אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

הולך ומתחמם

עליה של בין 1 ל-4 מעלות תביא להפשרת קרחונים צילום: איי פי
עליה של בין 1 ל-4 מעלות תביא להפשרת קרחונים צילום: איי פי
 
אנו האחראים להתחממות צילום: רויטרס
אנו האחראים להתחממות צילום: רויטרס
 
על סף קטסטרופה. מזכ"ל האו"ם באן צילום: איי אף פי
על סף קטסטרופה. מזכ"ל האו"ם באן צילום: איי אף פי
 


התמונות שעשו לנו את השנה
 

מדענים: השלכות שינוי האקלים יהיו בלתי הפיכות

בדו"ח שמומחים מגדירים "החמור מאי פעם" מזהירים מדעני הפאנל הבין-ממשלתי לשינוי האקלים כי התחממות כדור הארץ נגרמת כמעט בוודאות על ידי בני האדם וששינויי האקלים יגרמו לתופעות "פתאומיות ובלתי הפיכות" כמו הפשרת קרחונים והכחדת מיני בעלי חיים. מזכ"ל האו"ם: אנו על סף קטסטרופה אם לא נפעל עכשיו

ynet
פורסם: 17.11.07, 12:23

מדעני הפאנל הבין-ממשלתי לנושא שינוי האקלים מזהירים כי התחממות כדור הארץ היא תהליך ברור, ושפליטת גזי חממה כמו פחמן דו-חמצני על ידי הפיתוח האנושי היא בסבירות של 90 אחוז האחראית העיקרית לתופעה זו. המדענים חוזים גם כי שינוי האקלים יגרום לתופעות "פתאומיות ובלתי הפיכות", כמו הפשרה מואצת של הקרחונים והיכחדות מיני בעלי חיים.

 

הפאנל (IPCC), שזכה השנה בפרס נובל לשלום יחד עם אל גור, מסכם את ממצאיו בדו"ח שיתפרסם הערב (שבת), בתום כשבוע של דיונים בכנס מיוחד בעיר ולנסיה בספרד. את הדו"ח הרשמי יחנוך מזכ"ל האו"ם באן קי מון במושב הנעילה של הכנס. הדו"ח יימסר לממשלות כל המדינות בעולם ובפאנל מקווים שהוא יעצב ויתווה את הדיונים בנושא בכנס הגדול בנושא האקלים שצפוי בחודש הבא בבאלי, אינדונזיה, שם ידונו המומחים במגנון הפחתת פליטת הגזים שיחליף את אמנת קיוטו.

 

עוד בנושא:

 

הדו"ח הוא למעשה סיכום של שלושת הדו"חות הקודמים של הפאנל, ומומחים מציינים כי הוא נוקט בניסוחים המחמירים ביותר עד כה, "אבל עדיין יש זמן לפעול" אמר אחד המומחים, ביל הייר מאוסטרליה. 

 

אחד מממצאי הדו"ח המדאיגים ביותר הוא שפליטת גזי החממה גוברת בקצב מהיר לעומת העשור הקודם. עוד קבעו המדענים כי בין 20 ל-30 אחוז ממיני בעלי החיים על כדור הארץ עלולים להימצא בסכנת הכחדה אם טמפרטורת כדור הארץ תעלה ב-1.5 עד 2.5 מעלות צלזיוס (בהשוואה לממוצע של 1980-1999).

 

המדענים מעריכים כי הטמפרטורה הממוצעת עלולה לעלות בין 1.8 ל-4 מעלות, אם אפשרות לעליה רחבה יותר של עד 6.4 מעלות - בהשוואה לממוצע בשנות ה-80 וה-90. מפלס מי הים צפוי לעלות בין 28 ל-43 סנטימטרים. קרחונים בקוטב הצפוני צפויים להעלם לגמרי בחודשי הקיץ במחצית השניה של המאה. צפויה עליה במספר האירועים של גלי חום וצפויה התחזקות של סופות טרופיות.

 

המדענים מעריכים גם כי צפויה עליה ניכרת במספר האנשים שסובלים ממחסור במים: בין 75 ל-250 מיליון בני אדם נוספים עלולים לסבול ממחסור במים אם ההתחממות תימשך בקצב הנוכחי. כמו כן, התנובה מחקלאות שנשענת על השקיית גשמים צפויה לפחות ב-50 אחוז. ביטחון המזון של תושבי אפריקה צפוי לספוג פגיעה נוספת ושוניות אלמוגים צפויות להיפגע ולמות.

 

במאמר בעיתון "אינטרנשיונל הראלד טריביון" לפני פירסום הדו"ח כתב מזכ"ל האו"ם באן כי העולם מתקרב לנקודת האל-חזור בנושא שינוי האקלים. "כולנו מסכימים ששינוי האקלים הוא אמיתי ושבני האדם הם המחולל העיקרי של התופעה הזו. אבל גם עכשיו מעטים האנשים שמבינים עד תום את החומרה של האיום ואת הדחיפות שלו", כתב באן. "אני סבור שאנו על סף קטסטרופה אם לא נפעל עכשיו". 

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
vod חינם
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
מפות
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים להורדה
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as21-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©