שתף קטע נבחר

לפעמים המקור הוא רק תירוץ

כל מה שקמל פורח, כל מה שנטמן צומח - וכל מה שישן מקבל קאבר. גיא חג'ג' מגיש: החידושים האחרונים שמכניסים את המקור לכיס הקטן

אם נניח לרגע את הוויכוח הוותיק – האם יש בכלל אביב בארץ או לא – ונעמיד פנים שהאביב הוא עונה לגיטימית לחלוטין בישראל, נוכל להתחיל את סוף השבוע הזה במחשבה מעודדת: האביב הגיע, ואיתו ההתחדשות הבלתי פוסקת של הטבע: כל מה שקמל פורח, כל מה שנטמן צומח, וכל מה שנולד צורח. אולי קצת נסחפתי בסוף, אבל אם תצאו בשבת לכבישי הארץ ותשאפו מלוא הריאות, תגלו שאי אפשר להתווכח עם פאפא טבע. האביב כאן, והוא משכר בניחוחותיו ובצבעיו עד שהוא גורם לנו לפלוט קלישאות כמו "משכר בניחוחותיו ובצבעיו".

 

אז בואו נשים סוף לאיוולת הזו ונדבר על מוזיקה. אם כבר התחדשויות וחידושים, כולם עושים היום קאברים לכולם: צעירים לקשישים, קשישים לצעירים, צעירים לעצמם וכן הלאה. במקרים נדירים ומרתקים, החידוש עולה על המקור. במיוחד לסוף השבוע האביבי הזה, הרכבנו לכם מיקסטייפ קטן עם כמה חידושים שמכניסים את המקור לכיס הקטן, או לפחות נשמעים כאילו הם המקור בעצמם. ואני כמובן מתעלם מ"הללויה" של ג'ף באקלי, שהוא פסגת החידוש-המתעלה-על-המקור.

 

Sonic Youth – Superstar

האמן המכוסה: The Carpenters

הדובדבן שבקצפת הקאברים מהניינטיז. סוניק יות', שגם כך סובלים מקיבעון קארפנטרז רציני, לקחו את השיר העגום והמתקתק המקורי והפכו אותו למכושף, מצמרר, מהפנט ויפהפה.

המקור

הכיסוי

 

Black Crowes – Hard to handle

האמן המכוסה: אוטיס רדינג

אוטיס רדינג הוא מלך אמיתי שבקושי מוכר במחוזותינו, אבל אפילו לישראל הגיע קאבר הפריק-אנד-רול האנרגטי והכייפי של הבלאק קרואז לקלאסיקת הסול שלו. תאמינו או לא, אי אפשר למצוא את הקליפ הזה ברשת.

 

Johnny Cash – Hurt

האמן המכוסה: Nine Inch Nails

אם סוניק יות' לקחו את הדובדבן בניינטיז (לצד ג'ף באקלי), בראש הקאברים של שנות האלפיים עומד בגאון מיסטר ג'וני קאש, שלקח את כל הכאב והתיסכול של השיר המקורי והזריק לתוכו את האנושיות, השבריריות והעצבים החשופים להם השיר נזקק. שיא הגלגול האחרון של קאש.

המקור

הכיסוי

 

Radiohead – Nobody does it better

רדיוהד מבצעים שיר מתוך "המרגל שאהב אותי", סרט ג'יימס בונד ישן עם רוג'ר מור? באיזה עולם מקביל קורים דברים כאלה?! אה, נכון, באמצע הניינטיז, קצת לפני שהפכו ללהקה הכי טובה בעולם דאז והפסיקו להשתעשע בשירי פופ ישנים. חבל, הם דווקא עושים את זה כל כך טוב. בייבי, יו אר דה בסט.

המקור

הכיסוי

 

Clem Snide – Beautiful

האמן המכוסה: כריסטינה אגילרה

כן כן, מה ששמעתם. כריסטינה אגילרה. Clem Snide הם להקה אמריקנית נהדרת שמשלבת בין רוק, אלט-קאנטרי וסולן ישראלי, וב-EP שלהם Beautiful הם כיסו את השיר הנהדר-גם-במקור של אגילרה, והבהירו סופית שאגילרה בעצם גונבת מהם שירים ולא להיפך.

המקור

הכיסוי 

 

Nostalgia 77 – Seven nation army

האמן המכוסה: The White Stripes

אני שומעת את השיר הזה ומשתגעת, ככה לפחות נשמעת אליס ראסל כשהיא שרה בכל ריאותיה את הקלאסיקה המודרנית הזו, בגירסת הפ'אנק-סול האדירה של נוסטלגיה 77 הבריטיים. היא נשמעת שחורה, גברת ראסל, אבל היא לבנה לחלוטין. בדיוק כמו הבחורה הבאה ברשימה.

המקור

הכיסוי

 

Joss Stone – Fell in love with a boy

האמן המכוסה: The White stripes

אחד הסימנים לכך שאתה הופך לאמן מכריע בתקופתך היא כמות הקאברים שעושים לך. הווייט סטרייפס בהחלט הרוויחו את מקומם ביושר, ובאלבום הבכורה שלה, נערת הסול הבריטית המצוינת ג'וס סטון הפתיעה בקאבר פ'אנקי ומגניב לשיר הקצר והכייפי הזה שלהם.

המקור

הכיסוי

 

Gary Jules – Mad world

האמן המכוסה: Tears for fears

אוח, דוני דארקו, הסרט שאפשר לדבר עליו במשך שנים. הרבה לפני שבכלל הכרתי את הסרט, נתקלתי בחידוש המהפנט של גארי ג'ולז הבריטי ללהיט האייטיז הכה-אייטיזי הזה, שנדמה כאילו הוא-הוא המקור: בלדה איטית ויפהפייה.

המקור

הכיסוי

ויש גם גירסה מפסקול הסרט

 

Israel Kamakawiwo'ole – Somewhere over the rainbow / What a wonderful world

האמנים המכוסים: ג'ודי גארלנד ולואי ארמסטרונג

אתם לא יודעים את זה, אבל כבר שמעתם את הביצוע המקסים הזה, של אמן היוקליילי העצום מהוואי שלא אנסה אפילו לבטא את שמו, לקלאסיקות האלה. נדמה ששמענו כל אחד מהשירים האלה בכל כך הרבה גרסאות, שאי אפשר כבר לחדש לנו שום דבר באוזן. עד שהגיע הבחור הזה וניכס אותם לעצמו במינימום מאמץ ומקסימום קסם.

 

Fiona Apple – Across the universe

האמן המכוסה: The Beatles

הו לא, הביטלס – מאגר עצום ואינסופי של קאברים. רובם גרועים, מיעוטם הנדיר (ניק קייב מבצע את "Let it be", למשל) ראויים להאזנה שנייה. אבל הקאבר הלא-פחות-ממהפנט שרקחה אהובתנו פיונה אפל, במיוחד בצירוף הקליפ האיטי והיפהפה שרקח בן זוגה דאז, הבמאי פול תומס אנדרסון, הוא כנראה החידוש האהוב עליי לביטלז.

 

Frente! – Bizzare love triangle

הרשו לי לצטט רגע את עצמי: כשניו אורדר כתבו את "Bizzare love triangle" ב-1986 הם לא ידעו שהוא רק מחכה ללהקה האוסטרלית !Frente שתפשיט אותו ותעשה איתו אהבה רכה, כזו שתהפוך אותו לאחד הרגעים המקסימים בניינטיז, ולשיר עדין ועצוב, הרבה לפני שנובל ווג בכלל חשבו לגעת בקלאסיקות אייטיז.

המקור

הכיסוי

 

להרחבת היריעה, אל תפספסו את האלבום החדש של מארק רונסון שאני מנדנד לכם עליו, את אלבום הקאברים המצוין של Rage Against The Machine, את סדרת אלבומי American recordings של ג'וני קאש, וגם את...

 

אז מה הם הקאברים האהובים עליכם? ספרו לנו בתגובות, ואנחנו מבטיחים לקרוא בעיון.

 

עוד חידושים:

ירון לונדון בראיון חגיגי

גיל חובב מחדש מילים

חיים חפר מחדש את ההגדה

סילברדון מחדש את חד גדיא

רוברטו מתחדש עם הילה זיתון

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לפני: הביטלס
צילום: רויטרס
אחרי: פיונה אפל
צילום: רויטרס
אגילרה. מי גנב ממי?
צילום: איי פי
לאתר ההטבות
מומלצים