שתף קטע נבחר

בלסמי פירות יער ושומשום ירוק - מוצרים חדשים לבישול

קרם בלסמי בטעם תפוזים? רוטב חזרת וחמוציות? שומשום בטעם שיטאקה? יעל גרטי יצאה לשוטט בחנויות ומצאה עבורכם מוצרים חדשים ומעניינים לבישול. ויש גם שלושה מתכונים

אם חשתם בחסרונן של חנויות המתמחות באוכל (שהרי יש רק 18 כאלה בארץ), שתי חנויות חדשות נפתחו השבוע: "סו-שף גלרי" בהרצליה פיתוח, אחות קטנטנה ל"סו-שף" החיפאית ו"ספייסס" באזור התעשיה של יהוד, אחות לחנויות בהדר יוסף ובצומת בילו.

 

"סו-שף גלרי" מציעה שילוב בין חנות קטנה מאוד של כלים (ע"ע קומקום יפהפה בצבע תכלת ב-549 שקלים בלבד), גאדג'טים ומעט חומרי בישול ואפיה - עם חנות ענקית של מוצרי חשמל יוקרתיים של היבואן Online (ע"ע וֶנְטות שנראות כמו נברשות קריסטל) ומתחם יפהפה לעריכת סדנאות. איפה זה יוצא? רח' אבא אבן 8, הרצליה פיתוח, בבניין של "מינה טומיי", מאחור, מצד שמאל, אין עדיין שילוט. טלפון: 09-9506056.

 

"ספייסס" החדשה, שנפתחת היום, מציעה על פני שטח של 400 מ"ר, לצד הפרומז'רי (גבינריה) המוּכּרת מהסניף בהדר יוסף - גם שרקוּטרי (המונח הצרפתי למעדניית נקניקים ומוצרי בשר) ובּוּלנז'רי (המונח הצרפתי למאפיה). איפה זה יוצא? רח' אלטלף, ליד תחנת דלק דור-אלון, אזור התעשיה של יהוד. תהנו.  


בשלל טעמים וצבעים. שומשום                                     (צילום: יעל גרטי)

 

רחוב שומשום

שני שומשומים חדשים הגיעו ארצה: שומשום שחור בטעם פטריות שיטאקה ושומשום ירוק בטעם ווסאבי. האריזות מצהירות על התאמת השומשומים לתיבול סושי, סלטים ואורז. ריחם עדין ונעים מאוד. הוספתי את שניהם יחדיו לסלט מלפפונים (ראו מתכון בהמשך), לתבשיל אורז מלא עם גזר, רוטב סויה ומירין ולנודלס עם חצילים מאודים (ראו מתכון בהמשך). אינני יכולה לומר שחשתי בטעמם של השומשומים בתבשילים - אך להזיק הם ודאי לא הזיקו. צבעו של השומשום הירוק הפך בז' בבישול - וגם בסלט. צבעו של השומשום השחור, השבח לאל, נותר שחור.

 

יצרן: "פלייבור פול פוד", טאיוואן. יבואן: "מזרח ומערב". מחיר: 14.90 שקלים ל-100 גרם. להשיג ב: "מזרח ומערב", רח' הכרמל 17, שוק הכרמל, ת"א; רח' הרב שמואל ברוך 19, ירושלים; רח' החלוץ 1, חיפה

 

קרם דה לה קרם

אם אתם אוהבים לצייר על צלחות - המוצר הבא נולד עבורכם. סדרת קרמים מחומץ בלסמי, הכוללת קרם בלסמי בטעם פירות יער, קרם בלסמי בטעם תפוזים, קרם בלסמי בטעם שום, רוזמרין ופלפל, קרם בלסמי בטעם פטריות כמהין לבנות וקרם בלסמי לבן. כולם מיוצרים, תוך צמצום בבישול ממושך והוספת סוכר, על בסיס יין אדום, מלבד קרם הבלסמי הלבן המיוצר מיין לבן. מה טוב בהם? אין צורך לטפל בהם או לצמצם אותם כדי לקשט או לתבל בהם מנות והם מוצעים בבקבוקים לחיצים, כך שניתן להזליף ישירות לצלחת. לדברי היבואן, כל הקרמים מתאימים לתיבול בשר כבוש ולאנטיפסטי, טעמי פירות היער והתפוזים יכולים לשמש להכנת קינוחים (קציפות, גלידות וכו'), הקרם בטעם שום ורוזמרין מתאים לבשר על האש, קרם הכמהין והקרם הלבן והטבעי מתאימים, לדבריו, לתיבול כבדים (מכל הסוגים) ולבשר אווז וברווז.

 

הזלפתי מחמשת הסוגים על פרוסות בטטה שנאפו עם שמן זית, רוזמרין וטימין: הקרם בטעם פירות יער נהדר. קרם התפוזים, שטעמו תפוזי-חזק, סביר. הקרם בטעם שום, רוזמרין ופלפל- לא מוצלח (חזק מדי, משהו שם השתבש), הכמהין - תוקפני מדי וקרם הבלסמי הלבן אינו מוצלח במיוחד לטעמי. לכולם יש ארומה תעשייתית דקיקה שמעט הפריעה לי. אם מתחשק לכם לנסות - לכו על הקרם בטעם פירות יער.

 

היצרן: "אצטיקו קרדנדיני אמיליו", איטליה. היבואן: "פנסי פוד". מחיר מומלץ לצרכן: 29 שקלים ל-150 מ"ל. להשיג ב: "ספייסס"; "יוז'י", כפר שמריהו; "פיין מרקט", רמת חן ונווה אביבים; "מעדניית דניאל", כיכר המדינה; "אמנות הבשר", קרית טבעון; "בשר ולעניין", כפר ורדים וכאן.


לא משהו. שעועית עטר                                               (צילום: יעל גרטי)

 

נפלה עטרת שעועיתינו

שעועית עטר, מכירים? צבעה ירוק-אדום-סגלגל, צורתה עגולה, משך בישולה ארוך כאורך הגלות, וטעמה? משהו בין גרגרי חומוס לאפונה יבשה, אך בלתי נסבל. לא להתקרב.

 

9 שקלים לק"ג. אם אתם מתעקשים, ניתן להשיגה ב"לגעת באוכל", ראשל"צ.

 

פרפרים הם חופשיים (מאיכות)

פרפלה היא אחת מצורות הפסטה החביבות עלי, על כן חפנתי בהתלהבות את אריזת הפרפלה הצבעונית שמצאתי בחנות "סו-שף" החדשה. אדום, ירוק, צהוב, לבן, הפרפרים האיטלקיים דיברו אלי. אחרי הבישול כבר לא: אחוז מסוים מהפרפרים פשוט התפרק בבישול, צבעם של הפרפרים האדומים דהה לספק כתום-אפרסק, ספק ורוד-עתיק, והטעם? לא משהו.

 

יצרן: "לה קולינה טוסקנה", איטליה. יבואן: "סו שף". מחיר: 39.9 שקלים לק"ג. להשיג ב: "סו שף", חיפה והרצליה פיתוח.

 

מלאו בלסמינו בר

שני חומצי בלסמי חדשים מוצעים בבקבוקים יפהפיים: חומץ בלסמי בטעם תותים וחומץ בלסמי בטעם תאנים, המתהדרים בטעמים אלה הודות להוספת מיץ תאנים/תותים. לשניהם ריח וטעם מאוד עדין של תאנים/תותים והם מתאימים לרטבי וינגרט עבור סלטים ירוקים.

 

יצרן: "לה קולינה טוסקנה". היבואן: "ריסטרטו". מחיר: 29 שקלים לבקבוק בנפח 200 מ"ל. להשיג ב: "ספייסס", "דומו", "סו-שף" וכאן

 

קטנים ומטריפים - פלפלונים

אם אתם אוהבים מעט פיקנטיות, הפלפלונים החמודים האלה, פפדיו שמם, הגיעו לאחרונה ארצה. לדברי היבואן, פלפלים אלה משלבים בין חריפות ומתיקות עדינה, הודות למתכון יחודי לעיבוד הפלפל שהתגלה באקראי בדרום אפריקה, המונע, לדבריו, צריבת חריפות ומותיר רק "נשיכת אהבה". המוצר נטול חומרים משמרים ועדיין מציע חיי מדף של 24 חודשים. שני סוגים מוצעים: פלפל פיקנטי מתוק בטעם עדין, שטעמו באמת עדין וניתן לאכול 3-4 פלפלים ממנו ברצף מבלי שהפה יבער, ופלפל פיקנטי בטעם חריף, שהוא חריף יותר, אך לא במידה המצריכה קריאה לכבאי. ניתן להשתמש בהם לכל מנה המבקשת מעט פיקנטיות. אם יש לכם סבלנות למילוי פלפלונים קטנים, אפשר למלא בהם אורז, עשבי תיבול וכל העולה על רוחכם. בטאפאס בר "קונצ'ה" שבנמל תל אביב מוגשת מנה טעימה בשם "פיאמנטוס ריחנוס", פלפלוני פפדיו ממולאים בורגול, פטה ואוכמניות מיובשות. ארבעה פלפלונים שהוספתי לרוטב פלפלים ועגבניות לפסטה (ראו מתכון בהמשך), החדירו פיקנטיות עדינה לרוטב כולו.

 

יצרן: "פפדיו אינטרנשיונל", דרום אפריקה. יבואן: "טומין". מחיר: 27.90 שקלים לצנצנת במשקל 400 גרם ברוטו, 165 גרם נטו. להשיג ב: "ספייסס", "לגעת באוכל", "דלישס" ומעדניות מובחרות. 


עדיף להישאר עם הרגילות. פניני טפיוקה צבעוניות            (צילום: יעל גרטי)

 

טפיוקה ורודה, ירוקה וטפיוקה בשלושה צבעים

אם אין לכם בעיה עם מוצרי מזון המכילים צבעי מאכל, שלושה סוגי טפיוקה צבעונית ממתינים לכם על המדפים: טפיוקה ורודה, טפיוקה ירוקה וטפיוקה בשלושה צבעים: ירוק, ורוד ולבן, כולם חמודים להפליא. אחרי שבישלתי את הטפיוקה התלת-צבעית (כפי שאני מבשלת טפיוקה רגילה) התברר שהפנינים הירוקות הפכו לבנות ורק אחוז בודד מהפנינים הוורודות שרדו את הבישול (ונשארו ורודות). אחרי לילה במקרר נותרו רק פנינים ורודות ספורות ואחרי ערבוב עם חלב קוקוס לא נותר כל זכר לורוד או ירוק, כך שלא ברור מה היתה כוונת המשורר, או האם קיימת מחלקת בקרת איכות במפעל. והטעם? פחות טעים מטפיוקה רגילה.

 

יצרן: "תאי וואה פוד פרודוקטס", תאילנד. יבואן: "מזרח ומערב". מחיר: 6.90 שקלים ל-400 גרם. להשיג ב: מזרח ומערב, רח' הכרמל 17, שוק הכרמל, ת"א; רח' הרב שמואל ברוך 19, ירושלים; רח' החלוץ 1, חיפה.

 

לסיכום: למסירה ליטר וחצי פודינג טפיוקה.

 

וממחלקת הביזאר: רוטב חזרת וחמוציות

אוהבים חזרת? יופי. אוהבים חמוציות? יופי. מה דעתכם לאכול חזרת וחמוציות יחדיו? חֶברה אמריקאית החליטה לשלב בין השניים, ברוטב המתאים לכריכים (כריך רוסטביף, למשל), סלטים וכו'. הצבע: ורוד- פוקסיה מזעזע. הטעם? נחמד דווקא, במיוחד אם אתם אוהבים חזרת. רק 3 אמיצי לבב מבין 14 בני משפחתי העזו לטעום. שניים אהבו, אחד לא.

 

יצרן: "ווברס", ארה"ב. יבואן: "מעיא". מחיר: 16 שקלים ל-454 גרם. להשיג ב: "עדן טבע מרקט", אזור התעשיה אור יהודה.


יותר יפה מטעים. פרפלה צבעונית                                 (צילום: יעל גרטי)

 

סלט מלפפונים עם שומשום

מתכון בהשראת השף אבי קונפורטי

 

סלט יפהפה וקל הכנה.

 

המרכיבים (ל - 1-2 מנות):

5-6 מלפפונים

לרוטב:

1 כף שמן שומשום כהה

1 כף רוטב סויה

1 כפית שומשום שחור בטעם שיטאקה

1 כפית שומשום ירוק בטעם ווסאבי

1/5 כפית פלפל צ'ילי יבש, כתוש

1 שן שום, קלופה וכתושה

1 כף סוכר

1 כף מים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת (ללא שמן) על אש גבוהה במשך 10-15 שניות. מוסיפים שומשום וקולים במשך 20-30 שניות. מסירים מן האש ומעבירים לקערית. מערבבים עם יתר חומרי הרוטב.
  2. קולפים מלפפונים, שוטפים וממשיכים לקלוף רצועות דקיקות לתוך קערה.
  3. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על גילופי המלפפונים ומערבבים. מגישים מיד.

 

פסטה עם פלפלוני "פפדיו" ועגבניות

פסטה קלילה, בעלת חריפות עדינה מאוד. אם אין לכם זמן לקלוף עגבניות ולרסקן במעבד מזון - ניתן לחתוך עגבניות לא-קלופות לקוביות קטנטנות ולטגנן עם הפלפלים. מַפַלדינה (או פטוּצ'ה ריצ'ה), היא פסטה שצורתה רצועות רחבות ושוליה משוננים. ניתן להכין מנה זו עם כל פסטה שצורתה מוארכת: ספגטי, מקרוני, פטוצ'יני, פפרדלה וכו'.

 

המרכיבים (ל-3 מנות):

שמן זית

2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק

4 פלפלים אדומים, מנוקים וחתוכים לרצועות דקיקות

4 פלפלי "פפדיו" עדינים, ללא גרעינים, חתוכים לרצועות דקיקות

4 עגבניות עסיסיות

מלח

250 גרם פסטה מסוג מפלדינה של "ברילה" (להשיג במרכולים) או פטוצ'ה ריצ'ה של "לה מוליזנה" (להשיג בחנויות מתמחות ומעדניות)

 

אופן ההכנה:
  1. חורצים "איקס" בעגבניות ומניחים בקערה מלאה מים רותחים למשך 10 דקות. קולפים, מסירים את הפטוטרת, חוצים ומרסקים במעבד מזון עד לקבלת רוטב חלק.
  2. מחממים 1-2 כפות שמן זית במחבת גדולה או סיר רחב על אש בינונית-גבוהה ומטגנים שום עד להזהבה נאה.
  3. מנמיכים מעט את האש ומוסיפים פלפלים. מטגנים על אש בינונית עד שהפלפלים מתרככים ונצרבים מעט.
  4. מצופפים מעט את הפלפלים במחבת כך ששליש-חצי מחבת יהיה פנוי (כדי לא ללכלכך עוד מחבת...), מוסיפים כפית שמן זית, מגבירים מעט את האש ומטגנים את פלפלי הפפדיו עד לצריבה קלה.
  5. מערבבים, מנמיכים את האש, מוסיפים עגבניות מרוסקות ומלח לפי הטעם ומערבבים. מסירים מן האש ומניחים בצד.
  6. מבשלים פסטה לפי הוראות יצרן. מסננים ומערבבים עם הרוטב. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. מגישים חם.

 

אטריות סובה ירוקות עם חצילים ושני סוגי שומשום

אטריות סובה ירוקות עשויות מכוסמת, קמח חיטה ותה ירוק. הן דקיקות, מהירות בישול וטעימות להפליא (גם למי ששונא כוסמת). אפשר להכין תבשיל מהיר זה עם אטריות אסיאתיות אחרות, כגון אודון או אטריות ביצים.

 

המרכיבים (ל-2-3 מנות):

2 חצילים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ

1 כף שמן שומשום כהה

3 כפות שומשום בטעם ווסאבי

3 כפות שומשום בטעם שיטאקה

2-3 כפות רוטב סויה

פלפל שחור גרוס גס

1 חב' (200 גרם) אטריות סובה ירוקות (להשיג בחנויות המתמחות במזרח הרחוק)

 

אופן ההכנה:
  1. מניחים את קוביות החצילים במסננת/שושנת אידוי מעל סיר ובו מעט מים רותחים, על אש נמוכה- בינונית. מאדים במשך 5-10 דקות, תוך ערבוב אקראי, עד שהחצילים נראים מאודים דיים. מסירים את המסננת מהסיר ומניחים בצד. מסירים את הסיר מן האש ושופכים את המים שנותרו בו.
  2. מחממים כפית שמן שומשום כהה במחבת גדולה או סיר רחב ומטגנים את שני סוגי השומשום במשך דקה, תוך ערבוב תמידי.
  3. מוסיפים את קוביות החצילים ומערבבים. מוסיפים טיפות אחדות של שמן שומשום ומערבבים עד שקוביות החצילים נעטפות היטב בגרגרי השומשום.
  4. מוסיפים רוטב סויה, מערבבים ומסירים מן האש.
  5. מבשלים אטריות סובה לפי הוראות היצרן ומסננים.
  6. מעבירים את החצילים לסיר בו היו האטריות (כעת ריק), מוסיפים את האטריות, מערבבים ומסירים מן האש. מגישים חם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טוב בסלט. בלסמי בטעמים
צילום: יעל גרטי
ביזארי. רוטב חזרת-חמוציות
צילום: יעל גרטי
לצייר על צלחות. קרם בלסמי
צילום: יעל גרטי
מומלצים