שתף קטע נבחר

כאן גרים בכיף? סטודנטים וקשישים נגד האנטנות

150 דיירי הוסטל לקשישים בבאר-שבע, כולם עולים חדשים, חיים בצלן המאיים של 12 אנטנות סלולריות. מלווים בסטודנטים, הם מחו בירושלים על ההתעלמות ממצוקתם. "אנחנו נאלצים להילחם בשארית ימינו על הזכות לחיות בבריאות וכבוד", הם מתקוממים

בשמש הקופחת, מחוץ לבניין הממוזג בו נאם בנימין נתניהו  אל מול באי כנס הסוכנות היהודית, התמקמה היום (ג') משמרת מחאה צנועה אך עיקשת. מלווה בקבוצת סטודנטים הגיעה לירושלים קבוצת עולים, מרביתם בגילאי 70 עד 80, המתגוררים בהוסטל בבאר-שבע. הסיבה? על גגו של המבנה בו ממוקם ההוסטל, השייך לסוכנות, מוצבות 12 אנטנות סלולריות. החום הכבד וגילם המתקדם לא הרתיעו את הנוכחים להתכנס לפעולת מחאה, שכן "כל הניסיונות להזיז את האנטנות נתקלו בהבטחות שלא מומשו".

 

ההוסטל פועל בבניין ברחוב יואב בבאר-שבע והוא שייך לעמיגור, חברת-בת של הסוכנות. כ-150 קשישים חיים בו, מרביתם עולים מאתיופיה ומדינות חבר העמים המתקשים לנהל את ענייניהם מול המדינה. מאז שנת 2002, אז הוצבו האנטנות על גג הבניין, הספיקו הדיירים לפנות לסוכנות ולמשרדי הקליטה והבריאות בבקשה להסירן. "כל פנייה נענתה בתשובה שמדובר בדבר חוקי ובזה נגמר העניין", מבהיר יבגני ברעם, נציג הסטודנטים שהצטרפו למחאה.


"לא הוגן שיכריחו אותם לחיות עם מספר רב כל-כך של אנטנות". המחאה  

 

 

בשנת 2005, מעידים הדיירים הנואשים, התחייבו החברות הסלולריות בפני ח"כ יולי שטרן ז"ל, יו"ר ועדת הפנים ואיכות הסביבה דאז, להפסיק את התקנת האנטנות בבניינים בהם חיות אוכלוסיות חלשות. לדבריהם, ההתחייבות כללה גם הבטחה שהאנטנות יורדו מגג ההוסטל. לא הועילו פניות חוזרות ונשנות לוועדות שונות, גם לא מכתב שהועבר היום ליו"ר הסוכנות זאב בילסקי. "אנו מצפים שיקשיבו לנו ויתייחסו אלינו", מוחה ברעם. "מדובר באוכלוסייה חלשה שלא יכולה לדבר כמעט עברית, ולא הוגן שיכריחו אותה לחיות עם מספר רב כל-כך של אנטנות".

 

"אחרי שעברנו את מלחמת העולם השנייה ואת השואה, אנו נאלצים להילחם בשארית ימינו על הזכות לחיות בבריאות ובכבוד", מוסיף בכאב אחד מדיירי ההוסטל. "לא ייתכן שבמשך שנים אנו חיים תחת איום האנטנות הסלולריות

המוצבות מעל ראשינו ופוגעות בבריאותנו". הדיירים טוענים כי למרות שהובטח להם שהאנטנות עומדות בכל התקנים הנדרשים, בבדיקת קרינה בלתי-מייננת שנערכה לאחרונה נמצא כי באחת הדירות בהוסטל הקרינה עולה על הרמה המותרת. 

 

למרות שהמחאה טרם זכתה לתגובה, ברעם מתעקש כי "במידה ולא תיענה דרישתנו, אנחנו מתכוונים לפעול להגברת הלחץ הציבורי. נמשיך ללחוץ על חברת עמיגור ועל הרשות המקומית ומקבלי ההחלטות", הוא מכריז, "ובמקביל ננסה לקדם חקיקה שתחמיר עם החברות הסלולריות".

 

מעמיגור נמסר בתגובה כי, "החברה עברה את כל הוועדות הנדרשות לאישורם של המתקנים על גג ההוסטל. ועדת מומחים מיוחדת של משרד הבריאות קבעה שהקרינה מהמתקנים הללו עומדת על אחוז אחד מהתקן המינימלי המותר. למרות כל זאת החליטה עמיגור, מיוזמתה, על הקפאה מוחלטת של התקנת אנטנות נוספות על-מנת להתחשב ברגשות הדיירים. מתוך 150 הדיירים המתגוררים בהוסטל רק קומץ אינו מרוצה, למרות שהוצגו בפניהם כל האישורים המדעיים ולמרות שפעלנו לפנים משורת הדין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים