אתרים|כתבות|אנציקלופדיה|פורומים|קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מתקרבים לדת

צילום: רועי נחמיאס
נשים עם רעלות בטורקיה צילום: רועי נחמיאס
 
צילום: AFP
הפגנות נגד שינוי החוק צילום: AFP
 

 

טורקיה: הפרלמנט ביטל סופית את חוק הרעלות

בשורה למוסלמיות האדוקות בטורקיה ומכה לחילונים: הפרלמנט ביטל סופית את החוק מלפני 25 שנה, שאסר על נשים לעטות רעלות באוניברסיטאות

סוכנויות הידיעות
פורסם: 09.02.08, 12:40

הפרלמנט בטורקיה הצביע היום (שבת) בעד אחד משני תיקוני החוקה המבטלים את החוק האוסר על נשים לעטות רעלות באוניברסיטאות. מדובר בהצבעה נוספת וסופית לאישור התיקון לחוקה, כדי להפכו לרשמי על פי התקנות.

 

חברי הפרלמנט הצביעו ברוב של 403 תומכים מול 107 מתנגדים על תיקון לחוקה הקובע כי לכל אדם הזכות ליחס שווה במוסדות המדינה. זמן קצר לאחר מכן הם אישרו את התיקון השני לחוקה, שנועד לבטל את האיסור על עטיית רעלות באוניברסיטאות. הצירים הצביעו ברוב של 403 תומכים מול 108 מתנגדים על התיקון השני בו נכתב כי "אי-אפשר לשלול מאף גבר או אישה את הזכות לחינוך גבוה".

 

ביום חמישי זכתה ההצעה, בהצבעה הראשונה, לתמיכתם של 401 מחברי הבית, לעומת 110 שהתנגדו לה. ראש הממשלה רג'פ טאיפ ארדואן מנסה לבטל את האיסור על עטיית רעלות מאז שעלתה מפלגתו, מפלגת הצדק והפיתוח האיסלאמית (AK), לשלטון. ארדואן אמר השבוע: "נפתור את הבעיות של הבנות שלנו באוניברסיטאות".

 

האיסור על עטיית רעלות בטורקיה נכנס לתוקף רק ב-1982, לאחר אחת ההפיכות הצבאיות שהתבצעו במדינה. לפני עשר שנים הדיח הצבא - בתמיכת העם - ממשלה שנתפסה בעיניו כאיסלאמית מדי.

 

החילונים בטורקיה רואים ברעלה כאיום סמלי על ההפרדה הנהוגה בטורקיה בין דת ומדינה. הם גם חוששים כי הסרת החרם תטיל לחץ על נשים חילוניות להתחיל ולעטות רעלות כדי שלא ירגישו יוצאות דופן.

 

בשבת שעברה הפגינו רבבות בבירה אנקרה נגד תוכנית הממשלה לבטל את החוק. "טורקיה היא מדינה חילונית והיא תישאר כזו", צעקו המפגינים שהניפו את דגלי טורקיה ואת תמונותיו של מוסטפא כמאל אטאטורק, אבי האומה הטורקית.

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסת כתבההדפסת כתבה  שלחו כתבהשלחו כתבה    לדיון בפורוםלדיון בפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

עוד בערוץצילום:APארה"ב: סנאטור שהצטלם בעירום יפרסם ספרצילום: ויז'ואל/פוטוסבריטניה פספסה את "פריצל המקומי" - והתנצלה

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
הוט
רשת
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
ynet-shops
ynettours
winwin



אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
ynetnews
ירוק
לאשה
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
פנאי פלוס
mynet
כלים ושירותים
קניות
הזמן חופשה
winwin
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
לימודים

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןקידום אתריםTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as25-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©