שתף קטע נבחר

  • מרושתים

Web 4.0: כשהביו-טכנולוגיה והננו-טכנולוגיה מתמזגות

בסרטון הבא  תראו כיצד קסדה פשוטה מאפשרת להניע חפצים באמצעות המחשבה בלבד. זה ה-Web 4.0, הרותם את האינטליגנציה המלאכותית של Web 3.0, כדי לאפשר למשתמש להתממשק עם פריטים בגודל מולקולרי. הננו-טכנולוגיה, הביו-טכנולוגיה, והנוירו-טכנולוגיה, מפתחות יכולות כאלה מזה כ-20 שנה, אולם רק עתה הן עומדות לעלות לאינטרנט תחת השם הכולל-Web 4.0 .

 

התממשקות עם פריטים מולקולריים תאפשר לנוירונים ושבבים להעביר מידע זה לזה כך שנוכל לנהוג במכונית, לשחק משחקי מחשב ולהזיז חפצים באמצעות המחשבה. היא גם תאפשר לנו להעביר חומרים באינטרנט להוריד אותם מקאזה ול"הדפיס אותם" במדפסת המזון בפינת האוכל.

 

הדבר כבר נעשה באופן טבעי בתחום הביולוגיה. סקס הוא מערכת תקשורת P2P – Peer 2 Peer במקרה של מונוגמיה, או תקשורת שרת-לקוח במקרה של פוליגמיה. הרחם היא מדפסת שמייצרת אורגניזמים בטבע. עכשיו הננו-טכנולוגיה רוצה לחקות את הביוטכנולוגיה. אולם הפרדיגמה הדרויניסטית השטחית שלטה על הביוטכנולוגיה ועיכבה את פריצת הדרך שהופיעה בשנה האחרונה.

 

מהם מרכיבי ווב 4.0? בסעיפים הבאים נציג את המרכיבים הבאים: מבחינת שבבי זכרון זהו ה-DNA. מבחינת שבבי עיבוד ושבבי תקשורת אלו סוגים שונים של RNA. מבחינת התוכנה השולטת ב-DNA וב-RNA זוהי תוכנה קוונטית.

 

אם הDNA הוא שבב הזיכרון הביולוגי, אז ה-RNA הוא שבב המעבד

50 שנה חשבו שה-DNA הוא השטאנץ שמייצר את החלבונים של גוף האדם, שהוא הדיסק הקשיח שבו מאוחסן "המתכון לאפיית גוף האדם". זהו, שתי שכבות: שכבת המידע בדיסק הקשיח הקרוי DNA. מספיקה כדי לייצר את שכבת החומרים הקרוייה חלבונים שהיא ישות כה מורכבת כגוף האדם כולל מוחו. אבל אפילו ברשת התקשורת הפשוטה יש כמה שכבות. יש חומרה, יש שבבי עיבוד, יש שבבי זכרון, יש שבבי תקשורת, יש תוכנת מערכת הפעלה, יש תוכנות יישומים, יש תוכנות תקשורת וכו'.

 

לפתע, בחודשים האחרונים מסתבר שאולי בראשית המאה ה-21, המהפכה בתחום הביולוגיה דומה במשהו למהפכה שהייתה בראשית המאה ה-20 בתחום הפיסיקה. בראשית המאה ה-20 הדיקטטורה הניוטונית שלטה ללא מצרים במוסדות ובמוחות של הרוב המוחלט של המדענים. האטום נחשב לנקודה חומרית בלתי נחלקת שמצייתת לחוקי הפיסיקה המכאנית הניוטונית.

 

רותרפורד נסה להסביר את המבנה האטומי במושגים ניוטוניים קדם-קוונטיים וקדם-יחסותיים. זהו, כמה אלקטרונים שהם נקודות חומריות מקיפות גרעינים של אטומים, מין "מיקרו-מערכת שמש". ואז צ'דוויק גילה את הנויטרינו ומאז עוד ועוד חלקיקים מתגלים. הדרך היחידה להסביר את ריבוי החלקיקים הייתה שימוש בפיסיקה קוונטית, בעזרתם של המהפכנים בוהר והייזנברג ושרדינגר, ששברו את הדיקטטורה הניוטונית לנצח.

 

כך בראשית המאה ה-21, חלקיקים ביולוגיים חדשים מסוג RNA, עומדים לשבור את הדיקטטורה הדרוויניסטית. עתה בראשית המאה ה21 מסתבר שהמודל השטחי הדו-מימדי של ה-DNA. כדיסק קשיח המכיל בלעדית את המידע ליצירת חלבוני גוף האדם, הנו פשטני ביותר. בשנים האחרונות התגלה שטף עצום של סוגים שונים של RNA:

 

scnRNAs, snRNAs, snoRNAs, rasiRNAs, tasiRNAs, natsiRNAs, piRNAs, mRNA, rRNA, tRNA, dsRNA, XIST, . ריבוי החלקיקים מצריך מערכות מידע חדשניות שיאפשרו לנהל את כל זה. ישנן שתי מערכות כאלה.

 

ריבוי סוגי ה-RNA מצביע על כך שתפקיד ה-DNA אינו רק בניית חלבוני הגוף אלא בעיקר בניית RNA דהיינו, בניית "שבבי תקשורת ושבבי עיבוד ביולוגיים"!

 

הסינרגיה חוגגת: ווב 2.0 של האינטליגנציה הקולקטיבית מסוג הויקיפדיה והפולקסונומיה מסייע לפרוץ את הפרדיגמות המיושנות של האקדמיה. האינטליגנציה המלאכותית של ווב 3.0, מאפשרת לבנות אונטולוגיות המספקות לנו מפת דרכים להתמצאות בג'ונגל העצום של המידע הגנומי. לכך קוראים "ביואינפורמטיקה 2.0".

 

מהכבשה דולי לחיידקה סינתי

הדמות המובילה של העידן הפוסט-אקדמי בביוטכנולוגיה הוא קרייג וונטר שהוא "הביל גייטס ואולי הסטיב ג'ובס" של ווב 4.0. האם הוא מקים את מיקרוב-סופט, שתהפוך למונופול התוכנה של ווב 4.0? השיבוט של הכבשה דולי נכשל במידה רבה. קרייג ונטר הולך על "סינתי" במקום על דולי.

 

סינתי הוא השם של היצור הראשון שיצרה "הביולוגיה הסינתטית" שיוצרת את האורגניזם המלאכותי הראשון. וונטר רשם עכשיו פטנט על DNA מלאכותי, RNA מלאכותי וגנים מלאכותיים, שהם היסוד של החיידק המלאכותי הראשון.

 

האם אורגניזם מלאכותי הוא יצור ננוטכנולוגי מלאכותי או ביוטכנולוגי טבעי? כנראה שהוא שילוב של שניהם שיוצר את ווב 4.0 שמבוסס על שבב אחסון הקרוי DNA, שבב עיבוד ושבב תקשורת הקרוי RNA, ותוכנה קוונטית.

 

מכונת טיורינג הביולוגית והפרכת הדרוויניזם

האם תוכנות מערכת ההפעלה והבראוזר של הגוף הביולוגי, כתובים בשפה קוונטית? נוכל להסביר טוב יותר את כל המורכבות הזו הוא אם נוותר על שתי הנחות יסוד:

 

א. מכונת טיורינג אינה מכונה אוניברסלית, כפי שחשבו ב-50 השנים האחרונות. טיורינג שפיצח את הקוד של "אניגמה" מכונת הצופן הגרמנית במלחמת העולם השנייה, התאבד לאחר שאולץ לקבל טיפול בהלם חשמלי "שירפא אותו מההומוסקסואליות שלו". טיורינג שהוא הדמות החשובה ביותר בתחום המחשוב במחצית השנייה של המאה ה-20, חשב שמערכת מופשטת שהוא בנה, "מכונת טיורינג", יכולה להסביר את כל מערכות המחשוב ללא תלות בחומרה כלשהי.

 

אם ה-DNA הוא שבב הזיכרון של המחשב הביולוגי הטבעי שלנו, וה-RNA הוא סוגים שונים של שבבי תקשורת ועיבוד, הרי שהתוכנה של מערכת ההפעלה והבראוזר הטבעיים הביולוגיים שלנו כתובים בשפה קוונטית. ישנם בגוף מעבדים קוונטיים בשם מיקרושפופרונים שיכולים להסביר חלק גדול מעיבוד המידע במוח וגם של חלק גדול מעיבוד המידע בגנום.

 

אך המיקרושפופרונים אינם מתנהגים לפי הלוגיקה הקלאסית שעליה טיורינג התבסס, אלא על לוגיקה קוונטית שמנוגדת לחוקי הסתירה והזהות ושלכן מאפשרת את קיומו של החתול של שרדינגר החי ומת בו זמנית. פירוש הדבר הוא שווב 5.0 הקוונטי כבר פועל באופן טבעי בגוף האדם. אולם יש צורך בעוד 10 עד 20 שנה עד שיצליחו לבנות ווב 5.0 קוונטי מלאכותי.

 

ב. אבל אז הדוגמטיות היסודית של הביולוגיה ב-100 השנים האחרונות שהיא אנטי למארקיאנית של תלמידי דרווין, מופרכת. זאת משום שבמערכת התקשורת הביו-טכנולוגית הרב שכבתית והמורכבת של ווב 4.0 אין זרימה חד כיוונית רק מהמידע בDNA אל המבנה החלבוני של הנוירון של הזיכרון, אלא גם מהחלבון של הנוירון של הזיכרון אל הDNA. לכן

למארק אולי צודק לפחות בחלק מהמקרים והשאיפה של הזברה להגיע לעלים בענפים הגבוהים, כן גורמת להתארכות צווארה.

 

כך נוצרה בשנים האחרונות, אלטרנטיבה לא דתית לתורת האבולוציה הדרוויניסטית. לפני כמה שנים כהשתתפתי בדיון במוזיאון ת"א, אמר ביהירות מדען ממכון וויצמן המתמחה בביולוגיה מולקולרית, ש"הDNA פוענח והוא מכיל 10% מידע ו90% זבל". אמרתי לו ש עדיף לאמר בענווה ש90% הוא עוד לא יודע. בחודשים האחרונים מתחילים לפענח את ה90% שמאיימים להפוך את כל הביולוגיה ואולי אף להפריך את הדרוויניזם.

 

אז אם תיארנו במאמר זה ובמאמרים קודמים את מפת הדרכים מ-Web 1.0 ל-Web 5.0, האם זה יהיה מדע-בדיוני לדבר על Web 6.0? היות ואני לא עתידן שמתעסק בעתיד, אלא רק עבריין שמתעסק בעבר, אומר שישנו חלקיק בשם מיתר-על Superstring שהוא קטן ב-16 סדרי גודל מהחלקיק הקטן ביותר שהיה ידוע לפניו, הקווארק. מהו מחשב מיתרי? ראו בסרטון שלפניכם.

 

ד"ר אשר עידן הוא מרצה באוניברסיטת בר אילן ובאוניברסיטת ת"א ויועץ לפירמות עסקיות ולארגונים ציבוריים. לביוגרפיה

 

מרושתים - לבלוג המלא

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר אשר עידן. חצו על התמונה לקריאת הביוגרפיה
מומלצים