלון. לילה. בוראט נכנס לחדר ומגלה את מפיקו, אזמט, מאונן על תמונה של פמלה אנדרסון.

 

בוראט

בוגד, היא שלי!

 

בוראט קופץ על אזמט והם מתגוששים ומתגוששים ומתגוששים ומתגוששים. אשכיו של אזמט נכנסים לפיו של בוראט. והם מתגוששים ומתגוששים ומתגוששים.

 

אגב, האדם היחיד שהצליח לפענח את מיקומו של "בוראט" בקטגוריית התסריט המעובד הוא שמוליק דובדבני שהצביע על התרגום הנאמן למקור שהציע סשה ברון כהן לקריאת ההתפעלות של דבל'ה גליקמן.

 

ואם להיות רציניים:

שמוליק דובדבני: "השתולים".

ארז דבורה: "ילדים קטנים".

אורי שחורי ואהרון קשלס: "בוראט". בהוליווד לא יוותרו בכזו קלות על נאום זכייה של ברון כהן.

 

 

"בוראט". מעובד?!

 

במאי

לראשונה בתולדות האקדמיה, אוסקר מטעמים הומניטריים בניסיון לרפא את הבהלה לזהב של מרטין סקורסזה ("השתולים"). אולי אחרי הזכייה הוא יחזור לעשייה ראויה באמת. אנחנו, אגב, היינו מעניקים את הפרס בפעם השלישית לקלינט איסטווד.

 

 

"השתולים". הבהלה לזהב

 

סרט

שוב חילוקי דעות בפאנל. שמוליק דובדבני ואורי שחורי מכריזים על "מיס סאנשיין הקטנה" כזוכה הגדול, ארז דבורה על "בבל" ורק אהרון קשלס מעדיף לשמור על זכות השתיקה ומוסיף את הנימוק הבא: בשנה שבה הצגת מתנ''ס מתנייעת ומוערכת יתר על המידה ("מיס סאנשיין הקטנה") מועדפת על פני יצירת מופת אמיתית ("הילדים של מחר") למי בכלל אכפת?

 

ועוד כמה נשנושי אוסקר

קמפיין הפרסום של פרסי האוסקר השנה התמקד במשפטים בלתי נשכחים מסרטים שזכו או היו מועמדים לפרס. הבמאי, ספייק לי, גויס לעזרה והחליט לאפשר לאזרח הפשוט לחוש את טעם התהילה. התוצאות לפניכם.

 

אתר AOL מציע מספר התייחסויות לקראת טקס האוסקר. הנה כאן המועמדים בקטגוריית אימה על השטיח האדום.

 

הזוכים שלנו הם שניים שמקושרים היטב לטים ברטון: זוגתו שתחיה, הלנה בונהם קרטר, שנראית כאילו הרגע יצאה מ"חתונת רפאים" ושחקנו הקבוע, ווילי וונקה, סליחה, ג'וני דפ.

 

פרס מפעל חיים מיוחד יוענק לשר.

 

13 רגעים שדוד אוסקר ירצה לשכוח

 

האתר "SUITE101" מצעיד בסך מספר אירועים בתולדות הטקס הנוצץ שמארגניו היו מעדיפים שיישארו על רצפת חדר העריכה.

 

בין הרגעים הללו תמצאו קלאסיקות מובהקות כמו החלטתו של מרלון ברנדו להיעדר מהטקס ולשלוח במקומו נציגה אינדיאנית, זכייתו התמוהה של "שייקספיר מאוהב" בפרס הסרט הטוב ביותר לשנת 1998 ונאום הזכייה השנוי במחלוקת של ונסה רדגרייב.

 

לעומת זאת, מפתיע לגלות מספר פנינים חבויות:

 

  • קטע הפתיחה המוזיקלי של טקס האוסקר משנת 1986 בו הייתם מוצאים זה לצד זה את השילוש הבלתי קדוש בעליל: טלי סבאלס, הלא הוא קוז'אק, פט מוריטה, הלא הוא מיסטר מיאגי ודום דה לואיז הלא הוא דום דה לואיז.
  • ב-1994 דיוויד לטרמן מעלה נאמבר עם כלב. וטום הנקס. אחד מהאחרונים זכה באותה שנה באוסקר על משחק. ועל כך נאמר: "החיים הם כמו קופסת שוקולד, לעולם אין לדעת מה תקבל".
  • ב-1988 רוב לאו עושה את שלגייה. הקטע המוזיקלי, לא האישה. בעקבות האירוע המביש אולפני דיסני תובעים את מארגני הטקס על שימוש לא הולם בשלגייה.

 

והמקום הראשון שלנו:

 

ב-1958 הטקס הסתיים עשרים דקות מוקדם מן המתוכנן על-פי לוח השידורים של NBC. מנהלי התחנה לא התבלבלו וציוו על המנחה דאז, ג'רי לואיס, לאלתר. לואיס מצידו קצת התבלבל, ואולי הרבה, מה שגרם לתחנה להפסיק את השידור לפני הזמן ולמלא את החלל שנוצר בסרט קצר על אקדחים.

 

בנג בנג!

 

פרס, שמעון פרס

 

האתר AOL מוסיף לנבור בהיסטוריה של האוסקר והפעם מנפק צמד רשימות שאיש לא רוצה להשתייך אליהן.

 

האחת היא רשימת "גדולי המפסידנים" המשווה בין מספר המועמדויות למספר הזכיות. תנאי הקבלה: לפחות שלוש מועמדויות ואף לא זכייה אחת.

 

בין בני המזל תמצאו את הבאים: טום קרוז (3:0), סיגורני וויבר (3:0), קייט ווינסלט (4:0 והחמישי בדרך), ג'ף ברידג'ס (4:0), אלברט פיני (5:0), רוברט אלטמן ז''ל (5:0 ופרס על מפעל חיים), אלפרד היצ'קוק ז''ל (6:0 ופרס על מפעל חיים), פיטר אוטול (7:0, פרס על מפעל חיים, עם אופציה למיקום טוב יותר בטבלה) ומלך המפסידנים הוא: ריצ'רד ברטון ז''ל (7:0 ללא פרס מפעל חיים).

 

אתם ודאי שואלים: איפה מרטין סקורסזה? ובכן, הוא מדורג בצמרת הגבוהה ואם בטקס הקרוב הוא לא ישבור את רצף ההפסדים הוא עשוי לחלוק עם ברטון את המקום הראשון. בהצלחה!

 

הרשימה השנייה מגדילה לעשות ומונה את שמותיהם של שחקנים ושחקניות שכלל לא זכו למועמדות. לא הכול מפתיע (סנדרה בולוק, סקרלט ג'והנסן, ג'ון קיוזאק) אבל דונלד סאת'רלנד? דונלד סאת'רלנד? "נערת הטלפון והבלש", "המבט", "הנועזים בעורף האויב", "12 הנועזים", "חוד המחט", "אנשים פשוטים", "מאש". לעזאזל, אפילו על הופעתו כמנהל הכלא הסדיסט ב"נעול" הגיעה לו לפחות מועמדות.

 

דונלד סאת'רלנד, ה"חיים בסרט" מצדיעים לך! ווף ווף!

 

מגע של אישה

 

גולש חרוץ במיוחד דאג לעלות לאתר YOUTUBE מונטאז' מרגש במיוחד עם קלסתרוניהן של הזוכות בפרס השחקנית הטובה ביותר מראשית האוסקרים ועד ימינו אנו כולל הימור לגבי הכלה העתידית. רמז: היא מלכה ויש לה כתר.

 

ויש גם מי ב-YOUTUBE שיוצא למסע בעקבות הזוכים בפרס הסרט הטוב ביותר משנת 1927 ועד ימינו אנו. וכן, "שייקספיר מאוהב" עדיין כאן.

 

ועל כך נאמר: לא, שזה אי אפשר לתאר!

 

נערה בהפרעה, השנים הראשונות

 

כל מי שחשב שהופעתה הראשונה בטקס האוסקר של האישה והשפתיים, אנג'לינה ג'ולי, הייתה כשניגשה לאסוף את הגברבר המוזהב על תפקיד המשנה שלה ב"נערה בהפרעה", ישמח להתבדות. הרי לפניכם קטע קטן, באדיבות YOUTUBE, מ-1986 בו תוכלו לחזות בג'ולי, אז ילדה בהפרעה המציגה לראווה איבר אחד שלא השתנה.

 

השפתיים, השפתיים!

 

התהילה למנצחים ולבון ג'ובי

 

הם אולי הפסידו למדונה ו"דיק טרייסי" אבל בספר של ה"חיים בסרט" להקת בון ג'ובי ולהיטה "Blaze of Glory" מתוך "אקדוחנים צעירים" הם-הם הראויים לפרס השיר הטוב ביותר של שנת 1990.

 

ככלות הכול, אם היסטוריונים של העתיד יצטרכו לסכם את סוף שנות השמונים וראשית התשעים הם לא יזדקקו ליותר מארבע הדקות בהן בון ג'ובי שוטח את משנתו באשר למקומו של האדם במערב. הפרוע.

 

הנה כאן כריסטיאן סלייטר, אחד מכוכבי הסרט המדובר, בטקס האוסקר של 1991 מזמין את בון ג'ובי לבצע את שיר הנושא המופלא. געו גם אתם בתהילה.

 

  • רוצים לקרוא עוד על קולנוע? כנסו לבלוג "חיים בסרט"

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרטין סקורסזה. מטעמים הומניטריים
צילום: רויטרס
ג'ניפר הדסון. תגבור על לילך גליקסמן
צילום: איי אף פי
פורסט וויטאקר. הולכים על הגורילה
צילום: איי פי
הלן מירן. כתר כבר יש לה
צילום: רויטרס
סאשה ברון כהן. רוצים נאום זכייה!
צילום: איי פי
לאתר ההטבות
מומלצים