שתף קטע נבחר

תמיר בפורום ynet: השביתה לא תשיג דבר

שרת החינוך התארחה בפורום החינוך של ynet וטענה כי משרדה עושה מאמצים לסיים את השביתה במהירות - "לא מדובר בתוספת של 100 או 200 שקלים, אלא בתוספת של כמה אלפים". תמיר הוסיפה כי לדעתה השביתה מיותרת ו"אפשר לשפר את שכר המורים בהידברות, ולא בכל דרך אחרת"

"משרד החינוך, וגם אני אישית, עושים כל מאמץ לסיים את השביתה במהירות. חבל שאין לנו סיוע מבני הברית שלנו - אירגון המורים העל יסודיים, שמסרב להיכנס למשא ומתן רציני". כך הגיבה אחר הצהריים (יום א') שרת החינוך, פרופ' יולי תמיר, לבקשתה של הגולשת רותם בפורום החינוך של ynet, לפעול לסיום השביתה.

 

כשהשביתה בתיכונים נמשכת, ופגישה נוספת בין נציגי משרד החינוך לאנשי ארגון המורים העל-יסודיים נכשלה הבוקר, הגיעה השרה תמיר ל-ynet כדי לענות על שאלות הגולשים בנושא. לקוראת תמר היא כתבה: "השביתה לא תשיג דבר. אפשר היה לשפר את שכר המורים בהידברות ולא בכל דרך אחרת".

 

 

גם הגולש אייל סקלדניק פנה אל השרה בסוגיית השביתה, ונענה: "אנחנו עושים מאמץ אדיר לסיים את השביתה. לא מדובר בתוספת של 100 או 200 שקלים, אלא בתוספת של כמה אלפי שקלים, שתוסיף בממוצע בין 30 ל-40 אחוז לשכר המורים. זו הרפורמה החשובה ביותר בשכר המורים, שאם רק יאפשרו לה לצאת לדרך היא תוביל לשינוי אמיתי במערכת החינוך".

 

בעלה של מורה פנה לשרה ותקף: "מדוע השרה ופקידי האוצר ממשיכים לשקר ולומר שהתוספת היא בשיעור של 40%? זה שקר!".

 

תמיר השיבה: "כשבוחנים את התמונה הכוללת, משתקפת עליית השכר: משרד החינוך משלם היום כ-17 מיליארד שקל לשכר למורים. הרפורמה מוסיפה כ-6 מיליארד שקל לשכר, כלומר בממוצע למעלה מ-33% . המורה החדש, שהרוויח בעבר 2,850 שקל, ירוויח עכשיו 5,300 שקל ומעלה".

 

"צוות המורים" כתב לשרה: "מספיק עם השבחים חסרי השחר על ההסכם עם הסתדרות המורים. אין שום תוספת שכר משמעותית כפי שאתם מציגים זאת. ברגע שיש להוסיף עוד שעות עבודה בנוסף לעבודה בבית שאינה פוחתת במאומה. ההסכם הוא עבודה בעיניים ומזל שחלק נכבד ממורי ההסתדרות גם רואים זאת ולראיה, אף הם מצטרפים אלינו מחר להפגנה".

 

גולשת בשם לי ביקשה מהשרה להתייחס לאפשרות שהשביתה ימשך זמן רב, ואפילו מספר חודשים. תמיר ענתה כי משרד החינוך, יחד עם ראשי הרשויות, קיבל החלטה שאם השביתה תימשך ותפגע בתלמידים ובבגרויות, תישקל אפשרות להוצאת צווי מניעה וייבחנו דרכים אחרות להכין את התלמידים לבגרות. "לא ניתן לשכבה שלמה לפספס את ההזדמנות לסיים את לימודיהם עם בגרות", השיבה.

 

לתלמידים המודאגים מהתמשכות השביתה, שעלולה להוביל לביטולם של ימי חופשה, ענתה תמיר: "ננסה להחזיר לתלמידים את ימי הלימודים שאבדו. אני מקווה שהשביתה תסתיים במהרה ולא נצטרך לנצל ימי חופשה".

 

סוגיית השכר

לסוגיית הליבה של השביתה, שכר המורים, התייחס ראש מינהל כוח אדם במשרד החינוך, מנחם כהן. הגולש אלעד פנה אליו וטען: "אמא שלי 27 שנה מורה, נראה לך הגיוני שכר של 6,000 שקל ברוטו?". כהן הגיב: "אמך מקבלת 6,000 ש"ח ברוטו על פי הסכם השכר הקיים היום. אם אמך תצטרף לרפורמה החדשה, שכרה לפי שנות הוותק שציינת אמור להגיע לכדי 14,000 ש"ח ברוטו".

 

לשאלת גולש נוסף באותו עניין, שטען כי שכר המורים נמוך מדי, אמר כהן: "על פי הרפורמה שכר המורה יעלה עשוי להגיע גם לסכומים של 12,000 ואף 15,000 שקל. מורה שאך עכשיו מתחיל את דרכו במערכת החינוך, יכפיל את שכרו ויגיע לכדי 5,800 שקל".

 

גולש שהזדהה כ"בעלה של מורה" מתח גם הוא ביקורת על הרפורמה המוצעת, וכתב: "גמול בגרות אין! גמול ריכוז שכבה אין! גמול שעות אין! מורים חדשים יקבלו יותר וכל היתר יחנקו". כהן השיב: "כל הגמולים שהמורים קיבלו עד היום נלקחו בחשבון. בכל הסימולציות שנעשו לא נמצאה מורה שמרוויחה פחות עם המעבר לרפורמה".

 

מורה בתיכון זעמה על ההצעה ברפורמת החינוך לפיה המורים יישארו בביתי הספר עד שעות הצהריים המאוחרות כדי לבצע מטלות שעד היום היו מבוצעות בבית, כגון בדיקת עבודות ומבחנים. "אני לא מבינה, אני גגנת? אני מורה עם תואר שני, בקרוב דוקטור, אני לא רוצה להיות בייביסיטר של ילדים בני 15 ו-17", טענה המורה.

 

כהן ביקש להסביר: "מורים שישארו עד השעות 15:00-15:30 יוכלו לנצל זמן זה על מנת לבצע את המטלות שעד היום

היו מבוצעות בבית. אחת ממטרות הרפורמה שמורה בסיום עבודתו בבית הספר יסיים את רוב המטלות שעד כה עשה בבית. הצענו לארגון המורים העל יסודיים להיכנס למשא ומתן על מבנה הרפורמה, על מנת להתאים את מבנה יום הלימודים לצרכים הייחודים להם. לצערנו, עדיין אין תשובה עניינית להצעה".

 

והיו גם כאלו שחיזקו את ידי השרה ומשרד החינוך. לגולש גלעד שהביע תמיכה בעמדתה, השיבה השרה ב"תודה" פשוטה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השרה תמיר. מאמץ אדיר
צילום: ששון תירם
צילום: ויז'ואל/פוטוס
וכמה אקבל אחרי הרפורמה?
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים