שתף קטע נבחר

שקט, מצלמים: יוצאים לשטח

והפעם בסדנת הצילום: עוזבים את הסטודיו הנוח לטובת השוק. אז מה עושים כשאי אפשר להשתמש בחצובה, אין זמן לכייל את המצלמה בהתאם למד האור הפנימי - ולפעמים מושאי הצילום מגדפים אתכם?

השבוע יצאנו למשימת שטח יחסית מאתגרת. לא עוד מסוגרים בסטודיו עם ציוד כבד ומשוכלל, בחסות מזגן ומדריכינו הצלמים המוכשרים. יצאנו השוקה (שוק התקווה, ספציפית, שנמצא בדרום מזרח תל אביב), כל אחד מצוייד במצלמתו הוא, וניסינו לצלם בצורה קצת שונה. יותר ספונטניות, פחות בימוי וסגנון. ולא, זה לא קל כמו שזה נשמע.

דוגמנים טריים במיוחד (צילום: מאיה מרום)

 

שוק התקווה הוא שוק אידיאלי לצילום מפני שהוא מקורה על ידי גגונים מחומר שקוף-לבנבן. החיפוי מרכך את אור השמש ויוצר תאורה מושלמת (בסטודיו היינו צריכים לעבוד קשה בשביל להשיג תאורה כזו) שמחמיאה מאוד למרכולתם הטרייה של הסוחרים החביבים. אפשר לצלם בשווקים אחרים, כמובן, אבל בשוק הזה יהיה לכם קל יותר להגיע לתוצאות מרשימות בזכות תנאי התאורה המצויינים.

יותר ספונטניות, פחות בימוי (צילום: מאיה מרום)

 

כפי שבוודאי תיארתם לעצמכם, אל השוק לא תוכלו לסחוב את החצובה שלכם מפני שאם בשביל כל צילום תצטרכו לשלוף ולסדר את החצובה תפספסו הרבה מהמתרחש, וגם תמשכו אל עצמכם תשומת לב מיותרת. התמונות הכי טובות יוצאות כשלא שמים לב אליכם, כי לאנשים יש נטייה "לעשות פוזות".

 

בנוסף, לא יהיה לכם זמן לכייל את המצלמה בהתאם למד-האור הפנימי (כפי שלמדנו ותירגלנו בפרקים הקודמים). אז מה נעשה? יש כמה דברים. ראשית, מומלץ להימנע מזמני חשיפה ארוכים - שבהיעדר חצובה מביאים לתמונות מטושטשות משהו. שנית, נסתייע במצבי הצילום החצי-אוטומטיים שהמצלמה שלכם מציעה. יש מצב בו העדיפות היא על מהירות התריס (בו אתם קובעים את מהירות התריס, והמצלמה מכוונת את השאר בצורה אוטומטית), ויש מצב בו העדיפות היא על גודל הצמצם (בו אתם קובעים את גודל חריר הצמצם והמצלמה את השאר). עוד טיפ: מומלץ לעבור בין פוקוס אוטומטי לידני, משום שהמצלמה לא תמיד מבינה על מה להתפקס.

אקזוטיקה בשוק התקווה (צילום: מאיה מרום) 

 

אל תידבקו רק לאוכל ולסחורה - כדאי גם להסתכל סביב ולקלוט התרחשויות מעניינות. שיחות, צחקוקים, התייעצויות, כיבודים, ביסים והתלחשויות. התמונות הכי מוצלחות הן אלה שנראות טבעיות ונונשלנטיות. נסו להמנע מלצלם "תמונות פוזה" בהן המצולם מנופף לשלום או מסתכל ישירות על המצלמה, ובמקום זאת התמקדו באינטראקציה בין המוכרים לבין עצמם, ובין הקונים. לא כולם אוהבים שמצלמים אותם או את הסחורה שלהם, ולכן מומלץ לבקש רשות. וגם אם חוטפים איזה גידוף פה ושם - אל תקחו את זה אישית, זה הכל מאהבה. ואל תתביישו לשאול שאלות ולהתעניין - לרוב המוכרים יש עצות מעולות לבישול ולאחסון, וטיפים לחיים בכלל.

 

והכי חשוב, כמובן - אל תשכחו לחזור עם שלל הביתה. צרור של בזיליקום יפה לפסטו, סלסלה של עגבניות תמר אדומות, חופן של פטריות פריכות או מנה הגונה של אבטיח מתוק. ולא בשביל צילום, אלא בשבילכם, שיהיה גם טעים.

 

בשבוע הבא נעבוד עם סטייליסטית צמודה (באמת!) ונלמד איך ליפייף את האוכל שלנו בשביל הצילום המושלם.

 

מאיה מרום מתארחת בסדנת צילום מזון שמועברת על ידי הצלם דניאל לילה בסטודיו "צילום בעם".

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לימונים בשוק
לימונים בשוק
צילום: מאיה מרום
מומלצים