שתף קטע נבחר

הכנסת הצביעה נגד נישואים אזרחיים

חברי הכנסת דחו ברוב גדול הצעות חוק המעניקות את כל זכויות הנשואים לזוגות שהתחתנו בארץ ללא רב. המגיש, ח"כ רותם, על חברי העבודה, קדימה והליכוד שהתנגדו לחוק: "ירקו בפרצוף ציבור שוחרי החופש במדינה". ח"כ שרוני: "הגמלאים עשו במכנסיים"

מליאת הכנסת דחתה היום (ד') שתי הצעות חוק להכרה שקראו להכיר בזכויותיהם של זוגות שלא נישאו באופן דתי. את הצעות החוק הגישו חברי הכנסת דוד רותם (ישראל ביתנו), ומשה שרוני (גימלאים). 59 ח"כים הצביעו נגד ההצעה של רותם לעומת 20 תומכים ו-48 הצביעו נגד הצעה דומה של ח"כ שרוני, לעומת 19 תומכים בלבד.

 

ח"כ משה שרוני שהצעת החוק שלו נדחתה אמר ל-ynet: "זו תעודת עניות לחבריי לסיעה שלא תמכו בהצעת החוק. ביום שני דנו בסיעה על הצעת החוק. הם אמרו שהם יתמכו בחוק ובמליאה הם לא תמכו בחוק. הם עשו במכנסיים. זה מביך. איך יכול להיות שביום שני אומרים לי להעלות את הצעת החוק וביום רביעי לא תומכים בה?".

 

ח"כ רותם אמר אחר-הצהריים כי הסיבה שחלק מחברי הליכוד נמנעו מתמיכה בחוק מהווה כניעה לש"ס ופזילה לעבר הקואליציה הבאה. הוא תקף גם את חברי העבודה וקדימה, שלא תמכו בחוק. לדברי ח"כ רותם: "הצבעתם תיזכר להם כיריקה בפרצופם של העולים החדשים וציבור שוחרי החופש במדינה. הציבור יזכור להם זאת ביום הבחירות". במרצ הסבירו את אי תמיכתם בכך שהחוק אינו נותן מענה לזוגות חד מיניים.  

 

גלעד קריב מהתנועה הרפורמית מסר בתגובה כי "כנסת ישראל והממשלה ממשיכות להפקיר מאות אלפי אזרחים שאינם יכולים להינשא בישראל, תוך כניעה לא מכובדת למונופול האורתודוכסי ולשליחיו בכנסת. אדישותם של המחוקקים לא תמנע מאלפי זוגות צעירים להצביע ברגלים נגד מונופול דורסני זה, ולהינשא מעבר לים במדינות זרות, עד שחומותיו הבצורות והמושחתות תקרוסנה מאליהן".

  

התקווה לפני

"אם הכנסת לא תאשר את ברית הזוגיות הזו, בעוד שנתיים שלוש יעשה זאת היועץ המשפטי לממשלה בעצמו כפי שעשה זאת לגבי אימוץ לזוגות חד מיניים", הזהיר לפני ההצבעה יוזם החוק ח"כ דוד רותם. "עדיף שהמחוקק יעשה זאת בעצמו באופן אחראי ומבוקר".  

 

כאשר נחשפה הצעת החוק ב-ynet הסביר ח"כ רותם כי "החוק מציע לאפשר לזוגות המעוניינים בכך להירשם במרשם זוגיות כזוג לכל דבר ועניין ולקבל את כל הזכויות והחובות של אדם נשוי. הדבר יקל מאוד על אזרחים רבים שנאלצים לנסוע ולהתחתן בחו"ל באופן בלתי דתי במקום לעשות זאת פה בצורה מסודרת". 

 

רותם אמר היום כי "נכון שבעבר הוגשו הצעות חוק דומות שלא אושרו, אבל נדמה לי שבשלה העת שהכנסת תכיר ותאשר את השינוי המתבקש. זה לא חוק שאמור לשרת רק עולים חדשים. החוק אמור לשרת בעיקר 'שנקינאים' אשר מבקשים לקיים יחסי זוגיות ולא לעבור במסלול דתי". לדברי רותם, אין בהצעת החוק שהגיש התנגשות עם העובדה שהוא אדם דתי. "להיפך, אני מכבד מי שרוצה לחיות אחרת ממני ולא רוצה לכפות עליו דבר", הוא מסביר.

 

לפני ההצבעה, סבר רותם שיש סיכוי סביר להעביר את החוק: "יש חברי כנסת בסיעות הגימלאים וקדימה שהבטיחו לי שיצביעו בעד. אני מצפה לתמיכה גם מחברי כנסת מסיעת העבודה וכמובן ממרצ".  

 

יו"ר סיעת ש"ס, ח"כ יעקב מרגי, היה בטוח מנגד כבר אמש שהצעת החוק לא תעבור: "יש לזכור כי סיעת ישראל ביתנו היא סיעה אופוזיציונית ואי לכך מן הראוי להפיל את הצעת החוק, ולבטח כאשר המדובר בהצעת חוק שצובעת את דמותה של המדינה בצבעים אפלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חתונה בלי רב. לא בבית ספרנו
צילום: Index Open
ח"כ רותם. הכדור עובר למזוז
צילום: גיל יוחנן
ח"כ שרוני. תעודת עניות
צילום: גיל יוחנן
מומלצים