שתף קטע נבחר

מצלמת Fuji S8000fd - זום גדול, פשרות קטנות

FinePix S8000fd, מצלמה ידידותית עם זום x18, זוכה לתגובות מעורבות. מצד אחד, היא מתוחכמת וזולה יחסית. מצד שני, לא נטולת מגרעות. לקחנו אותה לבדיקה כדי לשפוט בעצמנו

FujiFilm FinePix S8000fd, היא מצלמת 8 מגה-פיקסל עם כל הזום שאתם רוצים. כמו S5700 שהצגנו כאן לאחרונה, היא מתבססת על העיצוב דמוי ה-SLR ועל הטכנולוגיה של דגם FinePix S5600 בן השנתיים, באי אלו שיפורים. החידוש המשמעותי של הדגם הזה, הוא שהוא מוסיף זום x18 עם תג מחיר של החל מ-300 דולר (בארה"ב. בישראל תשלמו קצת יותר).

 

בכמה תכונות שלה המצלמה הזו מיישרת קו עם דגמי סופר-זום עדכניים כמו SP-560UZ של אולימפוס, קודאק Z812 או FZ18 של פנסוניק: שליטה ידנית מלאה, צג 2.5 אינטש, מייצב תמונה אופטי, זיהוי פנים והרבה תכונות פחות פוטוגניות אבל בהחלט שימושיות.

 

היא טיפה יותר כבדה מהמתחרות (412 גרם), אך בעלת זמן סוללה ארוך, וידית אחיזה (Grip) גדולה, מעוצבת ומחופה בגומי קשיח. בעלי ידיים קטנות אולי לא יאהבו אותה; אנחנו, שהטבע ברך אותנו במידות טובות, מצאנו אותה נוחה להפליא, ואהבנו את העובדה שיכולנו לאחוז את S8000fd ולתפעל אותה ביד אחת, בלי חשש שתישמט. גם הגימור המצויין של הגוף, העשוי מתכת ופלסטיק, נותן תחושה של מוצר חזק וטוב.

 

הנדסת האנוש הטובה, העושר היחסי בתכונות, ואיכויות תמונה טובות מהממוצע, מפצים על החיסרון הבולט שלה: ביצועים בינוניים. 

 

הרבה אפשרויות, הרבה נוחות

חוגת המצבים של S8000fd כוללת לא פחות מ-11 מצבי צילום: אוטומטי, ידני, A/S/M, ייצוב תמונה, וידאו, שני מצבי ה-Natural Light (נתייחס אליהם מייד) ושני מצבי Scenes שמספקים 24 תוכניות מוכנות (Scenes) עם אפשרות לבחור שתיים כברירות מחדל. במעבר בין מצבים מוצג חיווי ברור על הצג, עם הסבר טקסטואלי קצר.

 

מצב ה-Natural Light המוכר מדגמים קודמים, נוח כאשר רוצים למנוע את השימוש בפלאש גם אם הוא פתוח. לאותם מצבים בהם אינכם בטוחים מה ייתן תוצאות טובות יותר - עם או בלי פלאש - ישנו מצב Natural Light + Flash, שמצלם שתי תמונות, אחת עם ואחת בלי, כדי שתוכלו לבחור.

 

במצב ה-Playback ניתן לצפות בתמונות בכל הדרכים הרגילות, עם תוספת של אפשרות לנווט במהירות בין צלמיות Thumbnails זעירות. עדיין קשה לנו להתרגל לשיטה של פוג'י, שבה כדי לצאת מה-Playback צריך ללחוץ על כפתור הצילום דווקא, אבל מילא.

 

בסך-הכל, הנדסת האנוש של הדגם הזה מפתיעה לטובה בדרך-כלל - החל מהעינית האלקטרונית הניתנת לכוונון, דרך המגע והתגובה של חוגות המצבים והזום ומיקום הכפתורים השונים, ועד לקלות שבה ניתן להגיע לתכונות שונות של המצלמה כמו צילום הרצף (Continuous), הצילום המהיר (High-speed Shooting), או מייצב התמונה ומנגנון זיהוי הפנים שמוקצים להם כפתורים מיוחדים.

 

לא תמיד היא הכי נוחה. לדוגמא, הפלאש לא נשלף אוטומטית אלא בלחיצת כפתור - יש מי שיראה בזה חיסרון (לעומת זאת, הפלאש הזה משיג תוצאות מצויינות בצילום לטווחים של 6 מטרים ויותר ב-Wide-angle). צג ה-LCD הוא לא הטוב שראינו במצלמות מהסוג הזה, אבל הוא מתפקד היטב במצבי תאורה שונים - כולל באור שמש חזק, בזכות האפשרות להגדיל את הבהירות בלחיצה ארוכה על כפתור ה"למעלה".

 

תכונה חביבה נוספת, מספקת זום אוטומטי על התמונה המוצגת מייד אחרי הצילום, כדי שתדעו אם היא חדה או לא.

 

אלו רק דוגמאות - בשורה התחתונה S8000fd כוללת הרבה תכונות נוחות, פשוטות, אינטואיטיביות, שמראות שהושקעה בדגם הזה מחשבה.

 

איכויות צילום טובות

איכויות הצילום של S8000fd, כמו בדגמים הקודמים בסדרה, הן סבירות עד טובות מאד ברוב המצבים. בתנאי תאורה טובים קיבלנו בדרך-כלל תמונות מדוייקות, בעלות צבעים טבעיים ורמת פירוט סבירה ומעלה. צילומי המאקרו והסופר-מאקרו שלה (החל מ-1 ס"מ) הם לא הטובים ביותר שראינו במצלמות מהקטגוריה הזו, אבל עדיין סבירות.

 

איזון-הלבן של S8000fd יעיל מאד, והפוקוס מדוייק גם בצילומי פנים בתאורה חלשה. האיכות בצילומי לילה סבירה. מצאנו עיוותים גיאומטריים קלים בקצות טווח הזום, וגם סטיות שונות בצבעים, אבל פחות מהמקובל במצלמות במחיר הזה.

 

כמובן שטווח ערכי הרגישות לאור (ISO) המרשים (100-6400) הוא פיקציה. כמו המתחרות שלה, גם S8000fd סובלת מעודף רעש (Noise) או מעיבוד יתר (של ה-Noise Reduction) ולכן תמונות ב-ISO400 או יותר ולא יתאימו להדפסה בגדול. גם לא התרשמנו במיוחד ממנגנון זיהוי הפנים, שעשה עבודה בינונית. מייצב התמונה, לעומת זאת, מתפקד היטב, וכך גם התכונה האוטומטית להסרת עין-אדומה.

 

נופלת בסעיף הביצועים

נקודת התורפה העיקרית של S8000fd הם הביצועים הפושרים. נדרשות לה כמעט 2.5 שניות מרגע שמדליקים אותה ועד שהיא מוכנה לצילום. הזמן בין תמונה לתמונה (Shot-to-shot) הוא כ-2 שניות ללא תצוגה של התמונה שצולמה. אגב, כברירת מחדל התמונה תוצג למשך 1.5 שניות, שמגדילות את "זמן ההמתנה" הכולל לכ-2.6 שניות.

 

בצילומי-רצף S8000fd די מוגבלת. ישנו מצב ה"Top 3", בו אתם מצלמים 3 תמונות ויכולים לבחור אחת מהן (הן מוצגות אוטומטית על המסך). הוא יכול היה להיות מאד יעיל ונוח לצילום ילדים, למשל, רק שהוא איטי מדי (0.8fps).

 

מבין שלושת מצבי צילום-הרצף הנותרים, כדאי לשים במיוחד ל"Top 15 4M", שיצלם עבורכם עד 15 תמונות ברזולוציה של 4 מגה-פיקסל ובקצב מעולה של 6fps. אם אתם רוצים לצלם את הילדים (או חיות המחמד) כשהם בתנועה, ולהדפיס בגודל של 21x15 ס"מ או פחות, לא תצטרכו יותר.

 

האם ולמי כדאי

יש ל-S8000fd כמה חסרונות שהם סתם מעצבנים, כמו זה שאין תמיכה בפורמט RAW ושהברגת החצובה עשויה פלסטיק. מצד שני, מוכרחים להודות באמת הכואבת הזו: רוב האנשים לא משתמשים בחצובות וב-RAW.

 

אנחנו חיבבנו את המצלמה הזו למרות החסרונות, ולא רק בגלל ה-Grip המפנק, אלא גם בגלל דברים קטנים כמו הזיכרון המובנה. רוב המצלמות החדשות מגיעות עם זיכרון מובנה, אבל S8000fd מגיעה עם לא פחות מ-58MB ממנו, בנוסף לתמיכה בכרטיסי זיכרון מסוג xD ו-SD. זה אומר שאם תמצאו את עצמכם עם כרטיס מלא (או תשכחו את הכרטיס מחוץ למצלמה) תוכלו תמיד לעבור למצב ה-3:2 (ברזולוציה 6 מגה-פיקסל) ולסחוט מהמצלמה עוד 30 תמונות. לפעמים זו הצלה אמיתית.

 

היא משתמשת ב-4 סוללות AA, שיכולות להיות אלקליין חד-פעמיות או ניקל-מטאל-הידריד (NiMH) נטענות. עם הסוג הראשון היא מצליחה להגיע לכ-180 צילומים ועם השני היא עוברת את ה-500 (בתנאי שמשתמשים בסוללות חזקות, 2500mAh ומעלה). נתונים טובים.

 

בשילוב עם אופטיקה טובה מהממוצע, רכיב CCD בגודל סטנדרטי (1/2.35 אינטש), ושבב בטכנולוגיה הלא-הכי-חדשה של פוג'י, אפשר לומר ש-FinePix S8000fd היא מצלמה שנותנת תמורה טובה לכסף, גם אם במחיר של כמה מגבלות.

 

תוכלו לקבל מצלמה טובה יותר אם תסכימו לשלם יותר, אבל אם אתם לא באמת צריכים את הרזולוציה הגבוהה והטמפרמנט שלכם קצת פחות תזזיתי מזה של צלמי אופנה, אתם עשויים לאהוב מאד את הנוחות, הפשטות והמחיר של S8000fd.

 

נכון לשעת כתיבת שורות אלה יש פער גדול בין המחיר המומלץ לצרכן למחיר השוק. זה אומר שכדאי לבדוק ממי אתם מקבלים אחריות ומה היא מכסה. אחרי שהיא תסתובב עוד קצת בשוק ותוזל עוד, היא תהיה להיט.

  

FujiFilm FinePix S5600

 

הציון:

משווק: קבוצת שמעוני

מחיר מומלץ לצרכן: 2100 ש"ח כולל מע"מ ואחריות לשנתיים

מחיר השוק: החל מ-1400 ש"ח

 

בעד: איכויות תמונה טובות, שליטה ידנית מלאה, זמן סוללה ארוך, זיכרון מובנה בנפח 58MB, ידידותית ונוחה לשימוש, גימור מצויין, אחריות לשנתיים

נגד: ביצועים בינוניים. ביצועים חלשים בצילומי-רצף ברזולוציה מלאה.

השורה התחתונה: תמורה טובה לכסף.

 


FujiFilm S8000fd - מפרט טכני

FujiFilm S8000fd - מפרט טכני
מידות / משקל 111x78.2x79.3 מ"מ / 410 גרם (ללא סוללות)
תכונות עיקריות CCD 1/2.35", 8 מגה-פיקסל, f2.8-f8, מהירות תריס 1/2000-4 שניות, זום אופטי 18x, צילום מאקרו החל מ-10 ס"מ, סופר-מאקרו החל מ-1 ס"מ, ISO 100-6400, מייצב תמונה אופטי, זיהוי פנים
תכונות נוספות

24 תוכניות צילום, 11 מצבי צילום על חוגת המצבים, מצבי Natural Light עם ובלי פלאש, 4 מצבי פלאש, פוקוס ידני/אוטומטי, 8 מצבי איזון לבן (כולל אחד מותאם אישית), 4 סוגים של צילומי רצף (בקצב של החל מ-0.8fps), טיימר 2/10 שניות, DPOF, PictBridge.

תצוגה LCD 2.5", עינית אלקטרונית (EVF)
אחסון xD, SD/SDHC
סטילס 5 רזולוציות מ-VGA ועד 8 מגה-פיקסל, כולל מצב הדפסה (3:2)
וידאו 30fps ב-VGA
אספקת חשמל 4 סוללות AA, תמיכה ב-NiMH נטענות (לא מצורפות)
ממשקים A/V, USB, DC

למפרט מלא באתר היצרן

 

סקירות מצלמות נוספות

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים