שתף קטע נבחר

קרובי השוטרים שנעצרו: הם הופקרו

הבלשים החשודים בפרשת כנופיית השוטרים, מכחישים כל קשר למעשה. קרוב משפחתו של אחד הבלשים: "המשטרה לא יודעת לעבוד כמו שצריך. פשוט הפקירו את השוטרים". סגן מפקד מח"ש: "הם נטלו את החוק לידיהם. למעשים שכאלה אין תירוצים"

"יש תחושה של בגידה מצד המערכת, שמיהרה להתנתק מחמשת השוטרים. התחושה בקרב המשפחות קשה מאוד". כך אמר ל-ynet קרוב משפחתו של אחד מחמשת הבלשים שנעצרו בחשד כי הניחו מטעני חבלה בדירה השייכת לעבריין מנהריה ובג'יפ השייך לו, כמה ימים לאחר שרימון יד הושלך לעבר ביתו של בלש.

 

קרוב משפחתו של הבלש אמר כי לא ידוע לו על איומים שקיבלו השוטרים מגורמים עבריינים, ובמיוחד מצד העבריין מיכאל מור שבביתו ובמכוניתו הוטמנו המטענים. "מיכאל מור בכלל לא מעניין אותי. אותי מעניין שהמשטרה הפקירה את השוטרים האלה. המשטרה לא יודעת לעבוד כמו שצריך, לא יודעת לעשות עבודת משטרה - לעצור את העבריינים ולהביא אותם לדין. העובדה היא שגם אחרי שזרקו את הרימון לבית של הבלש, כלום לא קרה ולא עצרו אף אחד. פשוט הפקירו אותם".

 

עוד על רעידת האדמה במשטרה: 

 

קרוב המשפחה הוסיף כי גם אחרי שאירעה פרשת המטענים, באוקטובר 2006, המשיכו מור ואנשיו לפעול ללא מורא, והשליכו שוב רימונים במאי השנה. "אפשר לראות שההתנהגות של העבריינים יותר מכובדת מזו של השוטרים. אם תופסים עבריין שיש להם ראיות נגדו, הוא לוקח עליו את כל התיק ולא מפיל אחרים. פה, ברגע שאחד השוטרים גילה שיש לשוטרים תיק עליו, הוא ישר 'פתח את הפה', הפיל את כל האחרים והתנדב להיות עד מדינה. כנראה שגם במקרים כאלה לעבריינים יש יותר כבוד".

 

אחד החשודים המרכזיים בתיק הודה ככל הנראה בחשדות נגדו, חתם על הסכם עם הפרקליטות וישמש עד מדינה. הוא  שימש רכז מודיעין בתחנת נהריה בתקופה שבה הוטמנו מטעני החבלה. על מטען החבלה שהתגלה מתחת לרכבו של מור, ולא התפוצץ, נמצאו שרידי דנ"א שזוהו כשלו. מקורב לחקירה אמר כי העובדה שהחשודים התרשלו והותירו עקבות על המטען, מוכיחה את רצינות כוונותיהם: אם היה להם חשד שהמטען לא יתפוצץ וייוותר שלם, הם היו נזהרים יותר.

 

"התיק כולו מבוסס על תזה מרחיקת לכת"

החשוד הבכיר בפרשה הוא קצין בדרגת רב-פקד, שהיה בתקופה זו קצין בילוש ומודיעין (קמב"ל) בתחנת נהריה, וקוּדם באחרונה לתפקיד רכז המודיעין והבילוש במרכז ההדרכה לשוטרים. עו"ד יאיר נדשי, המייצג את קצין המשטרה, אמר כי הוא מכחיש את מעורבותו בפרשה. עו"ד נדשי הוסיף כי למיטב ידיעתו אין בידי מח"ש ראיות נגד הקצין, למעט עדותו של עד המדינה.

 

חשוד נוסף שימש בעת האירועים רכז מודיעין נוער בתחנת עכו. עו"ד אלי סבן, המייצג את רכז המודיעין, אמר כי מרשו מכחיש את המעשים המיוחסים לו. עם זאת, ל-ynet נודע כי בתחילה אכן הכחיש אותו חשוד את המיוחס לו, ואולם בהמשך החקירה "קשר עצמו חלקית" למקרים.

 

את הבלש שלעבר ביתו הושלך רימון היד מייצג עו"ד רשאד זועבי מהסניגוריה הציבורית בירושלים. לדבריו, אין קשר בין ההתארגנות לכאורה למרשו ולרימון שנזרק לביתו.

 לדברי זועבי, בשנה שבה אירעו המקרים הושלכו לא פחות מעשרה רימוני יד לעבר בתי קצינים ושוטרים בנהריה. "מרשי חף מפשע. התיק כולו מבוסס על תזה מרחיקת לכת של המחלקה לחקירות שוטרים, ועל עדותו של עד מדינה מפוקפק אשר קיבל טובות הנאה מפליגות. חפותו של מרשי תוכח בבית המשפט".

 

סגן מפקד מח"ש, שלמה (מומי) למברגר הזהיר התייחס הבוקר לטענות החשודים ואמר: "בעקבות חשיפת הפרשה יישמעו טענות שונות מפי מקורביהם של החשודים על כך שהעבריינים פעלו נגד השוטרים. הקולות הללו ינסו לצבוע את מעשי הנאשמים בגוונים של אפור ולא בשחור ולבן. גם אנו, וכך גם המשטרה, רואים את פעילות הנאשמים, אם יוכח שהמעשים אכן בוצעו, בגוון שחור משחור. כל התירוצים אין להם כל מקום לא בכלל ובוודאי לא אצל מי שאמון על שמירת החוק. לא יכול להיות שבהיעדר יכולת לצבור ראיות כנגד עבריינים יקומו שוטרים וייטלו את החוק לידיהם ויבצעו את העבירות שמיוחסות להם בכתב האישום".

 

החשוד האחרון בתיק הוא אזרח, שכּוּנה "המהנדס". מהחקירה עולה החשד כי החשוד סיפק את חומרי הנפץ להכנת המטענים. עו"ד חנן רובינשטיין, המייצג את החשוד מטעם הסניגוריה הציבורית בירושלים, אמר כי מרשו מכחיש את המיוחס לו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הג'יפ הממולכד
צילום: יואב מינץ
צילום: אלכס קולומויסקי
הופקרו? אילוסטרציה
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים