שתף קטע נבחר

טרייפל החלומות

אוכל הנחמה הרשמי של אנגליה כולל שכבות מענגות של עוגה (או בישקוטים) ספוגת ליקר הנחות להן בין שכבות קצפת או קרם, פירות ועוד הפתעות. כאן, בגרסה קלה במיוחד, הוא עומד לעשות לכם את השבת

 

 

טרייפל, קינוח רב שכבתי, אוכל הנחמה הרשמי של אנגליה ובאופן כללי דבר שמעט מאוד אנשים עומדים במראה הקסום שלו - הוא עניין שמשוויצים בו. לכן מכינים אותו בקערה שקופה או בכלים אישיים שקופים (אפשר בעלי רגל, כנהוג באנגליה, ואפשר פשוט בכל קערה שקופה שיש לכם). מלבד השקיפות המלאה יש לנקוט רק בעוד שני דברים חשוב לגביו: להקפיד להניח את השכבות השונות בכפות או במריות שונות, כדי לא להכתים את לובן הקצפת, וגם לתת לו את הזמן שלו במקרר (חמש שעות לפחות).

 

בטרייפלים אנגליים מורכבים יותר כרוכים לעיתים גם בישולי קרם וניל, אבל כאן, בגרסה הקלילה הזאת, מדובר בקצפת בלבד שנחה בין השכבות  - העשויות, אגב, מעוגה קנויה לחלוטין, מריבה, ומתותים בשני מצבי צבירה. זה הכל, וזה המון. 

 

טרייפל תותים בלי לעבוד כמעט

כלי טרייפל (שקוף, בעל רגל) או קערת זכוכית בקוטר כ-22 ס"מ ובנפח כ-3 ליטר 10-12 מנות

 

המרכיבים

לתותים

3 סלסילות (750 גרם) חבילות תותים, בלי העוקצים הירוקים

כ-1/2 כוס ליקר תפוזים או ליקר שקדים (אמרטו)

2 כפות סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

לקצפת

3 חבילות (750 מ"ל) שמנת מתוקה

1/2 כפית תמצית וניל

1 כף סוכר

לשכבת העוגה  

1 עוגה בחושה בהירה בתבנית באורך 30 ס"מ או בקוטר 24 ס"מ (אפשר מוכנה, כמובן) למשל עוגת תפוז או לימון או וניל

1 כוס ריבת תותים או פירות יער איכותית

3-4 כפות ליקר תפוזים או ליקר שקדים (אמרטו)

אפשרויות להגשה

עוגיות מרנג מוכנות, פירורי עוגיות חמאה או עוגיות אמרטי

 

ההכנה

1. התותים: חותכים מחצית מהתותים לקוביות בגודל 1-2 ס"מ, מניחים בקערה, מוסיפים את הסוכר, תמצית הווניל והליקר ומשהים כשעה בטמפרטורת החדר. חוצים את שארית התותים לאורך.

2. הקצפת: שמים את הקצפת, הסוכר ותמצית הווניל בקערה ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה.

3. העוגה: פורסים את העוגה, מורחים מחצית מהפרוסות בריבה ומכסים בפרוסות הנותרות, כך שיווצרו כריכי ריבה קטנים.

4. ההרכבה: מסדרים מחצית מכמות כריכי הריבה בכלי השקוף, יוצקים מלמעלה מעט מהליקר ומניחים מלמעלה מחצית מכמות התותים החתוכים והמושרים בליקר. מסדרים סביב לדפנות חלק מהתותים החצויים, כשהצד החצוי פונה כלפי חוץ (את שאר התותים החצויים שומרים לקישוט הסופי) ומורחים מחצית מכמות הקצפת. מסדרים שכבה נוספת של כריכי עוגה, מטפטפים מלמעלה עוד קצת ליקר ומעליו שכבה אחרונה של תותים חתוכים ומושרים. מסיימים בשכבת קצפת אחרונה, מחליקים את פניה, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 5 שעות לפחות (עד לילה).

5. ההגשה:  מוציאים את הטרייפל מהמקרר כרבע שעה לפני שרוצים להגיש, מסירים את הניילון ומקשטים, אם רוצים, בעוגיות מרנג מוכנות או בפירורי עוגיות, ובתותים נוספים. מגישים, עם קעריות בצד ועם כף גדולה, ומחלקים לכולם.

 

בשבוע הבא בווידאו שף: מוסקה יוונית אלוהית

 


השבוע במדור "מיני שף" בעיתון "לאשה":

  • המדריך המלא לאורז: כל הסוגים ולמה הם מתאימים
  • מתכוני "שום, פלפל ושמן זית"
  • עוגת השבוע: עוגיות קינמון קלות וביתיות

 

לכל כתבות הווידאו של שף

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המון שכבות של אושר. טרייפל תותים חורפי
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים