שתף קטע נבחר

מש' הבריאות הקים אתר לבטיחות קעקועים ופירסינג

החופש הגדול, הקיץ ועודף הזמן גורמים לעלייה תלולה במספר בני הנוער שמקעקעים או עושים פירסינג בגופם. משרד הבריאות יוצא בקמפיין הסברה אינטרנטי למניעת זיהומים וסיבוכים אחרים

משרד הבריאות יצא בקמפיין אינטרנטי חדשני לבני נוער בנושא קעקועים ופירסינג. הקמפיין נועד להסברה וקביעת כללי בטיחות לבני נוער אודות הסיכונים בעשיית כתובת קעקע ותכשיטי פירסינג וכיצד ניתן להימנע מהם מסכנות צפויות.

 

אשתקד קבע שר הבריאות בישראל שורת תקנות מחמירות על בתי עסק המבצעים קעקועים ופירסינג, בעקבות שורת זיהומים. בין היתר יחוייבו בתי

העסק להציב את השלט: "קעקוע או ניקוב חורים בגוף אינם רצויים מבחינה רפואית, שכן הם עלולים לגרום לכאבים, זיהומים, צלקות, להפרעות בתפקוד ולבעיות בריאות אחרות ובהן תגובות אלרגיות".

 

אחת המטרות בהקמת האתר היא להזהיר את בני הנוער מפני שרלטנים וחובבנים, להגביר את המודעות לסכנות הזיהומים, כאב ורגישויות ולליידע את המשתמשים כיצד ניתן למזער את הסיכון באמצעות מידע מוסמך על כללי הבטיחות ואמצעי הזהירות שיש לנקוט.

 

על מנת להעביר את המסר לעשרות אלפי בני נוער משתף משרד הבריאות פעולה עם חברת teenk שהביאה לעלייתו של אתר האינטרנט החדש. הוא בנוי בתצורת פלאש, עתיר אנימציות, שפת הייפ "מגניבה" ומידע רלוונטי המסייע לבחור את המקום הבטוח לעשות בו קעקוע או פירסינג.

 

והנה כמה מהטיפים המומלצים באתר:

  • ודאו אם יש בחנות מכשיר "אוטוקלאב" המחטא את כל המיכשור הרפואי. שימו לב שאיזור העבודה נקי, המקעקע רוחץ ידיים ושם כפפות כירורגיות, המחטים חד פעמיות וגם מיכלי הדיו. עליכם לוודא כי המקעקע מוציא אותם כל פעם מאריזה סטרילית חדשה.
  • אם סבלתם מתגובות אלרגיות בעבר היוועצו ברופא שלכם באשר לסכנה שבקעקוע. הדיו המוחדר לעור עלול לעורר תגובה אלרגית חריפה ומסוכנת.
  • ודאו שקיבלתם מהמקעקע מיד כתוב כיצד לטפל בפירסינג או בטאטו בהמשך.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
קעקוע. כללי בטיחות
צילום: רויטרס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים