אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

הטרור

המחסום בשועפט שבו אירע הפיגוע צילום: גיל יוחנן
המחסום בשועפט שבו אירע הפיגוע צילום: גיל יוחנן
 
מקום הפיגוע בשועפט
מקום הפיגוע בשועפט 
 
מקום הפיגוע
מקום הפיגוע 
 
 


 

שני פיגועים בו-זמנית: שוטר נהרג בשועפט

מחבלים ירו לעבר ישראלים בכניסה למחנה הפליטים שועפט שבצפון ירושלים. רש"ט רמי זוארי, שוטר מג"ב בן 20 מבאר שבע, מת מפצעיו ושוטרת נפצעה בינוני-קשה. במקביל, נורו למוות שני מחבלים שנכנסו לישיבה בכפר עציון. שני מדריכים בישיבה נפצעו קל-בינוני, והצליחו להרוג את המחבלים. מפקד משטרת ירושלים: "אין קשר בין הפיגועים"

אפרת וייס
עדכון אחרון: 25.01.08, 00:27

שני פיגועים בו-זמנית באזור ירושלים: שוטר מג"ב נהרג, שוטרת נפצעה קשה ושני אזרחים נפצעו אמש (יום ה') קל-בינוני בשני פיגועים שאירעו כמעט בו-זמנית באזור ירושלים. יריות נורו בכניסה הצפונית למחנה הפליטים שועפט שבצפון ירושלים. השוטר, רש"ט רמי זוארי בן 20 מבאר שבע, נפגע ומת מפצעיו ושוטרת שהיתה עמו נפצעה בינוני-קשה. במקביל נורו למוות שני מחבלים, שהתבצרו בישיבה בכפר עציון ודקרו שני מדריכים באורח קל. אחד המדריכים שלף אקדח וירה בהם למוות.

 

מנהל בית החולים הדסה עין כרם, פרופ' יובל וייס, מסר כי לבית החולים הובהלו שלושה פצועים. שוטרת מהפיגוע בשועפט ושני פצועים מהפיגוע בכפר עציון. אחד מהם פצוע בינוני והשני קל. שניהם יישארו להשגחה במשך הלילה. מפקד משטרת מחוז ירושלים, ניצב אהרון פרנקו, מסר בתדרוך עיתונאים בשועפט כי "אין קשר בין הפיגוע בירושלים לפיגוע בכפר עציון".


זירת הפיגוע בשועפט (צילום: גיל יוחנן)

 

מחקירה ראשונית של הפיגוע בשועפט מתברר כי שני מחבלים התקרבו ברגל לכניסה הצפונית של מחנה הפליטים, ירו לעבר השוטר והשוטרת ונמלטו מהמקום. צוותי מד"א ניסו להחיות את זוארי, אך לבסוף נאלצו לקבוע את מותו. השוטרת פונתה לבית החולים הדסה עין כרם. המשטרה פתחה בסריקות, גם בשכונות הסמוכות לשועפט, והעלתה מסוק לאוויר בניסיון לאתר את המחבלים.

 

אחד מכלי הנשק של השוטרים חסר. הזרוע הצבאית של פתח, גדודי חללי אל-אקצה, קיבלה אחריות ומסרה כי הנשק נמצא בידיה. דובר הפתח אמר ל-ynet כי פעילי "ספטמבר השחור" ו"פלוגות השיבה" של הארגון הם שביצעו את הפיגוע. 

העיר שלא אוחדה
"אם ננותק, נהיה כמו דג מחוץ למים" / נטע סלע
תושבי שכונות הקצה במזרח ירושלים חוששים מהאפשרות להתנתק מהבירה. "זה כלוב, זה בית סוהר פה", אומר תושב אחת השכונות הערביות. התושבים היהודים בשכונה שמעבר לכביש גם כן חוששים. האנשים בשטח מדברים על תוכנית המדינאים
לכתבה המלאה

 

בתדרוך כתבים שנערך בזירת הפיגוע בירושלים, אמר מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב דודי כהן: "מדובר באירוע חמור והייתי רוצה לראות אותו נגמר אחרת. נעשה הכל כדי ללכוד את הרוצחים. להבנתנו, פעלו השוטרים כנדרש מהם". לדבריו, "המעברים סביב עוטף ירושלים מהווים נקודת תורפה". הוא ציין כי המשטרה העלתה את רמת הכוננות על רקע האירועים בעזה. 

 

מפקד המחוז, ניצב אהרון פרנקו: "אנחנו יודעים שמדובר בירי לעבר מחסום. יש שני מחסומים סביב מחנה הפליטים שועפט. הירי בוצע לעבר שני שוטרים שאיבטחו, אחד נהרג ושוטרת נפצעה קשה. אין לנו תמונה ברורה של מה שהתרחש. אנחנו יודעים שמחבל אחד או יותר הגיע למחסום. השוטרים לא הספיקו להגיב והם ירו לעברם. פתחנו בסריקות במחנה הפליטים, אנחנו מחפשים אחר חשודים ועדי ראיה אם ישנם".

 

בג"ץ כפה להשאיר את המחסום פתוח 

ניצב פרנקו ציין כי מדובר במחסום פתוח, כמתחייב על-פי בג"ץ. על עצם ההחלטה של בג"ץ להשאיר את המחסום פתוח, אמר: "אם זה היה תלוי בי, המחסום היה יכול להיות סגור, אבל בג"ץ כפה את זה במסגרת מרקם החיים". עוד ציין כי ירושלים היא עיר מאוימת יותר מרוב הערים האחרות: "יש כל הזמן התרעות כלליות אך לא היתה התרעה ממוקדת".

 

במשטרת מחוז ירושלים התקיימה מוקדם יותר הערכת מצב, לקראת תפילות יום השישי, ובה הוחלט להעלות את רמת הכוננות בעיר וגם במחסומים, מחשש שגורמים קיצונים ינצלו את המצב ברצועת עזה להפרות סדר. כמו כן הוחלט להגביל את גיל המתפללים בהר הבית. יותר מאלף שוטרים, שוטרי מג"ב ומתנדבים של המשמר האזרחי יהיו פרוסים ברחבי ירושלים, בעיקר במזרח ירושלים וסביב הר הבית.  

  

יו"ר מועצת יש"ע, דני דיין, אמר ל-ynet כי "הרצח בשועפט בוצע על ידי מחבלים מפתח, ארגונו של אבו מאזן, בדומה לרצח סמוך לנחל תלם והרצח ליד קדומים. הפיגועים בכפר עציון ובירושלים מוכיחים שמדיניותו של אולמרט, שמבצעת מחוות לאבו מאזן ומשחררת מחבלים שלו ומספקת נשק לכוחותיו - עולה לנו שוב בדם".

   

לפני כחודש נרצחו שני חיילי צה"ל בשירות סדיר, טוראי אחיקם עמיחי (20) וסמל דוד רובין (21), מאש שנורתה לעברם בנחל תלם שבאזור חברון. חודש קודם לכן נרצח עידו זולדן, תושב שבי שומרון בן 29, בפיגוע ירי, סמוך לפונדוק באזור ההתנחלות קדומים בשומרון.

 


בהכנת הידיעה השתתף עלי ואקד

 

פרסום ראשון: 24.01.08, 22:33

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as22-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©