דיווח: ייתכן שבריטי חטף הפעוטה בפורטוגל
עיתוני פורטוגל דיווחו היום מפי מקורות משטרתיים כי החשוד העיקרי בחטיפתה של הפעוטה מדלן מקאן שנעלמה מדירת הנופש של הוריה ביום חמישי בערב הוא בעל מבנה גוף בינוני, וכי כפי הנראה מדובר באזרח בריטי. כן דווח כי המשטרה מרחיבה את החיפושים, ומשמר החופים מחפש אחר תיק או בגדים שהושלכו לתוך מימי הים
החשוד העיקרי בחטיפתה של מדלין מקאן בת השלוש, הנעדרת מאז יום חמישי בלילה, עשוי להיות בריטי בעצמו. כך דיווח היום (ב') העיתון הפורטוגלי "קוריאו דה מנייה".
על פי הדיווח, המשטרה הפורטוגלית פרסמה קלסתרון של החשוד, המבוסס על עדויות שנגבו מעובדים באתר הנופש בפראייה דה לוז, שממנו נחטפה הפעוטה, וכן מתיירים נוספים השוהים במקום. "המדובר באדם בעל מבנה גוף ממוצע אך רחב", אמר מקור משטרתי לעיתון הפורטוגולי, והוסיף כי כפי הנראה, מדובר באזרח בריטי. עם זאת, המשטרה התיחסה בביטול לדיווח בעיתון, וטענה כי מדובר ב"ספקולציה טהורה".
כ-150 שוטרים פורטוגלים מחפשים אחר הפעוטה זהובת השיער ותכולת העיניים, ולאתר הנופש הגיעו גם שוטרים בריטים כדי להשתתף בחיפושים. עיתון מקומי אחר, "דיאריו דה נוטיסיאש", דיווח היום כי החיפושים אחר מדלן הפעוטה הורחבו לטווח של 10 קילומטרים מפראייה דה לוז, וכי משמר החופים מחפש אחר תיק קטן או בגדים שהושלכו לתוך הים.
מדלן נעלמה מדירת נופש ששכרו הוריה, ג'רלד וקייט, באתר הנופש בכפר הדייגים הפורטוגלי. לפני ארבעה ימים, השכיבו
ההורים את בתם ואחיה התאומים, ואז יצאו לסעוד עם חברים, כ-50 מטרים מהדירה. מדי חצי שעה באו לבדוק מה שלום ילדיהם, אך בסמוך לשעה 22:00 גילו שמדלן נעדרת. התאומים עדיין ישנו במיטותיה.
הוריה של מדלן התעקשו מהרגע הראשון כי בתם נחטפה, מאחר שניכר היה שהחוטף התפרץ בכוח לתוך חדר השינה שבו ישנה. אתמול הועלתה הסברה כי החוטף הוא פדופיל.