שתף קטע נבחר

פיתוי אמריקני: עוגת גבינה ושוקולד לבן

שבועות מתקרב במהירות ולשף קונדיטור יניב גור-אריה יש מתכון מפתה במיוחד - עוגת גבינה בסגנון אמריקני, דחוסה, עשירה וקרמית, עם ניחוחות מפתים של שוקולד לבן, המשתלב עם טעמי הגבינה בהרמוניה מושלמת

 

עוגת גבינה ושוקולד לבן

מתכון של השף קונדיטור, יניב גור אריה

 

המרכיבים:

250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38%

350 גרם שוקולד לבן

500 גרם (2/3 גביע) גבינה לאפייה 5% שומן

150 גרם גבינת שמנת

150 גרם סוכר

1 מקל וניל

6 ביצים

 

כלים: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקולד. מערבבים לתערובת אחידה.
  2. מערבבים יחד את הגבינות, הסוכר, הוניל (חוצים את המקל ומוציאים בעזרת הסכין את הגרגירים) והביצים, עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בוחשים פנימה את תערובת השוקולד, מערבבים לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית.
  4. מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית תנור וממלאים מים חמים עד לחצי מגובה תבנית העוגה.
  5. אופים בתנור למשך כשעה בחום של 170 מעלות, עד שהעוגה יציבה. מצננים.

 

בחסות "השף הלבן ". יש שאלות? זקוקים להבהרה? לחצו כאן .

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יניב גור-אריה
צילום: לירון אלמוג
מומלצים