שתף קטע נבחר

זוכי פרס נובל לרפואה: פורצי הדרך לטיפול הגנטי

הזוכים בפרס נובל לרפואה לשנת 2007 הם שלושה חוקרים העומדים מאחורי גילוי של ענף חדש ברפואה שיאפשר בעתיד לטפל במחלות חשוכות מרפא באמצעות "כיבוי גנים" בעייתים

הבוקר (ב') הוכרזו זוכי פרס נובל לרפואה - שלושת המדענים מריו קפקי, אוליבר סמיתיז ומרטין אוונס. הפרס היוקרתי מוענק להם על פריצת דרך בגילוי דרכי טיפול חדשות באמצעות שינויים גנטיים, במחלות חשוכות מרפא.

 

שניים מהמדענים, אוונס וסמיתיז, הם אזרחים אמריקנים שנולדו בבריטניה, קפקי, המדען השלישי, אף הוא כיום אזרח אמריקני, נולד וגדל באיטליה.


זכה בנובל לרפואה. מרטין אוונס (איי.פי)

 

הפרס ניתן לשלושת המדענים על כך שהובילו לענף מחקרי חדש הקרוי Gene Targeting. מחקר זה מאפשר "לכבות" גנים מסויימים, שמאיימים על הגוף או

כאלו שנושאים עמם הסטוריה רפואית בעייתית. התגלית החשובה עשויה לאפשר לטפל במחלות רבות וחשוכות מרפא.

 

באחד המחקרים, חשף קפקי את תפקידם של גנים המעורבים בהתפתחות אברים שונים ביונקים, מה ששפך אור נוסף על סיבותיהם של מספר מומים מולדים.

 

עבודתו של אוונס סייעה לחקור את מחלת הסיסטיק פיברוזיס ובחינת השפעת הטיפול הגנטי במחלה חשוכת מרפא זו. סמיתיז חקר אף הוא את מחלת הסיסטיק פיברוזיס, את מחלת התלסמיה, יתר לחץ דם וטרשת עורקים.

 

רשימת הזוכים מתפרסמת מידי שנה באוקטובר, לקראת הטקס שנערך ביום השנה למותו של אלפרד נובל, ממציא הדינמיט, ב-10 בדצמבר בשטוקהולם. נובל החליט להקדיש את הונו להקמת מפעל הפרס, לאלה שהעניקו תרומה גדולה למין האנושי.

 

פרס נובל ניתן מאז שנת 1901, והוא כולל מדליה, תעודה אישית וסכום כספי בן 10 מיליון קרונות (1.53 מיליון דולר).

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מריו קפקי. אחד משלושת החוקרים
ילום: איי אף פי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים