שתף קטע נבחר

פחדרון בארון: נטשה מסדרת את ארונות המטבח

למה אנחנו צריכים לפתוח חמישה ארונות שונים כדי להכין עוגה, איך למנוע מהילדים להשאיר את הקורנפלקס פתוח ואיפה באמת החבאנו את הסכו"ם לאורחים? נטשה מקבלת עזרה מהמקצוענים בסידור ארונות המטבח ומעבירה את המידע גם אליכם. המשך בשבוע הבא, כי צריך יותר משבוע אחד כדי לסדר מטבח

"איפה הסיר לאורז?", "מה עשית עם הצלחות לעוגה?", "איפה החבאת את שימורי הטונה?", מאז שעברנו לבית חדש, לפני כמה חודשים, נורות אליי שאלות ה"איפה" מכל כיוון, כי עוד לא הצלחתי לסדר את ארונות המטבח. כל הבית כבר פחות או יותר מסודר, אבל הפרויקט של ארגון הגיוני ופונקציונלי של ארונות המטבח עדיין אורב, מאיים ומעיק עליי, ולכן נזנח שבוע אחר שבוע. כשעברנו, פשוט הכנסתי הכול לארונות ולמגירות בלי היגיון מסוים (טוב, אולי השתמשתי במעט היגיון), רק כדי להיפתר מכמה שיותר מהארגזים שנערמו בכל פינה.

 

אז הצלחתי לפרוק את כל הארגזים, אבל נשארתי עם בלגן שחוגג לו בשקט בתוך הארונות. חברה שממש נמאס לה לשמוע אותי מקטרת על הכאוס במטבח שלחה לי מסרון עם טלפונים של שלוש מומחיות לארגון הבית. כן, יש דבר כזה, ואנשים עסוקים במיוחד נשבעים שזו עזרה של ממש. החלטתי להפקיר את הבלגן שלי לבדיקה מציצנית של 3 מומחיות שכאלה, ובעקבות ההצעות שקיבלתי מהן הצלחתי, סופסוף, להפשיל שרוולים ולהתחיל לסדר.

 

לכל בעיה בארון - פתרון

אז הנה מה שלמדתי מהבדיקה ומהארגון המטבח של חברת "מסודרות". בשבוע הבא – עצות נוספות לסידור ארונות המטבח (מה חשבתם, שבשביל לסדר את המטבח מספיק טור אחד?):

 

הבעיה: כדי להכין עוגה צריך לפתוח שלושה ארונות ושתי מגירות כדי להוציא את הקמח, אבקת האפיה, הקקאו ואת שאר המצרכים. מארונות נוספים צריך לשלוף כוס מידה, מכשירי חשמל וקערות, מה שמבלבל וגוזל זמן יקר.

הפתרון: לרכז פריטים מאותו סוג או שימוש במקום אחד - פלסטיקים ביחד, סירים ומכסים ביחד, דברי אפיה במקום אחד וכדומה. כך הופכים השליפה והאחסון של הפריטים לאוטומטיים.

 

הבעיה: ערמות של קופסאות פלסטיק יתומות ללא מכסים נופלות על ראשי בכל פעם שאני פותחת את הארון.

הפתרון: לא לאגור קופסאות פלסטיק ללא מכסים. אין צורך לרחם על קופסא ללא מכסה - אפשר ורצוי פשוט לזרוק אותה לפח. כדאי לדעת: אם איבדתם מכסה של כלי טאפר-וור, תוכלו לקבל מהחברה מכסה חלופי, שכן מוצרי החברה באים עם אחריות לכל החיים.


בבית של משפחת גרינבלט החרקים יישארו רעבים (צילום: עדי גלעד) 

 

הבעיה: מצרכי מזון מאוחסנים מעל תנור הבישול, הגז או המיקרו - מכשירים פולטי חום שמזיקים לטריות המזון.

הפתרון: גם אם לכם אין ארון מזווה מסודר, כדאי לרכז את מצרכי המזון בארון אחד ולסדר אותם לפי סוגים: קופסאות שימורים, קטניות, פסטה וכו'.

 

הבעיה: מתקפה של חיפושית הקמח ועש בתוך הקמח והקטניות.

הפתרון: אריזת מוצרים כגון קמח או קטניות בשקיות לסגירה רב-פעמית

לא ירחיקו את המזיקים (עשים, למשל, נצמדים לשקיות הניילון וחודרים למזון דרכן). גם כשמאחסנים מצרכים בקופסאות פלסטיק כדאי לבדוק אם העש לא הטיל ביצים ברווח שבין הקופסא למכסה. מוצרים נגועים בחיפושית הקמח או בעש יש לזרוק מיד. אפשר ומומלץ לשמור מצרכים כגון קמח, פרורי לחם וקטניות במקפיא או במקרר. בנוסף, כדאי לשמור את המצרכים הללו בצנצנות זכוכית, קרמיקה או פלסטיק עם מכסים אטומים.

 

הבעיה: פח הזבל מעלה סירחון קל.

הפתרון: לספיחת ריחות רעים כדאי לפזר סודה לשתייה בתחתית הפח, מתחת לשקית הזבל.

 

הבעיה: מגירה עמוסה במחבתות טפלון מלאות בשריטות.

הפתרון: כדי למנוע ממחבתות הטפלון להישרט בזמן האחסון כדאי לרפד את פנים המחבת בריבוע נייר סופג, שיפריד בין כלי לכלי וימנע חיכוך ושריטות .

 

הבעיה: המכשירים והלהבים של המג'ימיקס, מסחטת הפירות, המערבל והקוצץ מפוזרים בכל חלקי המטבח וצריך לחטט ולחפש כל חלק וחלק.

הפתרון: כדאי ולהקצות מקום מסוים למכשירי החשמל במטבח. את החלקים הקטנים והמתפרקים של כל מכשיר יש לרכז בשקית לסגירה רב-פעמית (אפשר לרשום בטוש לאיזה מכשיר שייכים החלקים). את השקיות שבהן החלקים רצוי לאחסן בסלסילה נוחה לשליפה.

 

הבעיה: קופסאות הקורנפלקס מונחות על מדף נגיש ילדים, אבל כתוצאה מכך נשארות הקופסאות והשקיות שבתוכן פתוחות, ויש גם קופסה אחת שעומדת ריקה כבר כמה שבועות.

הפתרון: מומלץ להעביר את הקורנפלקס לכלי פלסטיק שקופים בעלי מכסים הרמטיים. כך רואים את תכולת הכלי, מונעים כניסת מזיקים לשקיות הפתוחות ושומרים על טריות ופריכות הדגנים.

 

הבעיה: ארונות עמוקים ורחבים שבתוכם מתחבאים פריטים ששוכחים מקיומם. כשרוצים להוציא משהו מיוחד צריך להוציא את כל תכולת הארון כדי להגיע אליו.

הפתרון: יוצרים הדמיה של מגירות עמוקות בתוך הארונות על ידי שימוש בסלסילות בגדלים שונים. אפשר להשתמש בסלסילות רשת או פלסטיק. פריטים שמשתמשים בהם בתדירות נמוכה מאחסנים בסל העמוק ביותר, מאחור, ופריטים שאנו זקוקים להם יותר מאחסנים בסלסילות הקדמיות הנגישות. כשנרצה לשלוף את הפריטים שמאחור נוכל פשוט להוציא את הסלסלות.

 

הבעיה: ילדה בת 8 שכבר גדלה (וכך גם גדודי חברות שהיא מארחת) ורוצה להיות עצמאית במטבח, אבל לא מגיעה לצלחות, לכוסות ולסכו"ם.

הפתרון: כשמסדרים את המטבח כדאי להקצות מגירה או מדף מיוחדים לכלי האוכל היומיומיים, כך שיהיו נגישים וקלים לשליפה לילדים.

 

  • סייעו בהכנת הכתבה: מירי מולכו ומליסה וינשטין מחברת "מסודרות" ואיילת גרינברג מ"לצאת מהבלגן"

  


רוצות להכיר את נטשה טוב יותר? הקליקו על התמונה (עיצוב: איליה גוררי)

 

הקליקו כאן לכל הפוסטים בבלוג של נטשה

 

פוסטים אחרונים:

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארונות המטבח של רוני וטל רונן ממצפה אבירים - הלוואי עלינו.
צילום: עדי גלעד
נטשה חיימוביץ'
צילום: יניב אדרי
לאשה בפייסבוק
מומלצים