שתף קטע נבחר

ועדת השרים: ימוגנו שליש מהבתים בטווח הקסאם

בבוקר עוד דיברו בממשלה על מיגון 8,000 בתים ביישובים שמערכת "כיפת ברזל" לא יכולה לספק להם הגנה, אך בצהריים אישרה ועדת שרים למגן 3,600 מתוך 10,750 הבתים הנמצאים בטווח של שבעה קילומטרים מרצועת עזה. ראש הממשלה אמר: "הפיתרון אינו כולל ולא מלא, אך הוא ראוי וסביר בנסיבות הקיימות"

ועדת השרים בראשות ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אישרה היום (א') תקציב של עד 350 מיליון שקלים למיגון שליש מהבתים בטווח של עד שבעה קילומטרים מגבול רצועת עזה.

 

בתוכנית, שצפויה לקבל את אישור הממשלה ביום ראשון בשבוע הבא, ימוגנו רק 3,600 מתוך 8,000 הבתים הנמצאים בטווח. מדובר בבתים בעלי מיגון קל, שתקרתם וקירותיהם חלשים והם אינם מספקים הגנה בפני הקסאם.

על מיגון 4,400 הבתים הנוספים הנמצאים באותו טווח יוחלט רק בעוד כשנתיים. הבתים שנמצאים שבעה ק"מ מהגבול, הטווח שהוגדר כמסוכן עוד בימי אריאל שרון, נמצאים עוד 2,750 בתים - להם לא ניתן פתרון של חדר ממוגן. זאת למרות שבפתח ישיבת הממשלה דובר על מיגון 8,000 בתים.

 

בדיון בו השתתפו שר האוצר רוני בר-און, סגן שר הביטחון מתן וילנאי, שר הבינוי והשיכון זאב בוים וגורמים מקצועיים מפיקוד העורף, אמר אולמרט: "הייתי בשדרות וביישובי עוטף עזה והיה קשה מאוד להאזין לתושבים הנתונים במתקפה שנים ארוכות. הפיתרון אינו כולל ולא מלא, אך הוא ראוי וסביר בנסיבות הקיימות ומערכת 'כיפת ברזל' תשלים את המיגון".

 

כפי שפורסם ב-ynet לפני כשבוע יש למערכת הטילים כיפת ברזל חלל של טווח שבו אינה יכול ליירט את הקסאמים, המדובר בטווח שמתחת לארבעה ק"מ. כלומר, רקטה המשוגרות לעבר מטרה הקרובה מארבעה ק"מ, לא תיורט על ידי המערכת החדשה הנמצאת בבנייה. על רקע זה פנה ראש המועצה האזורית שער הנגב, אלון שוסטר, לשר הביטחון אהוד ברק. 

 

התשובה למי שמתגורר קרוב לרצועה: חדרי ביטחון

המענה לחסרון מערכת ההגנה, ניתן לאחר שמערכת הביטחון ומשרד ראש הממשלה הודו שבטווח שמתחת לארבעה ק"מ תצטרך להינתן תושבה ישראלית אחרת לירי הקסאם בצורת חדרי ביטחון. הכוונה היא לבנות חדרי ביטחון ממוגני בטון ששטחם כתשעה מ"ר והם יוצמדו לבתים קיימים ואף לדירות בבנייה רוויה לגובה מהצד החיצוני. בשלב הראשון ימוגנו בתים אשר תקרתם וקירותיהם רעועים ובהם יש סיכון רב יותר לפגיעה בדיירים.

 

ההחלטה לוותה במאבק מתמשך מצד תושבי עוטף עזה, ומאידך ראש הממשלה ואנשיו חזרו ואמרו: "לא נמגן את עצמנו לדעת". אולם הלחץ הציבורי פעל. אחד מדוחפיו המרכזיים היה חבר הכנסת שי חרמש, תושב הקיבוץ כפר עזה, אשר הודיע ערב ההצבעה על התקציב האחרון שלא יצביע עם מפלגתו קדימה בעד התקציב מכיוון שראש הממשלה אינו מאשר את העברת הכספים למיגון.

 

ראש הממשלה נכנע והעביר 50 מיליוני שקלים. אולם מאז ועד היום, כחודשיים, יתרת הכסף לא הועברה, עד שהתעורר זעמו של שר הביטחון ,אהוד ברק. ברק הביע בפורום סגור בשבוע שעבר את תמיהתו על העיכוב בהעברת הכספים, מה שזירז כנראה את ההחלטה שנתקבלה היום.

 

אולמרט אמר בסיכום הדיון: "הדיון לא יכול להתנהל באווירה של כמה נפגעים פיזית היו בשדרות או בעוטף עזה בשנים האחרונות, צריך גם לחשוב על נפגעי החרדה, על אלה שאיבדו את הביטחון שלהם ואלה שסובלים מאי תפקוד. הממשלה משקיעה במערכת הגנה אקטיבית 811 מיליון שקלים כדי לבנות את כיפת הברזל, אולם בכל מקרה צריך לנקוט בצעדים משלימים למתן הגנה מלאה".

 

סגן שר הביטחון, מתן וילנאי, הביע סיפוק מההחלטה שנתקבלה בוועדת שרים ואמר שמערכת הביטחון בשיתוף פיקוד העורף ומשרד הבינוי והשיכון יוכלו להיכנס עתה במשנה מרץ למלאכת מיגון בתי שדרות ועוטף עזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עבודות מיגון בשדרות. ארכיון
צילום: גדי קבלו
אולמרט. פתרון לא מלא
צילום: AP
מומלצים